Menu

Kayori hoeslakens

Op zoek naar mooie & kwalitatieve hoeslakens voor je bed? Vind de kleur & de stof die je leuk vindt en koop nu je Kayori hoeslakens direct online bij Morgana!

Filteren

Kayori hoeslakens in verschillende modellen

Bijzonder aan Kayori hoeslakens is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende modellen:

 • Kayori hoeslakens voor reguliere matrassen: Deze hoeslakens zijn geschikt voor reguliere matrassen van verschillende afmetingen. De meeste Kayori hoeslakens zijn geschikt voor matrassen met een hoekhoogte tot 40 cm. Wat nogal uitzonderlijk is, want veel andere merken hebben een kleinere hoekhoogte.
 • Kayori hoeslakens voor splitmatrassen: Heb je een ledikant met een handmatig of elektrisch verstelbare lattenbodem of een boxspring met twee afzonderlijke 1-persoonsmatrassen, maar wil je liever maar één hoeslaken voor jullie beide? Kies dan een speciaal gemaakt Kayori hoeslaken voor splitmatrassen. Deze hoeslakens zijn voorzien van een verstevigde split van 90 cm aan het hoofdeinde en een korte split aan het voeteneinde. Zo kunnen jullie beide lighelften afzonderlijk van elkaar in hoogte verstellen zonder dat je hoeslaken scheef begint te trekken door hoogteverschil.
 • Kayori hoeslakens voor toppers: Heb je graag een topper bovenop je reguliere matras, dan vind je bij Morgana ook Kayori hoeslakens die speciaal gemaakt zijn voor zowel 1-persoons topmatrassen als 2-persoons topmatrassen. Deze hoeslakens hebben een hoekhoogte tot 12 cm wat ruim voldoende is om over deze dunne topdekmatrassen aan te brengen zonder dat de hoeken omhoog trekken. De Kayori hoeslakens voor gewone toppers hebben geen split.
 • Kayori hoeslakens voor splittoppers: Zoek je een hoeslaken voor een splittopper? Ook daarvoor hebben we in het Morgana-assortiment het juiste Kayori hoeslaken. Deze hoeslakens zijn aan het hoofdeinde voorzien van een extra verstevigde split van maar liefst 90 cm. Net zoals onze hoeslakens zonder toppersplit zijn onze Kayori hoeslakens met toppersplit aan het hoofdeinde geschikt voor topmatrassen met een hoekhoogte tot 12 cm.
 • Kayori hoeslakens voor dubbele splittoppers: En omdat Kayori aan alles gedacht heeft, hebben zij ook hoeslakens ontworpen voor toppers met een split aan het hoofdeinde en een split aan het voeteneinde. Beide splitten zijn extra verstevigd over een lengte van telkens 90 cm. Op die manier blijft je topmatras een mooi geheel vormen zonder dat je hoeslaken begint scheef te trekken, ook als jullie beide helften afzonderlijk en verschillend in hoogte verstellen. Ook deze Kayori hoeslakens zijn geschikt voor topmatrassen met een hoekhoogte tot 12 cm zonder dat de hoeken naar omhoog trekken.

Hoeslakens van duurzame, natuurlijke materialen

Bij Morgana kiezen we bewust om enkel beddengoed van natuurlijke materialen te verkopen. Daarom passen de hoeslakens van Kayori perfect in het assortiment. De Kayori hoeslakens aangeboden door Morgana zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen:

 • Kayori hoeslakens van perkal-katoen: Deze hoeslakens zijn vervaardigd van 100% perkal-katoen, waardoor ze sterk ademend en goed vochtabsorberend zijn. Voor hun productie werd gebruik gemaakt van de beste en fijnste garens. Perkal-katoen heeft trouwens een hogere weefdichtheid dan gewoon katoen, het voelt zacht en glad aan en heeft een heerlijk knisperend gevoel zodra je in bed kruipt. De perkal-katoenen hoeslakens van Kayori voor zowel reguliere matrassen, toppers, splittoppers als dubbele splittoppers zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.
 • Kayori hoeslakens van dubbele jersey: Deze fel begeerde hoeslakens zijn niet gemaakt van een geweven stof, maar van een machinaal gebreid weefsel. Door gebruik te maken van een machine met rechtover elkaar staande naalden die afwisselend werken, ontstaat er een dubbel breiwerk met twee lagen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vandaar de naam Interlock techniek (van inter-locked). De jersey hoeslakens van Kayori worden gekenmerkt door een glad en egaal oppervlak dat bijzonder aangenaam en zacht aanvoelt. Alle Kayori jersey hoeslakens zijn gemaakt van 95% katoen van een 100% biologische kwaliteit waaraan 5% lycra is toegevoegd om het breisel of de tricot voldoende elasticiteit te geven. Zo rekken deze hoeslakens goed mee om ze rond het matras aan te brengen. Interlock jersey is dikker en sterker dan een geweven hoeslaken en gaat dus lang mee. Bovendien gaan de jersey hoeslakens van Kayori niet pillen zoals je vaak ziet bij goedkopere merken. Tenslotte zijn deze hoeslakens vrij van chemicaliën en pesticiden, zijn ze wasbaar op 60°, kunnen ze in de droger en hoef je ze niet te strijken.
 • Linnen hoeslakens van Kayori: Deze hoeslakens zijn gemaakt van 100% natuurlijk linnen, vandaar hun mooie ‘naturel’-look waar de linnenliefhebbers ongetwijfeld zullen voor vallen. Linnen is een vochtabsorberende en ademende stof en is daarom ideaal voor mensen die’s nachts zweten. Voor de productie van de linnen hoeslakens van Kayori wordt gebruik gemaakt van de beste en fijnste garens. Ze zijn beschikbaar in 5 verschillende natureltinten. De linnen hoeslakens van Kayori zijn geschikt voor matrassen met een hoogte tot 35 cm, dus ook voor boxsprings en waterbedden.
 • Kayori hoeslakens van Egyptisch katoen-satijn: Deze soepele, glanzende en super sterke hoeslakens zijn gemaakt van 100% Egyptische katoen-satijn van hoogwaardige biologische kwaliteit. De katoen-satijnen hoeslakens van Kayori worden gekenmerkt door een dichte weving van 300 TC (thread count) waardoor ze niet alleen chique glanzend, maar ook sterk en duurzaam zijn.

Waarom zou je kiezen voor hoeslakens van Kayori?

 • Rondom zijn de Kayori hoeslakens voorzien van een elastiek, zodat ze altijd goed passen op het type matras waarvoor ze zijn bedoeld.
 • Of je nu een hoeslaken nodig hebt voor een regulier matras, een topper, een splittopper of een dubbele splittopper, onze hoeslakens zijn altijd voldoende hoog. Zo hebben de Kayori hoeslakens voor reguliere matrassen een hoekhoogte tussen de 35 en 40 cm en zijn ze perfect geschikt voor boxsprings en waterbedden. De Kayori hoeslakens voor toppers, splittoppers en dubbele splittoppers hebben een gemiddelde hoogte tot 12 cm, wat eveneens meer dan ruim voldoende is om goed rond de topmatrassen te passen.
 • Alle Kayori hoeslakens voor splittoppers zijn voorzien van een extra verstevigde split van maar liefst 90 cm aan het hoofdeinde zodat beide topdekmatrassen steeds een mooi geheel vormen, zelfs wanneer je de twee matrashelften van je elektrisch verstelbare lattenbodem of boxspring afzonderlijk in hoogte wilt verstellen.
 • De Kayori hoeslakens voor dubbele splittoppers zijn zelfs voorzien van twee extra verstevigde splitten van telkens 90 cm, dit zowel aan het hoofdeinde als aan het voeteneinde.
 • Door de speciale ingeweven hoeken hebben de Kayori hoeslakens een perfecte pasvorm en zul je nooit last hebben van vervelende opstaande hoeken aan je matras, topper of splittopper.
 • Alle Kayori hoeslakens zijn verpakt in een mooie opbergzak van dezelfde stof als waarin het hoeslaken is gemaakt. Zo dragen we ons steentje bij om de plasticberg op deze wereld te verminderen.

Hoe onderhoud je Kayori hoeslakens?

Wassen      

Alle hoeslakens van Kayori die je bij Morgana kunt kopen zijn wasbaar op 60 graden. Wij adviseren om je nieuwe hoeslakens een eerste keer te wassen op 60 graden en de volgende keren op 40 graden. En dit absoluut niet omdat ze niet kleurvast zijn, maar eerder omdat het niet echt nodig is om je hoeslakens aan een hogere temperatuur te wassen dan 40 graden. Zo voorkom je onnodige slijtage, maar vooral omdat dit beter is voor het milieu.

Drogen

De hoeslakens mogen ook in de droger, maar als je de mogelijkheid hebt om ze op te hangen, dan ruiken ze lekker fris en verklein je je ecologische voetafdruk.

Strijken

De geweven hoeslakens hebben een strijkbeurt nodig op een niet te hoge temperatuur; de jersey hoeslakens mag je gewoon vouwen en opbergen of weer op je bed leggen.

Kayori hoeslakens kopen bij Morgana

Bekijk de uitgebreide collectie Kayori hoeslakens online, zoek het stofje dat je fijn vindt en de kleur die bij je dekbedovertrek en je slaapkamer past, duidt de maat aan en plaats je hoeslakens in je winkelwagen.

Wil je ze toch even komen voelen of de kleuren in het echt bekijken? Of heb je nog vragen over het Kayori aanbod? Aarzel niet om de Morgana-winkel in jouw buurt te bezoeken. Onze slaapadviseurs staan voor je klaar!