Menu

Latex matrassen

Bij Morgana vind je latex matrassen die zich onderscheiden door hun productiemethode, eigenschappen en gevoel van het uiteindelijke latex schuim.

Filteren

Eigenschappen van een latex matras

Een comfortabel matras speelt een cruciale rol bij het bevorderen van een goede nachtrust. Latex matrassen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun unieke eigenschappen. Ze zijn niet alleen veerkrachtig en elastisch maar ook duurzaam, ademend en anti-allergisch. Bij Morgana vind je naast pocketveer matrassen en koudschuim matrassen ook een uitgebreide selectie van latex matrassen die ontworpen zijn om aan je individuele slaapbehoeften te voldoen.

Wat is een latex matras?

Een latex matras is een type matras dat vervaardigd is van natuurlijke of synthetische latex. Latex is een materiaal dat gewonnen wordt uit het sap van de rubberboom (Hevea brasiliensis) en gebruikt wordt in verschillende producten, waaronder dus matrassen vanwege zijn unieke eigenschappen. Hoewel Morgana enkele matrassen van natuurlijke latex aanbiedt, leggen we toch even het verschil uit.

Wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische latex?

 • Natuurlijke Latex: Dit type latex wordt gewonnen uit de sapstroom van de rubberboom. Het oogsten van natuurlijke latex gebeurt op een duurzame manier, waarbij de bomen worden ingekerfd zonder ze te beschadigen. Het verzamelde sap wordt vervolgens verwerkt tot latexschuim, dat gebruikt wordt als comfortlaag in matrassen. Natuurlijke latex staat bekend om zijn veerkracht, ademend vermogen en antiallergische eigenschappen.
 • Synthetische Latex: In tegenstelling tot natuurlijke latex wordt synthetische latex geproduceerd met behulp van chemische processen. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als natuurlijke latex, maar het productieproces kan variëren, waardoor het soms goedkoper kan zijn. Synthetische latex wordt vaak gebruikt als alternatief voor natuurlijke latex in matrassen.

Welke soorten natuurlijke latex matrassen vind je bij Morgana?

Bij Morgana vind je latex matrassen die zich voornamelijk onderscheiden door hun productiemethode, eigenschappen en gevoel van het uiteindelijke latex schuim. Hieronder wordt elk type latex matras binnen het aanbod van Morgana uitgelegd:

Natuurlijke latex

Natuurlijke latex wordt gewonnen uit het sap van de rubberboom. De latexmelk wordt geoogst door de rubberbomen in te kerven, waarna de vloeistof wordt opgevangen en verwerkt tot latex schuim. Het gebruik van natuurlijke latex maakt dit type matras milieuvriendelijk en duurzaam.

Eigenschappen van natuurlijke latex
 • Veerkrachtig: natuurlijke latex heeft van nature een veerkrachtig gevoel, waardoor het matras zich snel aanpast aan de lichaamsvorm en directe ondersteuning biedt.
 • Duurzaam: natuurlijke latexmatrassen hebben meestal een lange levensduur en kunnen vele jaren meegaan zonder veel verlies van comfort of ondersteuning.
 • Ademend: natuurlijke latex heeft een open celstructuur die zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor het matras koel blijft tijdens het slapen.
 • Antiallergisch: natuurlijke latex is resistent tegen huisstofmijt en schimmelgroei, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën.

Talalay Latex

Talalay latex is een specifiek type natuurlijke latex schuim dat geproduceerd wordt volgens een meer complexe en gecontroleerde methode dan traditionele latex schuim. Het proces omvat vier hoofdfasen: mengen, vullen, bevriezen en vulkaniseren. Dit resulteert in een matras met een consistente celstructuur en een gelijkmatige verdeling van lucht en materiaal.

Eigenschappen van Talalay latex
 • Zachter en gelijkmatiger gevoel: Talalay latex staat bekend om zijn gelijkmatige ondersteuning en een zachter gevoel in vergelijking met andere latexsoorten.
 • Uitstekende drukververdeling: de gelijkmatige celstructuur zorgt voor een goede drukverdeling en verlichting van drukpunten, waardoor het ideaal is voor mensen met gewrichts- of rugproblemen.
 • Verbeterde ventilatie: de open celstructuur bevordert een betere luchtcirculatie, waardoor het matras koeler aanvoelt tijdens het slapen.

Classic Latex

Classic latex, ook wel Dunlop latex genoemd, is een meer traditionele productiemethode voor latex schuim. Het proces omvat mengen, schuimvorming, vulkanisatie en het wassen van het latex schuim. Het resultaat is een steviger en dichter latex schuim in vergelijking met Talalay latex.

Eigenschappen van Classic latex
 • Steviger gevoel: Classic latex matrassen hebben over het algemeen een steviger gevoel dan Talalay latex matrassen.
 • Goede ondersteuning: de dichte celstructuur biedt een uitstekende ondersteuning, wat gunstig kan zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een steviger matras.
 • Duurzaam: Classic latex matrassen zijn doorgaans duurzaam en kunnen lang meegaan zonder veel verandering in eigenschappen.

Of je moet kiezen voor natuurlijke latex, Talalay latex of Classic latex hangt af van je persoonlijke voorkeuren, slaapbehoeften en budget. Alle drie hebben ze hun eigen unieke voordelen en kunnen een uitstekende keuze zijn voor een comfortabele en ondersteunende slaapervaring.

Waarom zou kiezen voor een latex matras?

Onze latex matrassen zijn vervaardigd van 100% natuurlijke latex. Ongeacht welk type latex je kiest, natuurlijke latex biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele matrassen:

 • Drukverlagend comfort: Onze latex matrassen hebben een natuurlijke veerkracht en elasticiteit die het gewicht gelijkmatig verdeelt en drukpunten verlicht. Hierdoor kunnen mensen met gewrichts- en rugklachten vaak profiteren van een betere ondersteuning en minder pijn tijdens het slapen.
 • Veelzijdige ondersteuning: De latex matrassen binnen de Morgana collectie bieden doorgaans een zowel stevige als zachte ondersteuning, afhankelijk van de densiteit en constructie van het latex schuim. Hierdoor zijn ze geschikt voor verschillende slaapvoorkeuren en lichaamstypes.
 • Keuze profiel en hardheid: Binnen ons aanbod van latexmatrassen heb je de keuze tussen Ergosleep®-matrassen en matrassen van het huismerk. In de Ergosleep®-matrassen zijn de lendenzone en de ergonomische zones verwerkt in een X- of Y-profiel naargelang de breedte van je schouders, taille en heupen. Ongeacht het merk zijn al onze latex matrassen beschikbaar in drie verschillende hardheden. Hebben jij en je partner een verschillende hardheid nodig? In ons huismerk zijn tweepersoonsmatrassen mogelijk met een verschillende hardheid per matrashelft. 
 • Comfortabele matrashoes of tijk: Al onze latexmatrassen zijn voorzien van een elastische, afneembare, wasbare matrashoes. De luxe Tencel-tijk van de matrassen van het huismerk zijn 100% biologisch afbreekbaar, antibacterieel, antiallergisch, schimmelwerend en antistatisch. De luxe Alpura-tijk van de Ergosleep®-matrassen bevatten probiotica waardoor ze permanent huisstofmijtvrij en antiallergisch zijn. Bovendien zijn ze sterk vochtabsorberend en schimmelwerend.
 • Uitstekende stabiliteit en duurzaamheid: Onze latex matrassen hebben een lange levensduur en behouden hun vorm en ondersteuning gedurende vele jaren. Ze zijn minder vatbaar voor kuilvorming dan sommige andere matrastypen.
 • Ademend en temperatuurregulerend: De Morgana latex matrassen staan bekend om hun ademende eigenschappen, waardoor warmte en vocht effectief worden afgevoerd. Dit helpt om een aangename slaaptemperatuur te behouden, wat vooral belangrijk is voor mensen die gevoelig zijn voor nachtelijk zweten.
 • Antiallergisch en antimicrobieel: Al onze natuurlijke latexmatrassen zijn van nature bestand tegen huisstofmijt en schimmelgroei, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met allergieën. Door hun bijzonder ventilerend vermogen zijn ze ook nog eens antibacterieel.
 • Stil en bewegingisolerend: Latex matrassen produceren doorgaans weinig geluid en minimaliseren de bewegingsoverdracht tussen partners, waardoor ze ideaal zijn voor koppels. Ook al heeft je partner nogal de neiging om zich ’s nachts veel te bewegen en te draaien, onze latex matrassen vangen deze bewegingen perfect op zodat je er weinig of geen last zult van hebben. 
 • Milieuvriendelijk:
  Natuurlijke latex wordt gewonnen uit duurzaam beheerde rubberboomplantages, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Latex matrassen in verschillende afmetingen

Onze latex matrassen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen:

 • Ergosleep® latex matrassen
  Lengte: 190, 200, 210 en 220
  Breedte: 70, 75, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180 en 200 cm
  Hoogte: 20 of 22 cm naargelang het model
 • Morgana latex matrassen
  Lengte: 200, 210 en 220 cm
  Breedte: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm
  Hoogte: 21 cm

Onderhoud en levensduur van je latex matras

Een goed onderhouden latexmatras gaat minstens 10 jaar mee. Enkele onderhoudstips:

 • Leg altijd een beschermende molton en vervolgens een goed passend hoeslaken op je matras. Beide lagen beschermen je tegen zowel transpiratie, vlekken als slijtage.
 • Verschoon regelmatig je bed, liefst wekelijks.
 • Keer je matras een keer per seizoen, dus om de drie maanden. Je matras is hiervoor voorzien van handige handvaten. Door je matras regelmatig te keren zorg je ervoor dat het gelijkmatiger belast wordt, waardoor deze langer meegaat. Aan de zijkanten is je matras voorzien van een handige kleurencode die je daarbij begeleidt.
 • De afritsbare Tencel matrashoes is wasbaar op 60°C, de Alpura hoes op 40°C.  Hoewel we adviseren om deze professioneel te laten reinigen, kun je hem eventueel thuis ook in je wasmachine doen. Op voorwaarde dat je wasmachine hiervoor groot en krachtig genoeg is natuurlijk.
 • De matrashoes mag niet in de droger. Als je die zelf wast, houd er dan rekening mee dat er voldoende tijd over is om ze tegen ’s avonds weer droog te krijgen.

Een latexmatras kopen bij Morgana? 

Als het aankomt op het vinden van een comfortabel en kwalitatief hoogstaand matras, zijn onze latex matrassen zeker het overwegen waard. De unieke eigenschappen van latex maken het een aantrekkelijke keuze voor een goede nachtrust. Naast een uitgebreide keuze bieden onze slaapadviseurs een persoonlijke service om je te helpen het perfecte matras te vinden dat aan jouw individuele behoeften voldoet.

Kon ons online aanbod je overtuigen? Of heb je toch nog vragen? Aarzel niet om een Morgana-winkel in je buurt te bezoeken en kom gratis proefliggen. Na slechts 8 minuten weten we precies welk latexmatras bij jou past. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek waarom een latexmatras een uitstekende investering is.