Menu

1-persoons toppers

Topmatrassen zijn de kers op de taart voor onze slaapsystemen. Of het nu om een 1-persoons of een 2-persoons topper gaat, een topmatras biedt extra comfort en zorgt voor een heerlijk ontspannen slaaphouding, zodat je ’s morgens fit een uitgerust opstaat. 

Filteren

Een 1-persoons topper voor extra slaapcomfort

Topmatrassen zijn de kers op de taart voor onze slaapsystemen. Of het nu om een 1-persoons of een 2-persoons topper gaat, een topmatras biedt extra comfort en zorgt voor een heerlijk ontspannen slaaphouding, zodat je ’s morgens fit een uitgerust opstaat. De meeste van onze 1-persoons topmatrassen hebben een kern met een ventilerende open celstructuur. Topmatrassen zijn niet altijd zinvol, we vertellen hieronder in welke omstandigheden je bed best wel een topper kan gebruiken en wat hiervan de voordelen zijn.

Wat zijn toppers of top(dek)matrassen?

Topmatrassen, ook wel topdekmatrassen of toppers genoemd, zijn dunne matrassen die je als extra laag boven je basismatras kunt leggen om meer comfort te hebben tijdens het slapen. Een 1-persoons topper lijkt veel op een gewoon matras, maar is veel dunner. Ze zijn over het algemeen slechts 8 of 11 cm dik en voelen heerlijk zacht aan zonder aan ondersteuning te hoeven inboeten.

Waarom heb je een topper nodig op je 1-persoonsbed?

  • Je hebt voor een Scandinavische look gekozen: Mooi hé, een matras in dezelfde stof overtrokken als je boxspring. Dat heet een Scandinavische look. Het geeft je een instant hotelchique gevoel. Alleen, daarop komt zeker een topper te liggen, want het zou toch te jammer zijn dat je matras dan wegstopt onder een hoeslaken!
  • Verlenging levensduur van je matras: Topmatrassen zorgen voor extra bescherming, zodat je reguliere matras langer meegaat. Toppers absorberen als eerste het vocht en het zweet van je lichaam, zodat het niet in je matras kan dringen. Kies daarom een topmatras met een open celstructuur, zodat het nog beter ventileert en het vocht absorbeert.
  • Gemakkelijk te keren en te luchten: 1-persoons topmatrassen zijn zo licht dat ze gemakkelijk te keren en te luchten zijn. Zo blijft je bed altijd lekker fris, nacht na nacht.
  • Gemakkelijker om je bed op te maken: Topmatrassen zijn zo licht en flexibel dat het gemakkelijker is om je bed op te maken. Voor al onze toppers vind je bij ons trouwens de nodige moltons en matrasbeschermers.
  • Eenvoudig schoon te maken: Al onze 1-persoons toppers zijn voorzien van een afritsbare hoes, die je regelmatig kunt (laten) reinigen. De meeste topperhoezen kun je zelf wassen op 60° in de wasmachine. Zo blijft je afdekmatras altijd lekker fris en schoon. Opgelet: de Ergosleep® toppers zijn wasbaar op 40°. Deze hebben immers een extra behandeling met Alpura probiotica gekregen, wat anti-allergisch werkt gedurende 10 jaar.

Liever twee 1-persoons toppers voor een tweepersoonsbed?

Ook al hebben jullie een dubbel bed, kan het interessanter zijn om twee 1-persoons topmatrassen te kopen. We leggen even uit waarom:

  • Aangezien een topper goed het vocht en het zweet absorbeert, moet je hem vaker draaien en luchten. Ben je niet zo sterk? Dan kan het handig zijn om een topper in twee delen aan te kopen. En dat doe je door twee 1-persoons toppers te kiezen.
  • Slapen jullie allebei op een afzonderlijke manueel verstelbare lattenbodem of op een elektrisch verstelbare lattenbodem, dan kan het best wel eens zijn dat jullie verschillende ligvoorkeuren hebben en dus niet vaak op dezelfde hoogte ingesteld liggen. Daarom hebben jullie wellicht bewust gekozen voor twee afzonderlijke lattenbodems en twee afzonderlijke matrassen die aan elkaar gekoppeld zijn in één ledikant. Wensen jullie daarbovenop elk ook nog eens een topper, dan kiezen jullie uiteraard best ook voor afzonderlijke 1-persoons topmatrassen.
  • Hetzelfde principe raden we aan voor dubbele boxsprings die afzonderlijk instelbaar zijn.

De mythe doorbroken: je hebt niet altijd een topper nodig!

  • Adviseurs die je zeggen dat je een topper nodig hebt om de hardheid van je matras te verdoezelen, geven eigenlijk gewoon toe dat ze je het verkeerde matras hebben verkocht! Laat je SLAAP-DNA® meten voordat je een matras koopt, dan ben je 100% zeker van welke hardheid en zonering jouw lichaam nodig heeft! Alle Morgana winkels hebben een Ergosleep cocon staan, waarin je dit gratis en slechts in 8 minuten tijd kunt doen.
  • Adviseurs die zeggen dat je een topper nodig hebt omdat je dan je reguliere matras nooit meer hoeft te keren, geven eigenlijk toe dat ze je een goedkoper matras verkocht hebben dat maar aan één kant is afgewerkt met een comfortlaag, of dat afgewerkt is met een comfortlaag die gewoon niet dik genoeg is! De Ergosleep matrassen zijn allemaal langs beide kanten afgewerkt met een heerlijke comfortlaag in natuurlatex of Aerofoam, waardoor een extra topper aankopen gewoon niet meer nodig is.
  • Topmatrassen kunnen nooit een bodem of matras compenseren die niet of onvoldoende ondersteuning biedt omdat die bijvoorbeeld doorgezakt is. Een topper verhoogt weliswaar het ligcomfort maar biedt zo goed als geen extra ondersteuning.
  • Bovenop een kwalitatieve bedbodem en matras die een goede ondersteuning biedt, kan een te stugge topper die ondersteuning zelfs in de weg staan. Bezin dus eer je begint.
  • In een topmatras zak je gemakkelijker weg, wat zorgt voor extra warmte. Heb je het snel te warm ‘s nachts, dan raden we je af om een topper op je matras te leggen. Wil je toch graag een topdekmatras op je bed omwille van het extra comfort, kies dan een topmatras dat goed ventileert en een kern heeft met een open celstructuur, zoals bij natuurlijke Talalay latex.
  • We raden vooral toppers aan op pocketveermatrassen op boxsprings liggen, omdat je hier het meeste voordeel uithaalt.

1-persoons topmatrassen van diverse materialen

Bij Morgana vind je 1-persoons toppers van diverse materialen. Aangezien topmatrassen niet als doel hebben ondersteuning te bieden en enkel dienen om je comfort te verhogen, kies je best een materiaal dat voor jou het prettigst aanvoelt:

  • Koudschuim: Koudschuim, ook wel gekend als High Resilience of HR-schuim is een van de meest gebruikte schuimsoorten in matrassen. In toppers bestaat de kern uit 1 laag koudschuim, een polyurethaan (PU) met een hoge dichtheid en soortelijk gewicht zodat het stevig aanvoelt. Koudschuim toppers bieden een hoogwaardig comfort, hebben een lange levensduur en garanderen een maximale ondersteuning. Dankzij hun open celstructuur beschikken deze topdekmatrassen over een goede ventilatie en een hogere veerkracht. Koudschuim betekent niet dat het koud aanvoelt, het refereert naar de manier waarop dit schuim wordt geproduceerd.
  • Traagschuim: Traagschuim, ook wel gekend als ‘memory foam’, visco-elastisch schuim of NASA-schuim (omdat het uitgevonden is door de genoemde ruimtevaartorganisatie), is een speciaal PU-schuim dat er lang over doet om zijn vorm terug te krijgen (geheugenschuim) nadat hij ingedrukt werd. Daarom past traagschuim zich perfect aan de vormen van het lichaam aan zodat je nauwelijks drukpunten voelt. Traagschuim is dus een ideale comfortlaag voor 1-persoons topmatrassen, die geen dienst doen als ondersteuning. Traagschuim slaat je lichaamswarmte op, waardoor je de hele nacht lekker warm hebt. Geweldig voor wie het snel koud heeft. Terwijl de ene zweert bij zo’n topper waarin je heerlijk wegzakt, vindt de andere het gewoon niet prettig.
  • Latex: Latex wordt vaak gebruikt in topmatrassen, omdat het soepel en comfortabel Latex is echter niet zo goedkoop, je vindt het dus eerder in matraswinkels van een hogere klasse, zoals onze Morgana winkels. In matrassen kan zowel synthetische als natuurlijke latex gebruikt worden. Synthetische latex staat bekend als slecht ventilerend materiaal. Uiteraard bevatten onze 1-persoons toppers een kern van latex pulse of Talalay latex. Beide zijn een natuurlijke latex met een open celstructuur waardoor deze toppers goed ventilerend zijn.

Wil jij weten welke 1-persoons topper het beste bij jou past? Aarzel niet om gratis te komen proefliggen in een van onze winkels.

Afmetingen 1-persoons toppers

Of je nu in een korter of een langer, een smaller of een breder 1-persoonsbed slaapt, onze 1-persoons topmatrassen zijn zo goed als maatwerk. Laat je verrassen door de verschillende afmetingen die bij Morgana verkrijgbaar zijn. Zoek je een speciale maat? Doorloop ons assortiment 1-persoons toppers want de maat die je nodigt hebt bevindt zich ongetwijfeld ergens binnen het aanbod:

  • Lengte:190, 200, 210 en zelfs 220 centimeter
  • Breedte: 70, 75, 80, 90, 100 en zelfs 120 centimeter
  • Hoogte: 8 en 11 centimeter

Een aantal van onze toppers zijn ook verkrijgbaar in verschillende hardheden. En mocht je bed groter zijn, wees gerust, bekijk ook eens ons aanbod 2-persoons topmatrassen.

Overtuigd en een 1-persoons topper kopen?

Is jouw topper versleten en aan vervanging toe? Dan ben je wellicht op zoek naar een nieuwe waar je het meeste comfort uithaalt. In dit artikel heb je geleerd dat het ideale topmatras voor jou afhangt van verschillende facturen. Ook al heb je al een droomtopper in je hoofd, we raden je toch aan om eerst gratis te komen proefliggen in een van onze Morgana winkels.