Menu

Hoe kies ik een elektrisch verstelbare lattenbodem?  

 • Geplaatst op: 15-9-2023
 • |
 • Deel dit bericht:

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan een goede nachtrust is het kiezen van de juiste ledikant, lattenbodem en matras. In je zoektocht naar een oplossing om je slaapervaring te verbeteren kun je overwegen om een handmatig of elektrisch verstelbare lattenbodem te kiezen. Door je in staat te stellen je lighouding aan te passen aan je persoonlijke behoeften kan een elektrisch verstelbare lattenbodem immers een enorme verbetering betekenen voor je slaapcomfort. In deze blog loodsen we je doorheen de verschillende stappen om voor jou de perfecte elektrisch verstelbare lattenbodem te kiezen, zodat je kunt genieten van een comfortabele, rustgevende en ontspannen nachtrust. 

Hoe kies je een elektrisch verstelbare lattenbodem uit?

Stap 1. Begrijp je persoonlijke behoeften 

Voordat je begint met het kiezen van een elektrische verstelbare lattenbodem, is het belangrijk om je eigen behoeften te identificeren. Denk na over waarom je een elektrisch verstelbare lattenbodem wilt of nodig hebt:

 • Wil je het gebruiken om comfortabel te lezen, ontbijt aan bed te nemen of tv te kijken in bed?
 • Heb je specifieke gezondheidsproblemen die de noodzaak van verschillende lighoudingen kunnen verantwoorden? Heb je last van rugpijn, ademhalingsproblemen zoals slaapapneu, een slechte bloedcirculatie, een moeilijke spijsvertering of andere gezondheidsproblemen?  

Het begrijpen van je specifieke behoeften zal je helpen bij het kiezen van een lattenbodem met de juiste functies. 

Stap 2. Kies het juiste type verstelling 

Bij Morgana vind je elektrisch verstelbare lattenbodems met verschillende soorten verstelopties. De meest voorkomende zijn een hoofd- en voetverstelling. Sommige Ergosleep® lattenbodems binnen ons aanbod bieden meerdere verstelopties en gepersonaliseerde lighoudingen. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren, kun je een lattenbodem kiezen met 1 tot zelfs 4 motoren. Het model met 4 motoren voorziet niet alleen in een hoofd- en voetinstelling, maar ook in een knik ter hoogte van de heupen en de knieën. Bestudeer elk type verstelling en bedenk welke het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van rugpijn, kan een lattenbodem met onafhankelijke hoofd- en voetverstellingen een goede keuze zijn. Heb je last van een slechte doorbloeding dan kan een heup- en knieknik je helpen door je benen iets hoger en gebogen te houden tijdens je slaap. 

Stap 3. Controleer de functionaliteit en het gebruiksgemak 

Bij het kiezen van een elektrisch verstelbare lattenbodem is het ook belangrijk om te kijken naar de functionaliteit en het gebruiksgemak. Welke afstandsbediening en/of app worden meegeleverd? En is de afstandsbediening voldoende intuïtief en gemakkelijk te gebruiken? Je wilt niet worstelen met ingewikkelde bedieningen terwijl je net probeert wat meer ontspanning te vinden. Let ook op de soepelheid en stilte van de verstelbewegingen, zodat het je slaap niet verstoort. De overgang van de ene naar de andere positie moet naadloos en geruisloos verlopen. 

Stap 4. Kwaliteit en de duurzaamheid 

De aankoop van een elektrisch verstelbare lattenbodem is een belangrijke investering. Kwaliteit en duurzaamheid zijn dan ook belangrijk als je zo’n groot bedrag neerlegt. Je wilt immers dat je nieuwe aankoop lang meegaat. Bij Morgana vind je gelukkig hoogwaardige en stabiele producten, die gemaakt zijn van stevige materialen. Aarzel niet om de klantenervaringen te lezen om te ontdekken hoe tevreden onze klanten zijn met de kwaliteit en de duurzaamheid van onze elektrisch verstelbare lattenbodems. 

Elektrisch verstelbare lattenbodem

Stap 5. Kies een matras dat compatibel is met je elektrische lattenbodem 

Belangrijk om weten is dat niet alle matrassen geschikt zijn voor elektrisch verstelbare lattenbodems. Voordat je overgaat tot de aankoop van een elektrische lattenbodem, moet je controleren of je huidige matras voldoende flexibel is om zich aan te passen aan de verschillende verstellingen die de lattenbodem biedt. Tenzij je meteen ook een nieuw matras wenst te kopen natuurlijk. Het is raadzaam om advies te vragen aan de Morgana-experts om ervoor te zorgen dat je de juiste combinatie van matras en lattenbodem kiest.  

Stap 6. Denk na over het budget dat je eraan wilt besteden 

Elektrisch verstelbare lattenbodems variëren sterk in prijs, afhankelijk van de functionaliteiten, de verstellingsmogelijkheden en de kwaliteit. Houd er rekening mee dat een kwalitatieve elektrische lattenbodem gepaard gaat met een aanzienlijk budget. Bekijk online welke prijzen gangbaar zijn, bepaal vooraf welk budget voor jou haalbaar is en zoek naar opties die binnen dat budget vallen. Vergeet niet dat het hier gaat om een investering in je comfort, je slaapkwaliteit en je gezondheid. Het kan dus de moeite waard zijn om iets meer uit te geven voor een betere kwaliteit. 

Stap 7. Bezoek een Morgana winkel voor een gratis slaaptest 

Hoewel online winkelen handig kan zijn, zijn wij van mening dat je een lattenbodem, boxspring en/of matras altijd beter eerst test in een fysieke Morgana-winkel in je buurt alvorens je die aankoopt.  Hier kun je naast de verschillende modellen elektrisch verstelbare lattenbodems ook de handmatig verstelbare lattenbodems  uitproberen en persoonlijk advies krijgen van onze slaapexperts. Tijdens je bezoek nodigen we je uit voor een gratis slaaptest in onze slaapcocon. Hier ontdek je hoe ons computergestuurde testbed je persoonlijk slaapprofiel of Slaap-DNA® berekent. Aan de hand van deze test kunnen onze slaapadviseurs je uitgebreid adviseren:  

 • Is een elektrisch verstelbare lattenbodem een goed idee voor jou?
 • Wat is jouw budget? Ga je voor een elektrische lattenbodem van het huismerk van Morgana? Of liever een Ergosleep® lattenbodem?
 • Welke verstellingen heb jij nodig? Met 1, 2 of 4 motoren?
 • Welk ondersteuningsniveau heb je nodig? 

Stap 8. Configureer je elektrisch verstelbare lattenbodem naar wens 

Bij Morgana heb je keuze om je bed zelf samen te stellen. Nu je perfect weet welke lattenbodem je nodig hebt en hiervoor gaat, kun je aan de details gaan denken. Bij Morgana zijn details echter even belangrijk als de ‘inhoud’  van je bed: 

 • Heb je een enkele of een dubbele lattenbodem nodig? Wist je dat je bij een dubbele lattenbodem toch kunt genieten van twee afzonderlijke elektrische afstellingen? Tenminste, als je daarbij ook twee afzonderlijke matrassen kiest en hiervoor de juiste splitmatras hoeslakens van Kayori koopt.
 • Kies in functie van je lichaamslengte, je comfort en de grootte van je slaapkamer de juiste afmeting voor je elektrisch verstelbare lattenboden. Bij Morgana heb je een ruime keuze in zowel breedtes als lengtes.
 • Alle elektrisch verstelbare lattenbodems zijn verkrijgbaar op poten zodat een bedomranding niet per se hoeft.
 • Mag het voor jouw budget toch iets meer zijn? Dan bieden we bij Morgana een brede waaier aan prachtige ledikanten in diverse materialen zoals gestoffeerd, massief eikenhout, melamine of rubberwood. En dit in een breed kleurenpalet, met de aangepaste poten en indien gewenst bijpassende nachtkastjes zodat niemand zal merken dat je geen boxspring hebt gekozen.   

Een elektrisch verstelbare lattenbodem kopen bij Morgana? 

Een elektrisch verstelbare lattenbodem kan een aanzienlijke verbetering betekenen voor je slaapcomfort en algeheel welzijn. Door je behoeften te begrijpen, de juiste verstellingsopties te kiezen, de functionaliteit te controleren, te letten op kwaliteit en duurzaamheid, de compatibiliteit met je matras te overwegen en binnen je budget te blijven, kun je bij Morgana de perfecte elektrisch verstelbare lattenbodem vinden die bijdraagt aan een goede nachtrust en een ultiem comfort. 

Om te bepalen of een elektrisch verstelbare lattenbodem bij jou past, nodigen we je uit voor een gratis slaaptest in een Morgana-winkel bij jou in de buurt. Ontdek er welk bed bij jou en je budget past en stel zelf je bed samen. Al onze bedden worden bij jou thuis gemonteerd. Tot binnenkort!