Menu

2-persoons toppers

Of je nu op zoek bent naar een 1-persoons topper of een 2-persoons topper, onze topmatrassen zijn het neusje van de zalm in termen van ligcomfort en drukpuntverdeling. Dankzij een ventilerende kern met open celstructuur vangt een topper het vocht op, zodat het onderliggende reguliere matras langer in vorm blijft

Filteren

2-persoons topmatrassen voor een comfortabele nachtrust

Of je nu op zoek bent naar een 1-persoons topper of een 2-persoons topper, onze topmatrassen zijn het neusje van de zalm in termen van ligcomfort en drukpuntverdeling. Dankzij een ventilerende kern met open celstructuur vangt een topper het vocht op, zodat het onderliggende reguliere matras langer in vorm blijft. Topmatrassen zijn niet altijd een goed idee; we vertellen iets meer over de omstandigheden waarin je voordeel haalt uit een topper.

Wat zijn toppers?

Toppers, topdekmatrassen of topmatrassen zijn een gemeenschappelijke naam voor dunne matrassen die je als een extra laag bovenop je reguliere matras kunt leggen om zachter en comfortabeler te slapen zonder aan ondersteuning te hoeven inboeten. Een topper is een beetje als een regulier matras, maar dan veel dunner. We spreken hierbij van een gemiddelde dikte van 8 tot 11 cm.

Waarom zou je kiezen voor een 2-persoons topper op je bed?

   • Je hebt voor een Scandinavische look gekozen: Wanneer je je matras in dezelfde stof laat overtrekken als je boxspring, spreken we van “een Scandinavische look”. Het geeft je bed een instant hotelchique-feeling. Alleen, daarop komt zeker een topper te liggen, want het zou toch te jammer zijn dat je matras dan wegsteekt onder een hoeslaken!
   • Extra ligcomfort: Topmatrassen kunnen de eigenschappen van kwalitatieve matrassen versterken of verbeteren en creëren op die manier een uiterst aangenaam, warm en zacht slaapcomfort om weg te dromen. Vooral als je matras iets te hard aanvoelt, kunnen toppers soelaas bieden, zodat je zachter ligt.
   • Langere levensduur voor je matras: Topmatrassen beschermen je onderliggend matras, zodat het minder snel verslijt en langer meegaat. Toppers absorberen het grootste deel van je zweet, waardoor het vocht minder snel in je onderliggende matras dringt. Draag ook zorg voor je 2-persoons topper door er een matrasbeschermer of molton over te leggen.
   • Gemakkelijker hanteerbaar: Een topper is lichter en flexibeler dan een regulier matras. Het is dus niet alleen handiger om je bed te maken, je kunt het ook gemakkelijker keren en luchten zodat je 2-persoonsbed altijd lekker fris blijft.
   • Naad tussen 2 matrassen overbruggen: Slapen jullie allebei op een individuele boxspring of lattenbodem met matras die aan elkaar gekoppeld zijn tot een 2-persoonsbed? Dan is het best wel fijn om met een 2-persoons topper de naad tussen beide matrassen te overbruggen.
   • Eenvoudig in onderhoud: Al onze 2-persoons topmatrassen beschikken over een afritsbare hoes die je regelmatig kunt laten reinigen of zelf wassen in de wasmachine. De meeste hoezen zijn wasbaar aan 60°. Zo blijft je 2-persoons topper altijd lekker fris en schoon. Opgelet: de Ergosleep toppers zijn wasbaar aan 40°. Deze hebben immers een extra behandeling met Alpura probiotica gekregen, wat anti-allergisch werkt gedurende 10 jaar                                              

Een topper is alleen zinvol in bepaalde situaties

   • Topmatrassen kunnen nooit bedbodems en/of matrassen compenseren die niet of nauwelijks ondersteuning bieden omdat ze bijvoorbeeld versleten of doorgezakt zijn. Een topper verhoogt weliswaar het ligcomfort maar zorgt niet voor extra ondersteuning.
   • Heb je een hoogwaardige bedbodem en matras die je lichaam goed ondersteunen, weet dat een te stugge topper die ondersteuning bijna helemaal teniet kan doen. Denk dus eerst na voordat je zomaar een topmatras gaat kopen en laat je vooral eerst meten! Door je SLAAP-DNA® te laten bepalen, wordt exact berekend welke matras voor jou ideaal is. Iedere Morgana winkel beschikt over een Ergosleep Cocon, waar deze meting gratis en in 8 minuten tijd wordt uitgevoerd.
   • Heb jij altijd te warm als je slaapt, dan vrezen we dat een topper niet echt geschikt is voor jou. In topmatrassen ga je immers snel wegzakken, waardoor extra warmte ontstaat. Wil je per se toch samen slapen op een 2-persoons topper omwille van het extra comfort, kies dan een topdekmatras dat goed ventileert dankzij de open celstructuur zoals deze met een kern van natuurlijke Talalay latex.
   • Om optimaal te genieten van het extra comfort dat een topdekmatras kan bieden, adviseren we vooral topmatrasen op pocketveermatrassen.

2-persoons topmatrassen in uiteenlopende materialen

Onze 2-persoons toppers zijn verkrijgbaar met een kern in verschillende materialen, zodat je gemakkelijk kunt kiezen in functie van je persoonlijke voorkeuren, behoeften en budget. Aangezien topdekmatrassen niet de bedoeling hebben je lichaam beter te ondersteunen, raden we je vooral aan om een topper te kiezen die het prettigst aanvoelt:

   • 2-persoons topmatrassen met een koudschuim kern: In de kern van matrassen en toppers wordt heel vaak koudschuim verwerkt. Koudschuim, ook wel gekend als High Resilience of HR-schuim, is een polyurethaan (PU) met hoge dichtheid en soortelijk gewicht waardoor het stevig aanvoelt. Koudschuim topmatrassen bieden een hoogwaardig comfort, zijn duurzaam en bieden een maximale ondersteuning. Hun open celstructuur zorgt voor een goede ventilatie en een hogere veerkracht. Koudschuim wil niet zeggen dat de topmatrassen koud aanvoelen, het refereert eigenlijk aan de manier waarop dit schuim wordt geproduceerd.
   • 2-persoons topmatrassen met een traagschuim kern:
    Traagschuim, ook wel geheugenschuim (< Engelse ‘memory foam’) of visco-elastisch schuim genoemd is een speciaal PU-schuim dat de vormen van je lichaam aanneemt en tijd nodig heeft om terug zijn oorspronkelijke vorm aan te nemen. Een 2-persoons topper met traagschuim heeft als voordeel dat jullie ondanks een totaal verschillend lichaam geen hinder ondervinden van elkaar. Bovendien slaat traagschuim je lichaamswarmte op waardoor je het de hele nacht lekker warm hebt. Geweldig voor wie vaak koud heeft ’s nachts. Je moet wel weten dat niet iedereen een grote fan is van een traagschuim topper. Sommigen vinden het geweldig, anderen vinden het helemaal niet prettig.
   • 2-persoons toppers met een natuurlijke latex kern: Ook latex is een geliefd materiaal voor de kern van matrassen en topmatrassen. Latex is immers soepel en voelt heel comfortabel aan. Aangezien het geen goedkoop materiaal is, vind je topmatrassen met een latex kern vooral in de betere matraswinkels zoals Morgana. Laat je echter niet vangen door toppers van synthetische latex, want die ventileren bijzonder slecht. Kies bewust een topper van een natuurlijke latex zoals Talalay of pulse latex. Deze latexsoorten kenmerken zich door een open celstructuur waardoor de kern van deze topmatrassen goed luchtdoorlatend en bijgevolg ventilerend zijn.

Wil jij weten welke 2-persoons topper het beste bij jullie past? Aarzel niet om gratis te komen proefliggen in een van onze matraswinkels.

In welke afmetingen vind je bij ons 2-persoons topmatrassen?

Of jullie nu in een kortere of een langere boxspring slapen, in een smaller of een breder bed slapen, op twee afzonderlijke 1-persoons of een gezamenlijk 2-persoonsmatras liggen, onze 2-persoons topmatrassen zijn zo goed als maatwerk. Laat je verrassen door de verschillende afmetingen die je bij Morgana kunt vinden.

Heb je een welbepaalde maat nodig? Bekijk ons assortiment 2-persoons toppers, zoek er de maat uit die je nodigt hebt, en kom proefliggen in een matrassenwinkel bij je in de buurt:

   • Lengte: 190, 200, 210 en zelfs 220 centimeter
   • Breedte: 120, 140, 150, 160, 180 en zelfs 200 centimeter
   • Hoogte: 8, 11 centimeter

Enkele van onze 2-persoons topmatrassen zijn ook verkrijgbaar in verschillende hardheden. En mocht je bed kleiner zijn, wees gerust, bekijk ook eens ons aanbod 1-persoons topmatrassen.

2-persoons splittoppers

Heb je wel eens aan een splittopper gedacht? Deze handige 2-persoons topper is speciaal ontworpen voor afzonderlijk elektrisch verstelbare bedbodems met 1-persoons topdekmatrassen. Zo kun je je bed verschillend regelen als dat van je partner, zonder dat de topper verschuift.

Overtuigd om een 2-persoons topdekmatras te kopen?

Is jouw topper versleten en aan vervanging toe? Dan ben je wellicht op zoek naar een nieuwe waar je het meeste comfort uithaalt. Onthoud dat het ideale 2-persoons topmatras voor jullie beiden afhangt van verschillende factoren. Ook al hebben jullie al een droomtopper in gedachten, we raden jullie toch aan om eerst gratis te komen proefliggen in een van onze Morganawinkels.