Menu

Pocketveer matrassen

Pocketveer matrassen zijn populaire matrassen en hebben zichzelf bewezen als een comfortabele en ondersteunende optie voor een goede nachtrus.

Filteren

Wat zijn pocketveer matrassen?

Pocketveer matrassen, ook wel pocketvering matrassen, hebben een unieke constructie die zorgt voor een uitstekende ondersteuning en minimale bewegingsoverdracht. Ze bestaan uit honderden individuele stalen veren, die elk afzonderlijk verpakt zijn in stoffen zakjes, zogenaamde "pockets". Deze pockets zijn met elkaar verbonden om samen een matras te vormen

Het voornaamste voordeel van deze innovatieve pocketveerconstructie is dat elke veer individueel kan bewegen en reageren op de druk die erop wordt uitgeoefend. Hierdoor kan het matras zich nauwkeurig aanpassen aan de contouren van het lichaam van de slaper, ongeacht de slaaphouding. Wanneer je op een pocketveer matras ligt, zullen alleen de veren die direct onder jouw lichaamsgewicht worden belast, inzakken, terwijl de rest van de veren onaangetast blijven. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van de wervelkolom en de gewrichten en een evenwichtige drukverdeling, wat essentieel is voor een gezonde en comfortabele slaap. Door de gelijkmatige drukverdeling ontstaan minder pijnlijke drukpunten en word je uitgerust en zonder pijn wakker. Dit is een belangrijke eigenschap voor mensen met rug- en gewrichtsklachten. Bovendien minimaliseert de individuele beweging van de veren de verstoring van jouw partner, vooral als hij of zij 's nachts veel beweegt.

Keuze uit twee reeksen

 • Ergosleep® pocketveer matrassen: De Ergosleep pocketveer matrassen kenmerken zich door hun buitengewoon comfort. Met dit type matras is het alsof je op een wolk slaapt! De exclusieve constructietechnologie van de thermisch geharde interactieve pocketveren zorgt voor een zacht en luxueus gevoel dankzij een optimale, proactieve ondersteuning. En dankzij de 5 of 7 comfortzones ontstaat een perfecte drukverdeling en ondersteuning ter hoogte van je schouders, je heupen en de andere delen van je lichaam. Bovendien zijn de lendenzone en de andere ergonomische zones verwerkt in een X- en Y-profiel volgens de breedte van je schouders, taille en heupen.
  In combinatie met een afdeklaag van geperforeerde natuurlatex, 100% aerofoam of 100% Talalay natuurlatex naargelang het model, en een antiallergische Alpura matrashoes garanderen de Ergosleep® pocketveer matrassen een buitengewoon ligcomfort en een zeer aangenaam slaapklimaat. Dit soort pocketveer matras komt het best tot zijn recht in combinatie met een (Ergosleep®) boxspringbodem.
 • Support pocketveer matrassen: De Support matrassen behoren tot het huismerk van Morgana en kenmerken zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met hun kern opgebouwd uit pocketveren en een koudschuim of Pulse latex afdeklaag bieden deze matrassen een stevig ligcomfort. De soepelere schouderzone zorgt voor drukvermindering en extra comfort ter hoogte van de schouder. De luxe Tencel tijk is zowel antibacterieel, antiallergisch als antistatisch. Dit type pocketveer matras komt het best tot zijn recht in combinatie met een boxspringbodem.

Waarom kiezen voor een pocketveer matras?

 • Uitstekende ondersteuning: Pocketveer matrassen passen zich nauwkeurig aan de vormen van je lichaam aan, waardoor je een optimale ondersteuning geniet, ongeacht je slaaphouding. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met rugklachten of gewrichtsproblemen.
 • Minimale bewegingsoverdracht om ongestoord te kunnen slapen: Een van de grootste voordelen van de Morgana pocketveer matrassen is de minimale bewegingsoverdracht. Dankzij de individuele veren kunnen deze matrassen de bewegingen van je partner doeltreffend isoleren. Hierdoor wordt de kans op verstoring van je slaap tot een minimum herleid, zelfs als je partner nogal veel beweegt gedurende de nacht. Met een pocket veermatras kunnen jullie dus allebei genieten van een ongestoorde nachtrust, wat essentieel is voor een goede slaapkwaliteit.
 • Goede ventilatie: De open structuur van het pocket veermatras zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor de warmte en het vocht efficiënt worden afgevoerd, wat vooral handig is voor mensen die het snel warm hebben en veel zweten als ze in bed zijn.
 • Duurzaamheid: Vooral thermisch geharde pocket veermatrassen zijn duurzaam en gaan lang mee, mits ze goed worden onderhouden. Om kuilvorming te vermijden raden we je aan om je matras elk seizoen (om de drie maanden) te keren zoals aangeduid op de zijkanten.
 • Keuze van de stevigheid: Bij Morgana zijn onze pocket veermatrassen verkrijgbaar in verschillende stevigheidsniveaus. Omdat de hardheid zeer persoonlijk is en je dit aan de lijve moet ondervinden kun je gratis komen proefliggen om een pocket veermatras te kiezen in functie van je persoonlijk Slaap-DNA® en je persoonlijke voorkeuren. 

Pocketveer matrassen in verschillende afmetingen

Onze pocketveer matrassen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen:

 • Ergosleep® pocketveer matrassen
  Lengte: 190, 200, 210 en 220 cm naargelang het model
  Breedte: 70, 75, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180 en 200 cm
  Hoogte: 20, 23 of 26 cm naargelang het model

 • Morgana pocketveer matrassen
  Lengte: 200, 210 en 220 cm
  Breedte: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm
  Hoogte: 21 cm

Proefliggen en deskundig advies bij Morgana

Bij Morgana begrijpen we dat de keuze voor een matras een belangrijke beslissing is en kun je rekenen op kwaliteit, deskundig advies en een uitstekende service om je te helpen bij het vinden van je ideale pocketveer matras. Daarom bieden we de mogelijkheid om in onze winkels uitgebreid te komen proefliggen op de verschillende pocketveer matrassen in ons aanbod. Zo kun je zelf ervaren welk matras het beste bij jou past. Zo’n slaaptest duurt slechts 8 minuten en brengt je persoonlijk Slaap-DNA® perfect in kaart. Op basis hiervan kunnen onze deskundige slaapadviseurs je objectief en onderbouwd advies geven over de keuze van een matras dat perfect aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. 

Aarzel niet om matrassen te komen testen in een van onze Morgana-winkels en ze te vergelijken met onze koudschuim matrassen en latex matrassen.