Menu

4-seizoenen dekbedden

Lig je in de winter vaak te rillen door de kou en in de zomer vaak te zweten door de warmte in je bed? Grote kans dat je onder een dekbed ligt dat niet bij jou past. Dekbedden voor 4-seizoenen bieden een uitstekende oplossing omdat ze letterlijk en figuurlijk veelzijdig zijn. Deze dubbele dekbedden bestaan immers uit twee losse delen die je aan elkaar kunt vastknopen: een dekbed voor de zomer en eentje voor het tussenseizoen. Knoop beide dekbedden aan elkaar en kleed ze aan met een van onze prachtige dekbedovertrekken en geniet het hele jaar door van een dekbed dat zorgt voor het nodige slaapcomfort. Lees hieronder meer en bestel direct je 4-seizoensdekbed online

Filteren

Tweedelige dekbedden voor 4 seizoenen met drukknopen 

Onze 4-seizoensdekbedden bestaan uit een zomerdekbed en een tussenseizoensdekbed. Het dunne gedeelte is heerlijk licht en heeft warmteklasse 4, wat ideaal is voor de zomer. Het dikkere deel heeft warmteklasse 3 en is daarmee perfect voor de tussenseizoenen zoals de lente en de herfst. Als je beide delen met elkaar combineert, ontstaat in een handomdraai een lekker volumineus dekbed voor de winter, met warmteklasse 2. 
Combineren doe je gemakkelijk door middel van kleine sterke drukknopen die speciaal geplaatst en verstevigd zijn zodat ze niet loskomen tijdens het slapen, ook niet na honderd keer uit elkaar halen! 

 

Belangrijk voordeel van dekbedden voor 4 seizoenen 

Wist je dat bij Morgana vrijwel al onze dekbedden in een zogeheten “4-seizoenen editie” verkrijgbaar zijn? Zo kun  je steeds warmteklasse 3 en 4 op elkaar gebruiken voor de koude winternachten. Het grote voordeel van een 4-seizoensdekbed is bijgevolg dat je met de aankoop van zo’n tweedelig dekbed een oplossing hebt voor de vier seizoenen. Dit komt dus veel goedkoper uit dan de afzonderlijke aankoop van een dekbed voor elk seizoen. 

 

4-seizoensdekbedden in verschillende maatvoeringen 

Onze 4-seizoensdekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, in functie van je behoefte: 

• Eenpersoonsbed: 140 x 200/220 cm 

• Tweepersoonsbed: 200 x 200/220 cm 

• Lits-jumeaux: 240 x 200/220 cm 

• Lits-jumeaux XL: 260 x 200/220 cm 

 

Dekbedden 4-seizoen met verschillende vullingen 

Bij Morgana vind je 4-seizoensdekbedden met verschillende vullingen. De keuze van het soort vulling is afhankelijk van je persoonlijke behoefte en voorkeur. Houd je van een natuurlijke vulling of vind je een synthetisch dekbed aangenamer? Om je te helpen kiezen, sommen we hieronder de belangrijkste kenkenmerken van de verschillende soorten vullingen: 

Donzen 4-seizoensdekbed 
Dat donzen dekbedden erg geliefd zijn is geen toeval. Een donzen vulling zorgt immers voor een uitstekende isolering. Daarnaast is dons sterk ventilerend en voelt het licht en luchtig aan. Een donzen 4-seizoensdekbed zorgt het hele jaar door voor een aangenaam slaapcomfort om in weg te dromen. 
Synthetisch 4-seizoensdekbed 
Als je allergisch bent aan huisstofmijt, dan is een wasbaar synthetisch dekbed wellicht een goede keuze voor jou. Synthetische 4-seizoensdekbedden zijn gevuld met holle bolletjes of microvezels, meestal van polyester. Holle vezels hebben de interessante eigenschap dat ze goed klimatiseren. De nieuwe 7D of techno-vezels zelfs nog beter. Bovendien hebben synthetische 4-seizoensdekbedden als grote voordeel dat je ze regelmatig zelf kunt wassen op hoge temperatuur in de wasmachine waardoor de huisstofmijt doodgaat. De meeste synthetische dekbedden voor 4 seizoenen zijn wasbaar aan 60 graden. Daarnaast slaat dit type dekbed je lichaamswarmte op zodat je de hele nacht lekker warm hebt. 
Dekbed 4-seizoenen met kameelhaar 
Als je ’s nachts veel zweet maar toch graag lekker warm hebt, dan is een dekbed van kameelhaar wellicht het deken dat jij zoekt. Een natuurlijk materiaal zoals kameelhaar is niet alleen ademend, maar ook sterk vochtabsorberend en -regulerend. Een kamelen 4-seizoensdekbed is trouwens ideaal voor zij die graag wat meer gewicht over zich hebben als ze slapen. 
Wollen 4-seizoensdekbed  
Hoogwaardige wollen dekbedden van Texelse schapen reguleren optimaal de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van je lichaam. Schapenwol is niet alleen lekker warm, maar beschikt ook over een groot absorptievermogen. Daarom is een wollen dekbed voor 4-seizoenen met een 100% katoenen tijk ook een goede keuze. 
Dekbed 4-seizoenen van bamboe en Tencel 
4-seizoensdekbedden met een natuurlijke vulling van bamboe en Tencel zorgen voor een uitstekende ventilatie en vochtregulering. Voor wie ’s nachts veel zweet en vaak te warm heeft is dit dekbed een perfecte keuze.  
4-seizoensdekbedden van linnen en Tencel 
Dankzij de mix van linnen en Tencel is dit dekbed koeler dan katoenen 4-seizoensdekbedden. Deze gemengde vulling is immers bijzonder luchtdoorlatend en warmtegeleidend waardoor ze erg gewaardeerd wordt door slapers die het snel te warm hebben.   

 

Tips om dekbedden voor 4-seizoenen te onderhouden  

• Door je dekbed regelmatig op te kloppen en te luchten door bijvoorbeeld dagelijks je raam open te zetten, blijft je 4-seizoensdekbed heerlijk volumineus en fris. 

• We adviseren je om eens in de 3 jaar je 4-seizoensdekbed goed te reinigen of te laten reinigen. 

• Wil je je dekbed graag wassen, houd er dan rekening mee dat niet alle 4-seizoensdekbedden zomaar in de wasmachine en droogkas mogen. Lees daarom altijd de wasvoorschriften op het label of bewaar de onderhoudshandleiding in de verpakking. 

• Synthetische dekbedden voor 4-seizoenen zijn wasbaar aan 60 graden en zijn wasmachinebestendig. 

• Donzen en kameelharen dekbedden voor 4-seizoenen daarentegen laat je best professioneel reinigen of stomen. 

• Als je dekbed gewassen of gereinigd is, moet ze altijd goed gedroogd worden voordat je het weer kunt gebruiken. 

• Heb je twijfels over de juiste manier om je dekbedden voor de zomer te reinigen? Bel gerust naar een van onze winkels of kom eens langs. Onze slaapadviseurs helpen je graag. 

 

Een dekbed voor 4 seizoenen kopen? 

In ons assortiment vind je een ruime keuze 4-seizoensdekbedden in verschillende maten en prijzen en met diverse types vullingen. Alle dekbedden voor 4 seizoenen in ons assortiment worden gefabriceerd in Nederland en zijn exclusief verkrijgbaar bij Morgana!  

Wil je weten welk 4-seizoensdekbed bij jou past? Zoek dan de Morgana-winkel bij jou in de buurt, zij helpen je met plezier verder in jouw keuze.