Afbeelding klant

Goede overstap van waterbed naar Morgana

 
“Ruim twintig jaar hebben Jane en ik een waterbed ervaren als perfecte ligging. ’s Winters stap je een warm bed in en ’s zomers voelt het koel aan. Toen het waterbed vervangen moest worden, stonden we voor een lastige keus: opnieuw een waterbed of toch iets anders? Wij kozen voor Morgana.”
 
“Voor mij was een waterbed het meest optimale slaapsysteem. Tijdens een schaatsongeluk, ging mijn schouder uit de kom. Daar heb ik chronische pijn aan overgehouden. Een waterbed was drukverlagend en zeer comfortabel. Als ik thuis sliep, had ik weinig last van mijn schouder. Maar als ik ergens anders sliep, bijvoorbeeld op vakantie, stak mijn oude blessure al gauw weer de kop op.”
 

Beperkingen 

 
“Toen ons waterbed na ruim twintig jaar uiteindelijk, en hoofdzakelijk wegens lekkage, aan vernieuwing toe was, hebben wij opnieuw gekeken naar onze fysieke situatie. Jane en ik tennissen zo’n 2 tot 3 keer per week bij tennisvereniging Ter Steeghe in Zwijndrecht. Op onze leeftijd loop je met tennis ook weleens tegen een ongemakje aan; pijntje hier, pijntje daar. Het is dan wel erg fijn om ’s avonds in een goed en lekker bed te stappen en ’s morgens weer monter op te staan.”
 
“Is het dan nog verstandig om een nieuw waterbed aan te schaffen? Een waterbed heeft een hoogte van slechts 40 cm. Dan is het uit bed komen een handigheidje. Je moet geen fysieke beperkingen hebben. Een nieuw waterbed gaat weer zo’n 20 jaar mee, maar de kans op meer fysieke beperkingen neemt toe naarmate je ouder wordt. Daar komt nog bij dat het onderhoud van een waterbed nogal wat tijd vergt. En het kost ook behoorlijk wat energie om twee keer 500 liter water continu op 27 graden te houden.”
 

Service vinden wij belangrijk

 
“Al jaren kopen wij water conditioner voor ons waterbed bij een slaapzaak in de buurt, Morgana. Hoewel het flesje maar 8 euro kost, zijn we daar altijd vriendelijk geholpen. En omdat goede service bij mij op nummer 1 staat, kwamen wij daar al gauw terecht tijdens onze zoektocht naar een nieuw bed.”
 
“Morgana verkocht geen waterbedden meer, maar wij mochten een geheel vrijblijvende slaaptest doen om ons zogeheten slaap-DNA te meten. Samen met de slaapadviseur keken we naar de verschillende soorten slaapsystemen. We kwamen tot de ontdekking dat Morgana ook een drukverlagend effect heeft op het lichaam, dat weer goed voor mijn schouder is. Proefondervindelijk hebben we na in totaal zo’n twee uur een keuze kunnen maken. Toch wel handig zo’n uitgebreide en persoonlijke slaaptest en de mondelinge uitleg en begeleiding daarbij.”
 
“Wij slapen inmiddels drie maanden op ons nieuwe slaapsysteem waarbij de lattenbodem op ons lichaamsprofiel is ingesteld naar aanleiding van de slaaptest. De levertijd van ongeveer zes weken van ons nieuwe slaapsysteem was voor ons geen probleem hoewel de (lekke) waterbedden inmiddels verwijderd waren. Wij hebben zes weken op logeermatrassen geslapen en dan blijkt het slapen op een verantwoord gekozen slaapsysteem een verademing.”
 

Soepele overstap, helemaal tevreden

 
“Wij zijn natuurlijk gewend om 's winters in een warm bed te stappen, dat is altijd prettig. Maar het nieuwe matras voelt zacht aan en neemt snel onze lichaamstemperatuur aan. Binnen twee minuten ben ik lekker warm. In combinatie met een goed dekbed en een ergonomisch gevormd hoofdkussen (ook van Morgana) voelen wij eigenlijk geen verschil met het waterbed, mét natuurlijk het voordeel dat we nu 20 cm hoger liggen waardoor het uit bed stappen heel soepel gaat. Bovendien zijn we van het dure onderhoud en verbruik van een waterbed af. We liggen en slapen prima en ik heb geen last van mijn schouder.”
 
“Ondertussen heeft de slaapadviseur ons twee keer gebeld om te informeren naar onze ervaringen met het nieuwe slaapsysteem. Wij hebben hem gerust kunnen stellen, wij slapen goed en hoeven geen gebruik te maken van de 90 dagen omruilgarantie.”
Nieuwsbrief