Menu

Hoofdkussens

Als het gaat om goed en gezond slapen wordt de invloed van een hoofdkussen nog wel eens onderschat. Een hoofdkussen moet lekker liggen, maar belangrijker nog, het moet de juiste ondersteuning bieden, zodat jouw rug- en nekwervels in één rechte lijn liggen. Zo voorkom je dat je ’s ochtends wakker wordt met een stijve nek of pijnlijke schouders. Een hoofdkussen is na vijf jaar meestal wel aan vervanging toe. Upgrade jouw hoofdkussen en verbeter daarmee jouw kwaliteit van slapen! Bekijk hier onze gehele collectie aan hoofdkussens, maar ook zitkussen en zijslaapkussens, of kom direct naar de winkel voor advies.

Filteren

Upgrade jouw hoofdkussen

Een hoofdkussen gaat zo’n 5 jaar mee. Daarna is hij echt wel aan vervanging toe. Ook wanneer je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek of hoofdpijn is dit een teken dat je niet op het juiste kussen ligt. Een hoofdkussen dat goed bij jou past, is essentieel voor een goede en gezonde nachtrust.

Als je op een hoofdkussen ligt, is het belangrijk dat de bovenste rug- en nekwervels in een rechte lijn liggen. Alleen dan kunnen jouw spieren voldoende ontspannen en voorkom je dat je met een stijve nek of pijnlijke schouders wakker wordt. Is jouw hoofdkussen al aan vervanging toe?

Verschillende soorten hoofdkussens

Bij Morgana hebben we hoofdkussens in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen uit de verschillende hardheden soft, medium en firm om te bepalen hoe stevig het hoofdkussen moet zijn. Ook hebben we kussens met neksteunen die ervoor zorgen dat jouw nek perfect aansluit op het kussen en daarbij de juiste ondersteuning krijgt.

Ga je voor traagschuim, natuurlatex of misschien wel dons? Elke vulling in een hoofdkussens heeft eigen kenmerken en voordelen. Zo staat traagschuim bekend om zijn drukverlagend effect én ondersteuning. Een latex kussen is vormvast en veerkrachtig, maar relatief warm. Heb je het snel koud in bed? Dan is een latex kussen geschikt voor jou. Natuurlijk hangt de juiste vulling ook af van eventuele allergieën. Bij Morgana vind je zowel antibacteriële als anti-huisstofmijt kussens.

Welk hoofdkussen past bij mij?

Op zoek naar een nieuw hoofdkussen, maar niet zeker welke het beste bij jou past? Dit hangt af van een aantal factoren: het matras waar je op ligt, jouw slaaphouding, jouw lichaamsprofiel en persoonlijke voorkeuren van vulling. Al deze factoren kunnen we meten tijdens de slaaptest in onze winkel.

Aan de hand van jouw SLAAP-DNA® kunnen we zien welk hoofdkussen bij jou past. Bekijk de collectie aan hoofdkussens en kussenslopen online en kom langs in één van onze winkels voor een persoonlijk advies!