Snurken

Een goed bed moet u ’s nachts kunnen laten herstellen van de activiteiten gedurende de dag. Bij het kiezen van een bed afgestemd op jouw lichaamsprofiel wordt vaak het belang van een goed matras benadrukt maar weet u dat de bedbodem en het hoofdkussen zeker net zo belangrijk zijn?
 
Een goed hoofdkussen is van groot belang om bijvoorbeeld het snurken tegen te gaan. Nu zijn er veel producten in omloop om het snurken tegen te gaan maar de basis is een goed hoofdkussen. Als het hoofdkussen niet is afgestemd op uw lichaamsprofiel en slaaphouding kan dit uw luchtwegen afsluiten en het snurken bevorderen. 
 
Waar moet u op letten bij het kiezen van een goed hoofdkussen?
 

Slaaphouding

 
Het hoofdkussen moet voldoende ondersteuning geven bij uw favoriete slaaphouding. Er zijn speciale hoofdkussens voor zowel zijslapers, rugslapers en buikslapers. Wanneer een hoofkussen de juiste ondersteuning geeft is de kans dat uw luchtwegen geblokkeerd worden veel kleiner en is de kans dat u begint met snurken ook minder!
 

Hoogte van het hoofdkussen

 
Het hoofdkussen moet de juiste hoogte hebben. Wanneer het hoofdkussen te hoog of te laag is, kunnen de luchtwegen weet gedeeltelijk geblokkeerd raken wat de oorzaak is van snurken. Daarom is het van essentieel belang dat het hoofdkussen bij uw favoriete slaaphouding de juiste hoogte heeft om uw nekwervels goed te ondersteunen en daardoor blokkering van uw luchtwegen te voorkomen.
 

Materiaal

 
Het hoofdkussen moet het juiste vulmateriaal hebben. Veel hoofdkussens bestaan nog uit synthetisch vulmateriaal wat halverwege de nacht inklinkt waardoor uw slaaphouding niet goed meer is. Hoofdkussens met een hoge mate van veerkracht zijn vaak de beste en meest geschikte hoofkussens waardoor u de ondersteuning en het comfort krijgt wat u nodig heeft. Ook huisstofmijt heeft gevolgen voor de keuze van een bepaald materiaalsoort.
 
Zoals u kunt lezen is een hoofdkussen geen bijzaak maar letterlijk een hoofdzaak. Het kiezen van een hoofdkussen is dus niet eenvoudig. Om het snurken tegen te gaan is het dus zaak om te letten op de bovenstaande punten. Een goed kussen wordt niet bepaald door de prijs of het materiaal wat erin verwerkt zit maar op de steun die het bij een slaaphouding geeft. De slaapadviseurs bij Morgana zullen uw helpen de juiste keuze te maken voor een hoofdkussen. 
 
Op de catalogus kunt u onze collectie hoofdkussens vinden. Wilt u echt goed geholpen worden met de keuze van een hoofdkussen? Maak dan een afspraak met één van onze vestigingen!
 
 
Nieuwsbrief