Menu
Draaien in je slaap normaal of slecht?

Draaien in je slaap normaal of slecht?

  • Geplaatst op: 20-11-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Word jij ook steeds wakker in een andere houding dan je bent gaan slapen? Zorgt ons nachtelijk woelen ervoor dat we met het goede been uit bed stappen of is het een teken dat je minder goed slaapt?

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ieder mens per nacht gemiddeld tachtig keer van houding verandert. Dit kunnen kleine en grote bewegingen zijn en in veel gevallen word je hier niet wakker van. Denk bijvoorbeeld aan het strekken van de benen, het verleggen van de armen of het omdraaien naar een andere slaaphouding.

Beweging vormt een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Het stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen. Als je de hele nacht niet zou bewegen, zou je je de volgende morgen totaal niet uitgeslapen voelen en zo stijf als een plank opstaan. Slaapexperts zijn het dus unaniem eens over het belang van slaapbeweging.

Maar wanneer het draaien moeizaam gaat, wordt je nachtrust verstoord. Een te hard matras kan ervoor zorgen dat je meer draait voor je inslaapt en ook te veel gaat draaien in bed. Doordat het lichaam te hard ondersteund wordt, remt het ook de goede bloedcirculatie af.

Een matras die de juiste ondersteuning biedt helpt je draaien tijdens je slaap. Ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras en kussen op de juiste hoogte, zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten ontspannen.

Er zijn natuurlijk ook tal van mensen die vanwege hun leeftijd, door een aandoening of ziekte minder mobiel zijn. Zij kunnen moeilijk draaien of woelen wanneer ze een andere slaaphouding zoeken, waardoor ze vaker last hebben van drukplekken en beknelde bloedvaten. Mocht dit het geval zijn, laat je dan goed informeren door een slaapadviseur. Hiermee kan namelijk zeker rekening gehouden worden.

Welke hardheid bij jou past of voor meer informatie helpen we je graag verder in een van onze winkels.