Menu

Goed en gezond slapen

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Ruim 60 procent van de Nederlanders heeft problemen met slapen. Dat is ontzettend veel! De gebruikelijke tips, zoals het smartphone gebruik beperken en minder koffie drinken in de avonduren, ken je vast wel. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen. Denk hierbij aan licht, geluid en frisse lucht. Maar al deze tips hebben weinig tot geen effect wanneer je niet op een goed bed ligt. We nemen je mee in de vier factoren van een goed bed.

1. De bedbodem

Essentieel. De bodem bepaalt of je wel goed ondersteund wordt op de juiste plekken en je ruimte geeft bij je drukpunten.

2. De matras

Een goede matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan jouw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel nog zo goed, een matras dat er niet bij past houd je geheid uit je slaap.

3. Het hoofdkussen

De keuze van een ideaal kussen is echt een hoofdzaak! De juiste hoogte en het comfort zijn afhankelijk van de andere elementen: de bedbodem, de matras en jouw persoonlijke wensen spelen allen weer een even belangrijke rol.

4. Het dekbed

Als het dekbed niet aansluit op de matras en de bodem kan je nachtrust ook ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan eerdere materiaalkeuzes en persoonlijke voorkeuren.

 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken