Dekbed

Bij slapen draait alles om comfort. Een dekbed is een essentieel onderdeel om comfortabel te kunnen slapen. Je kan nog zo'n goed bed hebben maar als je het te koud of juist te warm hebt, wordt je 's nachts toch vaak wakker en dit komt een gezonde nachtrust niet ten goede.
 

Klimaat in bed

 
Er bestaan grote verschillen in gewenste warmte-isolatie van een dekbed. Waar de één graag onder een dik en zwaar dekbed de nacht doorbrengt, houdt de ander het liever bij een dekbed uit een lichte en dunnere uitvoering. De keuze van een dekbed is derhalve een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarnaast moet er natuurlijk rekening houden met de seizoenen en de temperatuur in uw slaapkamer want uw dekbed reageert hier ook op. Ook het type matras waar je op ligt is bepalend voor een goede temperatuur in bed, al bepaald toch het dekbed voor ruim 70% de ventilatie gedurende de nacht.
 

Dons, wol of synthetisch?

 
De kwaliteit en het comfort van een dekbed worden bepaald door de juiste combinatie van vulling, tijk (omhulling dekbed) en stiksel. De vulling bepaalt de warmtegraad, het gewicht, de vocht-regulatie en het comfort voor een groot deel. De tijk moet goed ademend zijn en vocht kunnen doorlaten. Het stiksel zorgt ervoor dat de vulling op zijn plaats blijft. Hoe soepeler de tijk hoe hoger de drapeerbaarheid. De vulling van een Morgana dekbed kan bestaan uit natuurhaar, dons, linnen, wildzijde, of kunstvezel.
 

Partnerdekbedden

 
Bij Morgana bieden wij ook oplossingen op maat. Ook dekbedden zijn persoonlijk in te stellen. Koude voeten of een partner die het altijd te warm heeft? Wij stellen een- en tweepersoons dekbedden precies zo samen als jij het wenst door middel van verschillende vullingen per dekbedzone. 
 
Graag bieden wij onze klanten onverdeelde, persoonlijke service. Om er zeker van te zijn dat onze adviseurs voldoende tijd voor u hebben, raden wij u aan een afspraak online te maken.
 
 
Er bestaan grote verschillen in gewenste warmte-isolatie van een dekbed. Waar de één graag onder een dik en zwaar dekbed de nacht doorbrengt, houdt de ander het liever bij een dekbed uit een lichte en dunnere uitvoering. Het dekbed keuze is derhalve een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Bij slapen draait alles om comfort. Een dekbed is een essentieel onderdeel voor comfortabel slapen. Je kan nog zo'n goed bed hebben maar als je het te koud of juist te warm hebt, wordt je 's nachts toch vaak wakker en dit komt een gezonde nachtrust niet ten goede.
Er bestaan grote verschillen in gewenste warmte-isolatie van een dekbed. Waar de één graag onder een dik en zwaar dekbed de nacht doorbrengt, houdt de ander het liever bij een dekbed uit een lichte en dunnere uitvoering. Het dekbed keuze is derhalve een kwestie van persoonlijke voorkeur.Bij slapen draait alles om comfort. Een dekbed is een essentieel onderdeel voor comfortabel slapen. Je kan nog zo'n goed bed hebben maar als je het te koud of juist te warm hebt, wordt je 's nachts toch vaak wakker en dit komt een gezonde nachtrust niet ten goede.
Nieuwsbrief