Menu

Toppers

Een topmatras, ook wel topper, is een dun matrasje dat je bovenop je matras legt. Een topper verhoogt je slaapcomfort en is eenvoudiger op te maken dan een matras. Ook is een topper ideaal om de hinderlijke naad tussen twee eenpersoons matrassen te overbruggen. Daarnaast beschermd de topper je matras tegen transpiratievocht en vuil, waarmee het de levensduur van je matras verlengd. Welke topper past bij jou? Bekijk hieronder de mogelijkheden aan 1-persoons toppers en 2-persoons toppers of kom direct naar de winkel voor advies.

Filteren

Op zoek naar een nieuw topmatras?

Als het gaat om goed en gezond slapen is het juiste topmatras echt de kers op de taart. Een topmatras, ook wel topper, biedt jou net even dat extra beetje comfort en ondersteuning. We raden toppers vooral aan op pocketveermatrassen die op boxsprings liggen.

Hoelang gaat een topper mee?

Een topmatras gaat zo’n 5 tot 7 jaar mee. Daarna is deze echt wel aan vervanging toe. Ben je toe aan een nieuw topmatras? Bekijk dan onze gehele collectie online of kom langs in één van onze winkels!

Voordelen van een topmatras

Een topmatras heeft veel voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Het zorgt voor extra comfort en verlaagt de druk bij de heupen en schouders
  • Het maakt de naad tussen twee lossen matrassen minder voelbaar
  • Het opmaken van de topper kost minder moeite dan van een matras
  • Het zorgt voor een fris en schoon bedklimaat

Naast deze voordelen bescherm je met een topper ook je matras. Alle zouten en mineralen worden opgevangen in de topper in plaats van je matras. Jouw matras blijft daardoor langer goed. Bij het vervangen van een topmatras krijg je het gevoel alsof je op een heel nieuw bed ligt!

Keuze uit verschillende afmetingen en materialen

Morgana heeft een ruime collectie aan toppers. Naast 1-persoons toppers hebben we ook 2-persoons toppers met afmetingen als 140x200cm, 160x200cm of 180x200cm. Zo is er altijd wel een afmeting die geschikt is voor op jouw bed. Heb je een elektrisch verstelbaar bed? Ga dan voor een splittopper.

Naast verschillende afmetingen kies je bij Morgana ook uit verschillende vullingen van een topper. Ga bijvoorbeeld voor koudschuim, traagschuim of talalay latex. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Zo is traagschuim drukverlagend en zorgt voor een warme temperatuur. Ideaal voor als je het snel koud hebt ’s nachts. Talalay latex staat bekend om zijn hoge comfort en isolerend vermogen.

Een nieuw topmatras kopen bij Morgana

Welk topmatras past bij jou? Ga je voor een stevig slaapcomfort of juist zacht, maar wel ondersteunend? Welke topper het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld jouw lichaamsprofiel en het matras waar je op ligt.

Bij Morgana helpen we je graag om de best persoonlijke slaapoplossing te vinden. Boek een slaaptest in één van onze winkels en ontdek jouw SLAAP-DNA®. Aan de hand van jouw SLAAP-DNA® kunnen we precies zien welke slaapoplossing het beste bij jou past.