Menu
Draaien in je slaap, goed of slecht?

Draaien in je slaap, goed of slecht?

  • Geplaatst op: 20-2-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een mens verandert gemiddeld 80 keer van houding per nacht. Dit kunnen kleine en grote bewegingen zijn en in veel gevallen word je hier niet wakker van. Hoe komt het nou dat we zoveel bewegen in onze slaap en is dit ten goede van de nachtrust? In deze blog lees je hier meer over!

Beweging vormt een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Het stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen. Als je de hele nacht niet zou bewegen, zou je je de volgende morgen totaal niet uitgeslapen voelen en zo stijf als een plank opstaan. Slaapexperts zijn het dus unaniem eens over het belang van slaapbeweging.

Maar wanneer het draaien moeizaam gaat, wordt je nachtrust verstoord. Een te hard matras kan ervoor zorgen dat je meer draait voor je inslaapt en ook te veel gaat draaien in bed. Doordat het lichaam te hard ondersteund wordt, remt het ook de goede bloedcirculatie af.

Een matras die de juiste ondersteuning biedt, helpt je draaien tijdens je slaap. Ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras en kussen op de juiste hoogte, zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten ontspannen.

Er zijn natuurlijk ook tal van mensen die vanwege hun leeftijd, door een aandoening of ziekte minder mobiel zijn. Zij kunnen moeilijk draaien of woelen wanneer ze een andere slaaphouding zoeken, waardoor ze vaker last hebben van drukplekken en beknelde bloedvaten. Mocht dit het geval zijn, laat je dan goed informeren door een slaapadviseur. Hiermee kan namelijk zeker rekening gehouden worden.

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen. 

Slaaptest boeken