Menu

1-persoons hoeslakens

Onze 1-persoons hoeslakens zijn geschikt voor 1-persoonsbedden en -boxsprings. Ze zijn geschikt voor voor (split)toppers en voor matrassen, ook met extra hoge hoek.

Filteren

Waarom gebruik je een hoeslaken?

Er zijn meerdere redenen om een hoeslaken te gebruiken:

 • Bescherming voor je matras: hoeslakens gebruik je in het beginsel om je matras of topper te beschermen. Ze beschermen je matras of (split)topper tegen vuil en stof. Bovendien verlies je ’s nachts gemiddeld tot een halve liter vocht. Om te vermijden dat dat vocht elke nacht door je matras wordt opgenomen, koop je idealiter meerdere hoeslakens. Stop je hoeslaken regelmatig in de wasmachine en je bed blijft niet alleen lekker fris, maar je matras of topper gaat ook langer mee.
 • Mooie uitstraling: onze hoeslakens zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Bekijk ons assortiment 1 en 2-persoons hoeslakens en zoek de kleur die het beste past in je slaapkamer, maar ook bij je dekbedovertrek.
 • Meer ligcomfort: op een stoffen hoeslaken lig je veel comfortabeler dan rechtstreeks op een matras.

De juiste afmeting

Vanzelfsprekend moet je hoeslaken perfect passen op je matras. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat kiest.

Een standaard 1-persoonsbed is 90 cm breed en 200 cm lang. Er zijn echter ook 1-persoonsbedden die 70, 80 of 100 cm breed en 210 of 220 cm lang kunnen zijn. Kies daarom hoeslakens die het beste passen om jouw matras.

Let ook op het materiaal, want de afmetingen kunnen afwijken in functie van de gekozen stof van je hoeslaken. Zo zullen jersey hoeslakens bijvoorbeeld veel meer stretchen dan linnen hoeslakens. De standaard afmetingen van jersey hoeslakens kunnen dan ook gemakkelijker 10 tot zelfs 20 cm extra rekken.

Hieronder een overzicht van de afmetingen van onze 1-persoonshoeslakens. De verkrijgbare afmetingen kunnen verschillen afhankelijk van het materiaal en de kleur.

 • Afmetingen van linnen 1-persoons hoeslakens
  90 x 200 cm
  90 x 220 cm

 • Afmetingen van jersey 1-persoons hoeslakens
  70/80 x 200/220 cm
  90/100 x 200/220 cm

 • Afmetingen van katoen perkal 1-persoons hoeslakens
  80/90 x 200 cm
  90 x 210/220 cm
  120 x 200 cm

 • Afmetingen van Egyptische katoen-satijn 1-persoons hoeslakens
  80/90 x 200 cm
  90 x 210/220 cm

Weet je niet precies welke maat je nodig hebt? Meet dan even de lengte en de breedte van je matras op!

Hoekhoogte

Houd bij het kiezen van je hoeslaken ook rekening met de hoekhoogte van je matras. Dienen je hoeslakens voor een gewoon matras of voor een topper? Een standaard matras is over het algemeen 20 à 25 cm hoog. Matrassen op boxsprings of waterbedden kunnen echter soms hoger zijn dan de standaardmaat. Daarom vind je bij ons ook hoeslakens voor matrassen van 35 tot 40 cm hoog. In de productomschrijving staat altijd aangegeven voor welke matrasdikte het hoeslaken geschikt is. De hoeslakens voor onze toppers gaan tot een matrashoogte van 15 cm, wat dus heel ruim is voor een topperhoeslaken.

Verschillende materialen

’s Nachts ben je voortdurend in contact met je hoeslaken. Het is dan ook wel fijn dat de stof waaruit je hoeslaken gemaakt is prettig aanvoelt. Daarnaast zoek je wellicht ook naar een leuk stofje dat perfect past bij het materiaal en de kleuren van je dekbedovertrek. Verder heb je nog de keuze tussen elastisch materiaal dat goed meegeeft en een stof die strakker aanspant.

 • Aangenaam zachte katoen-satijn: hoeslakens van katoen-satijn zijn geweven met een zeer specifieke satijnbinding. Deze weeftechniek zorgt voor een extra zachte, soepele stof met een mooie, luxueuze glans waardoor je slaapkamer een chique tintje krijgt. 100 % Egyptisch katoen beschikt ook over sterk ventilerende en vochtregulerende eigenschappen zodat je altijd lekker fris hebt in de zomer en warm in de winter.
 • Crispy katoen-perkal voor de liefhebbers: katoen-perkal is gemaakt van fijne garens en heeft een hogere weefdichtheid waardoor de hoeslakens lekker zacht en glad aanvoelen. Naast het typisch heerlijk knisperend geluid heeft perkal ook sterke vochtabsorberende en goed ademende eigenschappen.
 • Strijkvrije jersey hoeslakens: in tegenstelling tot de meeste geweven stoffen is jersey een machinaal gebreide stof waardoor ze bijzonder rekbaar is. Op die manier passen onze jersey hoeslakens steeds goed rond eender welke matras. Al onze jersey hoeslakens zijn van een heerlijk zachte en knuffelige dubbel-jersey gemaakt, een breitechniek die ook wel eens interlock genoemd wordt, dikker aanvoelt en langer meegaat dan enkel gebreide jersey.

Allerlei kleuren

Niets is zo leuk als het vinden van een 1-persoons hoeslaken dat naadloos past bij je dekbedovertrek en je slaapkamerinterieur. En dat is bij Morgana perfect mogelijk want onze collectie hoeslakens bestaat uit een breed aanbod aan kleuren, van basic wit en zachte naturelkleuren tot opvallende en bijzonder rijke kleuren. Op zoek naar een blauw hoeslaken of liever een roze hoeslaken? Probeer ook eens iets verrassends door bijvoorbeeld te kiezen voor een totaal andere kleur zoals petroleum blauw, brons, vele tinten groen.

Ben je niets vergeten?

 • In ons online assortiment vind je ook moltons. Deze zijn er niet voor de sier, maak ze dienen om je matras nog beter te beschermen tegen transpiratie, vuil, slijtage en urineverlies. Molton hoeslakens zijn dikker en zorgen voor extra comfort. Die leg je direct op je matras en daaroverheen kun je dan je hoeslaken leggen.
 • Maak de look van je slaapkamer compleet en kies voor bijpassend beddengoed. Naast onze 1-persoons hoeslakens vind je bij Morgana ook een groot aanbod aan dekbedovertrekken en bijpassende kussenslopen. Laat het allemaal mooi bij elkaar passen, want dat wordt straks heerlijk slapen!

1-persoons hoeslakens kopen bij Morgana?

Als je bedenkt dat je meer dan 200.000 uren slaapt in je hele leven, dan is de aankoop van enkele 1-persoons hoeslakens toch wel de aandacht meer dan waard.

Mocht je nog vragen hebben omtrent de afmetingen van jouw matras, de hoekhoogte of het materiaal? Aarzel niet om de winkel bij jou in de buurt binnen te stappen, onze slaapadviseurs staan je graag bij met passend advies en antwoorden op jouw vragen.