Menu

Interieurtrends 2021

  • Geplaatst op: 1-4-2021
  • |
  • Deel dit bericht:

Na het jaar 2020 hebben veel mensen een nieuwe band gekregen met hun huis. We besteden opeens veel meer tijd thuis en dat zien we zeker terug in de trends van dit jaar. In 2021 draait het vooral om het inrichten van ons huis alsof het een onderdeel is van de natuur. Als we niet naar buiten kunnen, halen we buiten naar binnen! We hebben het dan vooral over lichte en warme aardtinten en natuurlijke materialen. Nu we op afspraak steeds meer kunnen shoppen is het tijd om het interieur een make-over te geven! Maar hoe zetten we de trends van nu door naar de slaapkamer? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Morgana Slaapkamer

De kleuren van het jaar

We zien dat veel lichte en warme aardetinten en lichte houtsoorten populair worden. Als we kijken naar populaire stoffen, gaat de voorkeur uit naar comfortabel en zacht. Denk bijvoorbeeld aan velvet, mohair, faux fur en boucle. Een andere grote favoriet van het jaar is de kleur grijs. Het is makkelijk te combineren met de aardetinten, maar ook met een gedurfde felle kleur. Pantone, een internationaal bedrijf wat kleurcoderingen publiceert, heeft de specifieke grijstint Ultimate Grey uitgeroepen tot een van de twee “Colors of the Year 2021”. De andere winnaar is Illuminating, een frisse felgeel. Deze vrolijke kleur zorgt voor een perfect contrast met zachte grijs en staat ook nog eens prachtig bij de lichte, warme aarde- en houttinten. Het is dus zeker geen verassing dat we deze kleuren het hele jaar door gaan zien!

Japandi en de acceptatie van imperfectie

De Japandi trend zal ook verder naar voren komen dit jaar. Japandi is een fusie van traditionele Japanse interieur design en moderne Scandinavische invloeden. Het Japanse concept van wabi-sabi, wat staat voor de acceptatie van imperfectie, is ook steeds meer te vinden in interieurdesign. Het gaat er niet om dat je meubels nieuw en strak zijn, maar dat jij er liefde en waarde aan hecht. Een houten nachtkastje of garderobe zal misschien over de jaren krassen en beschadigen, maar in deze veroudering zitten ook herinneringen. Een vaas die je op een mooie vakantie hebt gevonden is ook van veel meer persoonlijke waarde voor jou dan een dure, nieuwe vaas. Dit concept van authenticiteit in de onderdelen van je interieur zijn de kerk van wabi-sabi interieur. In de laatste jaren staat duurzaamheid vaak centraal in veel van de beslissingen die we nemen, waaronder onze woning en het interieur. Het is dan ook geen verassing dat Japandi en wabi-sabi concepten zijn die we in 2021 meer gaan tegenkomen.

Planten in de slaapkamerOrganische vormen en natuurlijke materialen

Omdat we zo ons gemis van de buitenwereld graag compenseren met het binnenhalen van meer natuur zagen we veel mensen hun huis opleuken met grote hoeveelheden planten. Deze plantenobsessie zullen we in 2021 ook zeker doorgezet zien worden. Planten in de slaapkamer zijn niet alleen trendy, maar ze brengen ook rust en geven overdag zuurstof af. Tip: check altijd of ze wel genoeg zonlicht krijgen! Een voorbeeld van een goeie plant voor de slaapkamer is de sanseveria. Deze plant heeft niet al te vaak water nodig en doet het prima met enkel indirect zonlicht. Een andere leuke plant voor bij je bed is de philodendron. Ook deze plant heeft niet al te vaak water nodig en doet het goed met relatief weinig direct zonlicht. Verder zijn ook meubels gemaakt van natuurlijke materialen zijn trending. Denk bijvoorbeeld aan rotan, bamboe, kurk, glas, steen, rouw hout, klei en ga zo maar door! We zullen vaarwel zeggen tegen rechte lijnen en meer over gaan naar ronde en golvende vormen, dus natuurlijke materialen passen daar schitterend bij. Maar hoe pas je dit nou toe in je slaapkamer? Dit kan met nachtkastjes, een leuke rotanstoel of een mooie bloempot van klei op je nachtkastje. Denk bijvoorbeeld ook aan ronde elementen in sierkussens, zowel toepasbaar in vorm als in patroon.

De natuur staat centraal

Het is ook niet onbelangrijk om stil te staan bij de natuur zelf. Het is natuurlijk superfijn om prachtige nieuwe meubels en pronkstukken in huis te halen, maar een andere belangrijke trend is duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan duurzame materialen, maar ook aan het hergebruiken van materialen en objecten. Dit kan je toepassen door bijvoorbeeld nieuw leven te blazen in tweedehandse accessoires. Een oud bijzettafeltje is met een lik verf een perfect nieuw nachtkastje! Ben je een beetje handig? Dan kun je bijvoorbeeld met de naaimachine oude kleding en dekens omzetten in unieke kussenslopen. Met tweedehands inkopen en het hergebruiken van wat we hebben, kunnen we allemaal onze CO2-voetafdruk wat omlaag brengen. Als we echt de natuur willen omarmen in ons huis, moeten we natuurlijk ook voor moedernatuur zelf zorgen!

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen. Ook kun je in onze winkels de prachtige dekbedovertrekken van Kayori vinden om jouw slaapkamer helemaal af te maken!

Slaaptest Morgana