Menu

Koudschuim matrassen

Op zoek naar een veerkrachtig matras met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding? Dan zijn de koudschuim matrassen uit het Morgana-assortiment beslist een goede keuze.

Filteren

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen zijn gemaakt van een speciaal soort hightech polyurethaanschuim dat, in tegenstelling tot gewoon polyurethaanschuim, een open celstructuur heeft. Deze open cellen zorgen voor een betere luchtcirculatie en laten warmte en vocht gemakkelijker ontsnappen, waardoor het matras koeler blijft aanvoelen tijdens het slapen. Dit is dan ook een reden waarom dit soort schuim vaak "koudschuim" genoemd wordt, hoewel de term eigenlijk verwijst naar het fabricageproces en niet naar de temperatuur van het materiaal.

Eigenschappen van een koudschuim matras

Koudschuim matrassen hebben verschillende kenmerkende eigenschappen die ze onderscheiden van andere soorten matrassen, zoals pocketveer matrassen en latex matrassen

 • Open celstructuur: koudschuim matrassen zijn vervaardigd met een open celstructuur. De open cellen die koudschuim van nature kenmerkt, zorgt voor een goede luchtcirculatie waardoor het matras goed ventileert en goed vocht doorlaat. Hierdoor blijft je matras koeler tijdens het slapen, wat vooral in warmere klimaten of voor warme slapers zeer aangenaam kan zijn.
 • Uitstekende veerkracht: het koudschuimmateriaal heeft een hoge veerkracht (HR=High resilience), wat betekent dat het matras snel zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt nadat er druk op is uitgeoefend. Dit helpt om kuilvorming te voorkomen en zorgt ervoor dat het matras zijn ondersteunende eigenschappen behoudt, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Comfortabele ondersteuning: koudschuim matrassen bieden een uitstekende ondersteuning voor het lichaam. Het materiaal past zich goed aan de contouren van het lichaam aan, waardoor het drukpunten verlicht en de wervelkolom in een natuurlijke uitlijning houdt. Dit draagt bij tot een comfortabele en pijnvrije slaapervaring.
 • Duurzaamheid: koudschuim matrassen zijn over het algemeen zeer duurzaam en behouden hun vorm en veerkracht gedurende langere tijd. Ze zijn minder vatbaar voor slijtage en kuilvorming in vergelijking met andere matrastypes, zoals traditionele polyurethaanschuimmatrassen.
 • Hypoallergeen: door de goed ventilerende celstructuur van het koudschuim zijn deze matrassen minder vatbaar voor de proliferatie van bacteriën, stofmijt en schimmel. Dit maakt koudschuim matrassen dan weer een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor allergenen.
 • Minimale bewegingsoverdracht: koudschuim matrassen verminderen de overdracht van beweging tussen partners tijdens het slapen. Als een van de partners zich omdraait of beweegt, zal dit de ander minder storen dan bij sommige andere matrastypes, zoals matrassen met een binnenvering.
 • Geschikt voor verschillende slaaphoudingen: Vanwege de goede aanpassing aan het lichaam en de ondersteunende eigenschappen zijn koudschuim matrassen geschikt voor mensen die op hun zij, rug of buik slapen.
 • Milieuvriendelijk: koudschuim matrassen worden vaak als milieuvriendelijker beschouwd dan sommige andere matrastypes. Ze bevatten doorgaans minder chemische stoffen en zijn recyclebaar.

Eigenschappen van de Tencel matrashoes

Over de kwaliteit van de matrashoes meestal vaak niet gesproken. Bij Morgana hechten we daar wel veel belang aan. Tencel heeft immers unieke eigenschappen die het voor veel mensen tot een populaire keuze maken. Tencel is een merknaam voor de vezel lyocell, die gemaakt wordt van houtpulp. 

 • Zacht en comfortabel: Tencel staat bekend om zijn zijdezachte textuur, vergelijkbaar met natuurlijke vezels zoals zijde. Een Tencel matrashoes voelt zacht en glad aan, wat bijdraagt tot het comfort van het matras en de algehele slaapervaring.
 • Ademend en absorberend: Tencel heeft goed ademende eigenschappen, waardoor lucht gemakkelijk door de vezels kan stromen. Hierdoor blijft het matras koeler en voorkomt het dat vocht zich ophoopt, wat ideaal is voor mensen die snel transpireren tijdens het slapen.
 • Temperatuurregulerend: Tencel heeft een natuurlijke thermoregulatie, waardoor het de lichaamswarmte kan absorberen en afvoeren wanneer dat nodig is. Dit maakt Tencel matrashoezen geschikt voor zowel warme als koude seizoenen.
 • Hypoallergeen: Tencel is van nature hypoallergeen en resistent tegen huisstofmijt. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen.
 • Milieuvriendelijk: Tencel wordt geproduceerd met een gesloten circuitsysteem, wat betekent dat de houtpulp 100% biologisch afbreekbaar is. Dit maakt van Tencel een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor de Morgana matrashoezen.
 • Sterk en duurzaam: Tencel heeft een hoge treksterkte, waardoor het zeer duurzaam is en bestand tegen scheuren of slijtage. Dit zorgt ervoor dat de matrashoes lang meegaat en zijn kwaliteit behoudt.
 • Natuurlijk antibacterieel: Tencel heeft van nature antibacteriële eigenschappen, wat helpt om bacteriegroei in het matras tegen te gaan en een gezondere slaapomgeving te bevorderen.
 • Eenvoudig te onderhouden: Tencel is wasbaar op 60°.

Waarom kiezen voor een koudschuim matras bij Morgana?

 • Keuze uit verschillende koudschuim matrassen: bij Morgana vind je momenteel 2 soorten koudschuim matrassen: de M4300 met een kernveerkracht HR40 en de M6300 met een kernveerkracht HR60. HR staat voor High Resilience, wat hoge veerkracht betekent. Hoe hoger het getal, hoe hoger de veerkracht. Voor koudschuim varieert de HR-waarde doorgaans tussen 35 en 65.
 • Gedifferentieerde 7-zoneprofilering: de kern van onze Morgana koudschuim matrassen hebben 7 indelingszones voor een betere drukverdeling. Een uniek golvend 3D-profiel en diagonale insneden zorgen voor aangepaste stevigheidsniveaus in de verschillende zones om de verschillende lichaamsdelen te ondersteunen volgens hun specifieke behoefte. Dit kan bijdragen tot een betere uitlijning van de wervelkolom. Op die manier zorgen de zachtere en soepelere schouder- en heupzone voor extra comfort.
 • Keuze van de hardheid: de Morgana koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in 2 verschillende hardheden: medium en hard. Om zeker te zijn welke hardheid het beste bij jou past, ga je best naar een Morgana-winkel in jouw buurt waar je gratis kunt proefliggen.
 • 1 of 2 matrassen voor een tweepersoonsbed: voor tweepersoonsbedden kun je bij Morgana kiezen tussen 2 eenpersoonsmatrassen of 1 tweepersoonsmatras. Met een tweepersoonsmatras zullen jij en je partner een compromis moeten sluiten om dezelfde hardheid te kiezen. Met 2 eenpersoonsmatrassen heb je het voordeel dat je allebei je eigen hardheid kunt kiezen. Kiezen jullie voor 2 eenpersoonsmatrassen, dan kunnen jullie er eventueel nog altijd voor kiezen om er een 2-persoonstopper op te leggen zodat jullie matrassen toch een geheel vormt.
 • Luxe Tencel tijk: de zachte en comfortabele, afritsbare Tencel matrashoes is hypoallergeen en wasbaar op 60°. Silverfresh is een 100% natuurlijk zilvergaren die in de tijk verwerkt is, enerzijds om zijn antibacteriële en antischimmelwerking, anderzijds om zijn antistatisch effect. Het Climafill doorstikmateriaal vormt dan weer een isolatielaag in de hoes, wat bijdraagt tot een aangenaam slaapklimaat. 
 • Liever een SensICE tijk: optioneel is naast de reguliere matrashoes ook een zogeheten SensICE tijk verkrijgbaar. Deze matrashoes is aan een zijde voorzien van de SensICE-technologie die zorgt voor een direct verkoelend effect. Een niet te onderschatten voordeel voor warme dagen en voor mensen die gemakkelijk zweten ’s nachts.
 • Een matras dat bij jou past: Bij Morgana vinden we altijd een slaapoplossing die bij jou past. En dit dankzij een gratis 8-minuten durende slaaptest in een van onze Morgana-winkels. Met het resultaat van deze slaaptest beschikken onze slaapadviseurs over objectieve en onderbouwde argumenten om jou het voor jou best passende matras aan te bevelen. Aarzel niet om deze 8 minuutjes van je tijd te benutten om te kunnen genieten van een optimaal slaapcomfort van minstens 10 jaar lang!

Koudschuim matrassen in verschillende afmetingen

Onze koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen:

 • Morgana koudschuim matrassen
  Lengte: 200, 210, 220 cm
  Breedte: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm
  Hoogte: 21 cm

Onderhoud en levensduur van je koudschuim matras

Door je koudschuim matras goed te onderhouden, gaat die zeker 10 jaar mee. Enkele onderhoudstips:

 • Gebruik altijd een molton en een goed passend hoeslaken. Beide beschermen je matras tegen zowel transpiratie, vlekken als slijtage. 
 • Verschoon regelmatig je bed, het liefst wekelijks.
 • Keer je matras een keer per seizoen, dus om de drie maanden. Je matras is hiervoor voorzien van handige handvaten. Door je matras regelmatig te keren zorg je ervoor dat het gelijkmatiger belast wordt waardoor het langer meegaat.
 • De matrashoes is afritsbaar in twee lossen delen en kan op 60° gewassen worden. Hoewel we adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, kun je die eventueel thuis ook in je wasmachine doen. Op voorwaarde dat je wasmachine hiervoor groot en krachtig genoeg is natuurlijk.
 • De matrashoes mag niet in de droger. Als je die zelf wast, houd er dan rekening mee dat er voldoende tijd over is om ze tegen ’s avonds weer droog te krijgen.

Een koudschuim matras kopen bij Morgana?

Een koudschuim matras is een uitstekende investering voor een goede nachtrust en een gezonde ruggengraat. De voordelen van koudschuim matrassen omvatten uitstekend comfort, duurzaamheid, ventilatie en temperatuurregulatie, hypoallergene eigenschappen en een bewegingsvrije slaap. Dit matras komt het best tot zijn recht in combinatie met een lattenbodem.

Ieder mens is anders en heeft zo zijn eigen voorkeuren. Daarom kan jouw ideale matras totaal verschillend zijn als dat van je vrienden, maar ook van dat van je partner. Daarom hebben we bij Morgana verschillende oplossingen die je ter plaatse in een van onze Morgana-winkels volledig gratis kunt testen

Bekijk ons online aanbod koudschuim matrassen op deze pagina. Vergeet ook niet om ons online aanbod pocketveer matrassen en latex matrassen te bekijken. Kijk, vergelijk en kom gerust eens langs in de Morgana-winkel in je buurt. Onze slaapadviseurs maken met plezier tijd om je te helpen zodat je de komende 10 tot 15 jaar comfortabel kunt slapen als een roos.