Menu

Welk kussen past bij mij?

  • Geplaatst op: 19-8-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Letterlijk en figuurlijk. Veel mensen denken daar toch nog lichtzinnig over en zeggen: als hij maar lekker ligt. Natuurlijk is dat van groot belang, maar er is zoveel meer. Een kussen moet het hoofd goed ondersteunen en dat geldt ook voor de bovenste rug- en nekwervels. Als die wervels in een rechte lijn liggen kunnen je spieren pas volledig ontspannen en voorkom je een stijve nek of schouderpijn als je ’s ochtends wakker wordt. Is dat alles? Integendeel! Misschien ben je wel allergisch. Of heb je het heel snel koud of warm in bed. Dit zijn ook belangrijke zaken bij het kiezen van de juiste materialen.

Belangrijk! Vervang tijdig je kussen

Het kussen gaat namelijk gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Alleen al om hygiënische redenen moet hij daarna echt de deur uit. Hoe weet jij of jouw kussen aan vervanging toe is?

  • Als je kussen meer dan vijf jaar geleden is aangeschaft
  • Als de vulling aan het klonteren is (bij synthetische, dons of kapokvulling)
  • Als het latex is opgedroogd en poreus is aan de binnenkant van de tijk
  • Als het kussen bijna geen veerkracht meer vertoont
  • Als er vlekken of scheuren op of in het kussen zitten

 

Haal meer uit je hoofdkussen

Wat kun je zelf doen om je kussen – en dus ook jezelf - in topconditie te houden? Op de eerste plaats is het goed om een molton te gebruiken om de levensduur van je hoofdkussen te verlengen. Zo blijft het kussen langer schoon en dus goed. Maar het zorgt ook voor warmte-isolatie, ventilatie en een molton neemt vocht op. Ergonomisch gevormde hoofdkussens komen met een stretch-molton zelfs beter tot hun recht. Heb je het snel warm ’s nachts? Kies dan voor een molton die het kussen laat ventileren, waardoor transpiratievocht verdampt en het kussen niet broeierig aanvoelt.

Support kussens

Sommige mensen hebben een net wat steviger kussen nodig dan anderen. Een latex kussen biedt een constante, actieve ondersteuning aan je hoofd, bovenste rug- en nekwervels en houdt ze in een natuurlijke balans. Het is veerkrachtig, vormvast en dankzij het ventilerende vermogen blijft je kussen altijd luchtig!

Souplesse kussens

Ben jij een koukleum of eerder warmbloedig? Zowel bij warme als bij koude temperaturen voelt een donskussen aangenaam aan. Het fijne is dat je het naar wens kunt vormen, waardoor je jouw eigen ligcomfort kunt bepalen. En daarnaast voelt een kussen met donsvulling heerlijk zacht.

Test je hoofdkussen

Aan de hand van jouw SLAAP-DNA® kunnen we zien welk hoofdkussen qua ondersteuning voor jou het meest geschikt is. De keuze van materialen bepaal je zelf. Immers, jouw persoonlijke comfortwensen zijn uniek. Denk hierbij aan ventilatie- en vochtafname en wellicht ben je wel allergisch voor bepaalde materialen.

Een paar minuten testliggen op een kussen in de winkel is soms te kort om te ervaren of je hier de komende 3 tot 5 jaar lekker op zult slapen. Gelukkig kun je bij Morgana gebruik maken van een speciale service waarbij je je gekozen hoofdkussen één week kunt uitproberen bij je thuis! Bevalt deze niet, dan kun je hem zo weer inruilen.