Afbeelding klant
Naam: Petra Hartog
Leeftijd: 58 jaar
Klachten: Nekhernia en rugklachten
Service: Morgana persoonlijk advies voor gezond en goed slapen
Oplossing: P4 lattenbodem
 

Petra Hartog (58): Ik slaap weer!

 

“Elke nacht werd ik om een uur of drie, vier wakker van de pijn. Pijn in mijn rug en ter hoogte van mijn bekken. Ik ben op mijn twaalfde geschept door een auto en bij een ander ongeluk, nu twaalf jaar geleden, liep ik ook een nekhernia op. Een hele nacht doorslapen zat er al dertig jaar niet meer in. Iedereen drong erop aan dat ik eens een bed van Morgana moest proberen en een paar maanden geleden ben ik overstag gegaan. Heerlijk. Ik slaap weer! Ik voel me anders, ik ben echt enorm opgeknapt.”

 

Kwaliteit van leven

“Vanwege mijn rugklachten moet ik elke dag een uur lopen. Vroeger had ik daar de energie niet voor. Het lukte me hooguit 2 of 3 keer per week. Nu loop ik wel 6 of 7 keer per week een flink aantal kilometers. Mijn kwaliteit van leven is er een stuk op vooruit gegaan nu ik voor het eerst sinds jaren de hele nacht kan doorslapen. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kijk niet op een paar centen als je op zoek bent naar een goed bed. Dat doe je ook niet als je goede schoenen of een veilige auto wil kopen. Goede nachtrust is in het leven heel veel waard.”

 

Slapen met rugklachten

“Het is fijn dat ze bij Morgana alle tijd voor je nemen. Net zo lang zoeken en uitproberen tot je precies hebt wat je wil. We kwamen voor een boxspring, maar de verkoper zei: ‘Dat ga ik jou met je rugklachten niet verkopen.’ In een andere beddenspeciaalzaak had ik mijn probleem ook voorgelegd. Daar werd gezegd dat ze geen bed voor mij hadden waarin ik pijnvrij zou kunnen slapen. Ik vind dat het met Morgana toch een heel eind is gelukt! Ik kan nu goed slapen met minder pijnstillers en soms heb ik die zelfs dagen achter elkaar helemaal niet meer nodig.”

 

Lessen slaaphouding

“Mijn man en ik kregen bij Morgana ook goed advies over onze slaaphouding. We hebben allebei slaapapneu en we kregen echt les in ‘liggen slapen’. Ook hierdoor slapen we veel beter. Morgana adviseerde mij om een dikke rol mee in bed te nemen. Daardoor slaap ik in een andere houding en ik heb het idee dat ik daardoor beter kan ademen en meer zuurstof krijg. Nee, ze hebben ons niets aangepraat, ook niet om het duurste van het duurste te nemen. We hebben na de slaaptest in de winkel alles uitgebreid uitgeprobeerd tot we zeiden: dit is het.”

 

Heilzaam

“Mijn pijnklachten zijn natuurlijk niet over, die zullen altijd op de achtergrond aanwezig blijven. Maar doordat ik nu beter lig, bouwt de pijn zich niet op gedurende de nacht en dat was wel altijd zo. Vroeger kon ik daardoor nauwelijks mijn bed uitkomen. Letterlijk. Ik kon nog geen sok aantrekken. En nu stap ik er gewoon uit, elke ochtend weer. Een bed van Morgana is gewoon heel heilzaam.”

 

Slaaptest

“Na de slaaptest in de slaapunit ging ik overstag. Ik had er alle vertrouwen in. De computer meet alles tijdens die test. Na afloop kregen we koffie en thee met iets lekkers en hebben we samen met de verkoper de uitslag bekeken en de mogelijkheden besproken. Het was best druk in de winkel maar de sfeer was evengoed relaxt. We hadden vrienden meegenomen die helemaal niet van plan waren een bed te kopen. Zij werden zo enthousiast dat ze er toch ook een nieuwe bed hebben gekocht!”

 

Op maat gemaakt

“Mijn man is langer en zwaarder dan ik. We hebben nu allebei een eigen, op maat gemaakte matras. Het bed is computergestuurd aangepast aan onze specifieke wensen en eisen, aan ons figuur en gewicht. De installateurs van Morgana komen bij je thuis alles precies goed voor je instellen, aan de hand van de computertest. Ik lig nu gewoon echt goed. Heerlijk. Ik slaap! Mijn man kun je op de grond leggen en hij slaapt nog, maar ook hij is er helemaal blij mee en hij geniet er bovendien van dat hij ziet dat ik zo ben opgeknapt.”

 

Gun het jezelf

“Tijdens mijn revalidatie heb ik geleerd hoe ik met mijn lichaam moet omgaan. Ik moet veel bewegen, vooral in verband met mijn rugklachten. Daar moet je dan wel de energie voor hebben. Ik had een heel goed gestabiliseerd waterbed, maar na acht jaar kreeg ik er toch genoeg van om elke nacht rond een uur of drie met pijn wakker te worden. Daarna heb ik het geprobeerd met een lattenbodem en matras met pocketvering. Dat leek even goed te gaan maar ook met dit bed werd ik steeds midden in de nacht door pijn gewekt. Een deel van mijn familie slaapt al op bedden van Morgana en mijn man en dochter drongen erop aan dat ik dat ook eens moest proberen. Ook al zijn de bedden er wel iets duurder, zij vonden dat ik het mezelf moest gunnen.”

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief