Menu

Matras omdraaien

Om langdurig goed te blijven slapen, moet je je matras regelmatig omdraaien. De duurzaamheid van je bed hangt namelijk niet alleen af van de kwaliteit en het type matras, maar ook van het onderhoud ervan. Goed onderhoud omvat niet alleen regelmatige reiniging, goede ventilatie van de slaapkamer en het gebruik van een molton om vocht en andere stoffen te absorberen, maar ook het regelmatig omdraaien en keren van het matras.

Hoe vaak moet je een matras omdraaien?

Onze slaapexperts adviseren om het matras vier keer per jaar om te draaien. Zo blijft je matras goed en zul je jaren genieten van een welverdiende nachtrust.

Matras omdraaien Lente

Lente

De lente is weer in zicht. De overgang van winter naar lente brengt zich vele veranderingen met zich mee.  De dagen worden steeds langer en de temperaturen stijgen. Het is daarom extra belangrijk om je matras om te keren, zodat je fris je dagen kunt beginnen. De lente kan ook het begin zijn van een periode die meer allergieën veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan pollen. Zorg er daarom voor dat je matras beschermd blijft, door bijvoorbeeld het gebruik van een hoeslaken. Zo gaat je matras jaren mee.

Benieuwd hoe je  best te werk gaat? De wijze waarop je je matras omdraait, ligt aan het type matras dat jij bezit.

Uitleg Ergosleep® matras

Heb je een Ergosleep® matras aangeschaft? Dan zie je op de zijkanten vier labels met vier seizoenslogo’s. Om je matras om te keren als het lente wordt, is het belangrijk dat je het icoontje van de lente in de rechter onderhoek van je bed legt. De lente kun je herkennen aan een bloemetje. Bij ieder nieuw seizoen leg je het desbetreffende icoontje in de rechter benedenhoek. Zo ben je zeker dat je na 1 jaar alle kanten van je matras hebt beslapen.

Uitleg Morgana matras

Heb je een Morgana matras? Dan kun je zelf markeren welke kant de lente wordt. Zorg er dan voor dat dit aan de rechter onderhoek van je bed komt te liggen.

 

Kayori beddengoed

Het is weer lente en dat betekent maar één ding: het is tijd om je slaapkamer nieuw leven in te blazen! Bij Kayori hebben we een prachtige collectie beddengoed die perfect past bij de vrolijke en levendige sfeer van dit seizoen.

Kies voor frisse en ademende stoffen

Met de opkomende warmere temperaturen is het belangrijk om te kiezen voor beddengoed dat je koel houdt tijdens de nachten, maar toch genoeg warmte biedt voor de frissere lenteavonden. De Kayori collectie is vervaardigd uit duurzame en ademende materialen zoals katoen en linnen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel slaapt, ongeacht het weer buiten.

Bescherm je matras met stijlvolle hoeslakens en moltons

Een goede nachtrust begint bij de juiste bescherming van je matras. De Kayori hoeslakens en moltons bieden niet alleen bescherming tegen vuil en vocht, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan je slaapkamer. Met een ruime keuze aan kleuren, kun je altijd iets vinden dat past bij jouw stijl en voorkeuren.

Breng de lente naar binnen met levendige kleuren en motieven

Laat de lente tot leven komen in je slaapkamer door te kiezen voor beddengoed met levendige kleuren en vrolijke prints. Of je nu gaat voor een opvallend kleurenpalet dat past bij de sfeer van de lente, of juist kiest voor rustgevende neutrale tinten. bij Kayori vind je altijd iets dat perfect bij jou en je slaapkamer past.

Dus waar wacht je nog op? Verwelkom de lente in stijl met het uitgebreide assortiment beddengoed van Kayori en geef je slaapkamer een finishing touch!

Bekijk het assortiment

Matras omdraaien Zomer

Zomer

De zomer is weer in zicht en brengt veranderingen met zich mee, zoals warmere dagen en langere uren daglicht. Het is daarom extra belangrijk om je matras om te draaien, zodat je fris de zomer in kan. Zo blijft jouw matras langer beschermt en zal de matras langer meegaan. Daarom optimaliseert het keren van je matras de vochtregulatie van je matras.

Benieuwd hoe je te werk gaat? De wijze waarop je je matras omdraait, ligt aan de type matras die jij bezit.

Uitleg Ergosleep® matras

Heb je een Ergosleep® matras aangeschaft? Dan zie je op de zijkanten vier labels met vier seizoenslogo’s. Om je matras om te keren als het lente wordt, is het belangrijk dat je het icoontje van de zomer in de rechter onderhoek van je bed legt. De lente kun je herkennen aan het zonnetje. Bij ieder nieuw seizoen leg je het desbetreffende icoontje in de rechter benedenhoek. Zo ben je zeker dat je na 1 jaar alle kanten van je matras hebt beslapen.

Uitleg Morgana matras

Heb je een Morgana matras? Dan kun je zelf markeren welke kant de zomer wordt. Zorg er dan voor dat dit aan de rechter onderhoek van je bed komt te liggen.

 

De warme nachten in de zomer kunnen ervoor zorgen dat je toch minder goed kan slapen. Kies daarom voor een dekbed dat niet te warm of te koud is. Als jouw dekbed niet past bij jouw slaapsysteem, kan het de optimale werking van je matras of hoofdkussen tegengaan, omdat het bijvoorbeeld teveel warmte vasthoudt. Op zoek naar een nieuw dekbed? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden bij Morgana. Bekijk de collectie aan dekbedden alvast online en kom langs in één van onze winkels om je te laten adviseren!

 

Matras omdraaien Herfst

Herfst

Met de herfst in zicht, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verzorging van je matras. Eén van de meest eenvoudige maar effectieve manieren om je slaapcomfort te behouden, is door je matras te draaien. Door je matras te draaien, blijft deze langer beschermt, wat resulteert in een betere ondersteuning en comfortabele nachtrust gedurende de herfst. 

Benieuwd hoe je te werk gaat? De wijze waarop je je matras omdraait, ligt aan de type matras die jij bezit.

Uitleg Ergosleep® matras

Heb je een Ergosleep® matras aangeschaft? Dan zie je op de zijkanten vier labels met vier seizoenslogo’s. Om je matras om te keren als het herfst wordt, is het belangrijk dat je het icoontje van de lente in de rechter onderhoek van je bed legt. De herfst kun je herkennen aan een blaadje. Bij ieder nieuw seizoen leg je het desbetreffende icoontje in de rechter benedenhoek. Zo ben je zeker dat je na 1 jaar alle kanten van je matras hebt beslapen.

Uitleg Morgana matras

Heb je een Morgana matras? Dan kun je zelf markeren welke kant de herfst wordt. Zorg er dan voor dat dit aan de rechter onderhoek van je bed komt te liggen.

Ben je van plan om niet alleen je matras om te draaien, maar ook je slaapkamer om te toveren in een herfst sfeer? Neem dan een kijkje in ons assortiment dekbedovertrekken, waarin we een breed scala aan stoffen en kleuren aanbieden. Perfect voor de herfst!

 

Matras omdraaien WinterWinter

De winter brengt kortere en koudere dagen met zich mee, wat kan leiden tot vermoeidheid. Het is daarom extra belangrijk om een goede nachtrust te hebben, zodat jij energiek de winter door kan. De allereerste stap is om jouw matras om te draaien. Niet alleen blijft je matras langer beschermt, maar ook verschillende matraszones worden afwisselend beslapen en belast.

Benieuwd hoe je te werk gaat? De wijze waarop je je matras omdraait, ligt aan de type matras die jij bezit.

Uitleg Ergosleep® matras

Heb je een Ergosleep® matras aangeschaft? Dan zie je op de zijkanten vier labels met vier seizoenslogo’s. Om je matras om te keren als het winter wordt, is het belangrijk dat je het icoontje van de lente in de rechter onderhoek van je bed legt. De winter kun je herkennen aan een sneeuwvlokje. Bij ieder nieuw seizoen leg je het desbetreffende icoontje in de rechter benedenhoek. Zo ben je zeker dat je na 1 jaar alle kanten van je matras hebt beslapen.

Uitleg Morgana matras

Heb je een Morgana matras? Dan kun je zelf markeren welke kant de winter wordt. Zorg er dan voor dat dit aan de rechter onderhoek van je bed komt te liggen.