Menu

De juiste ondersteuning in een bed; vanuit de bedbodem of het matras?

  • Geplaatst op: 2-7-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Van alle meubels in je woning is je bed één van de belangrijkste, zeker als je bedenkt dat je gemiddeld 1/3 van je leven in bed ligt (gemiddeld 260.000 uur). Slaap je een nacht niet goed, dan merk je dat de volgende dag direct. Een goede en gezonde nachtrust is dan ook zeer belangrijk voor de kwaliteit van leven.

Bij het samenstellen van een bed gaat er vaak veel aandacht naar het uiterlijk en het matras. Begrijpelijk, want de styling van je bed moet passen bij die van de slaapkamer en je wilt natuurlijk lekker liggen. 

Maar om te komen tot de best persoonlijke slaapoplossing is het belangrijk om te beginnen met het belangrijkste onderdeel van je bed, namelijk de bedbodem. De juiste ondersteuning, die je in staat stelt goed en gezond te kunnen slapen (dat wil zeggen met een wervelkolom in een neutrale, ontspannen positie), wordt namelijk vanuit de bedbodem gerealiseerd. De bedbodem geeft via het matras de juiste ondersteuning door aan je lichaam. Het matras zorgt met name voor het comfort en kan, zonder de juiste bedbodem, niet een goede en gezonde slaaphouding realiseren.

Tijdens de slaap oefenen verschillende lichaamszones druk uit op je matras. Daar waar je lichaam het breedste (schouders) en het zwaarste (heupen) is, moet je lichaam voldoende ruimte krijgen om een gezonde slaaphouding te realiseren. Dat doe je door ruimte te maken in de bedbodem, zodat het matras voldoende kan doorzakken en zich kan aanpassen aan jouw lichaamsprofiel.

Morgana slaapoplossing

Slijtvastheid bij ondersteuning uit de matras

Daarbij is het ook goed om te beseffen dat de slijtvastheid en levensduur van de bedbodem ervoor zorgt dat deze oplossing veel langer en consistenter de ondersteuning blijft doorgeven aan jouw lichaam. Er zijn veel slaapsystemen op de markt die zowel de ondersteuning als het comfort uit de matras halen. Een matras heeft echter een levensduur van gemiddeld 10 jaar, een kwalitatieve bedbodem gaat bij goed gebruik gemiddeld 20 jaar mee en daarbij blijft de ondersteuning dus ook 20 jaar intact. Met andere woorden: de kwaliteit van slapen neemt tijdens de levensduur van de bodem nauwelijks af. Je zult alleen het matras op den duur moeten vervangen om het comfort op het gewenste niveau te houden.

Een goede slaapoplossing

Als je kijkt naar een slaapoplossing, dan bestaat deze uit 4 elementen; de bedbodem, het matras, een hoofdkussen en een dekbed. Door deze 4 elementen aan te passen aan jouw SLAAP-DNA® (je lichaamsprofiel), bieden we je bij Morgana de best persoonlijke slaapoplossing. Beoordeel je nieuwe bed dus niet alleen op basis van de uitstraling en het ligcomfort van het matras, maak ook een weloverwogen keuze als het gaat om de bedbodem. Wil jij weten welke bedbodem voor jouw de beste ondersteuning biedt? Doe dan onze gratis slaaptest!

 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Slaaptest Morgana

Ieder lichaamsprofiel is anders, net als je SLAAP-DNA®. Er is dan ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Als je bedenkt dat je gemiddeld 1/3 van je leven in bed ligt (gemiddeld 260.000 uur), dan is het van belang dat je een bed uitkiest dat bij jou past. Een goede nachtrust heeft grote invloed op je kwaliteit van leven, laat je dus goed informeren.

De slaaptest

Wil jij ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou kan betekenen, doe dan onze 8 minuten durende slaaptest. Aan de hand van het advies van de slaaptest, begeleiden onze slaapadviseurs je naar de best persoonlijke slaapoplossing.

Maak hier eenvoudig een afspraak bij jouw Morgana winkel.