Menu

Goed en gezond slapen

  • Geplaatst op: 27-8-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Wist je dat ruim 60 procent van de Nederlanders problemen heeft met slapen? Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de smartphone eerder uit te zetten en geen koffie meer te drinken in de avonduren. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen, ofwel de hoeveelheid licht, geluid en frisse lucht goed te regelen. Maar alle inspanningen zijn echt voor niets als je niet op een goed bed ligt. En een goed bed moet op vier punten ook echt goed zijn:

1 - De bedbodem
Essentieel. De bodem bepaalt of je wel goed ondersteund wordt op de juiste plekken en je ruimte geeft bij je drukpunten.

2 - De matras
Een goede matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan jouw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel
nog zo goed, een matras dat er niet bij past houd je geheid uit je slaap.

3 - Het hoofdkussen
De keuze van een ideaal kussen is echt een hoofdzaak! De juiste hoogte en het comfort zijn afhankelijk van de andere elementen: de bedbodem, de matras en jouw persoonlijke wensen spelen allen weer een even belangrijke rol.

4 - Het dekbed
Als het dekbed niet aansluit op de matras en de bodem kan je nachtrust ook ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan eerdere materiaalkeuzes en persoonlijke voorkeuren.

Om tot de beste oplossing te komen wordt jouw persoonlijke SLAAP-DNA® toegepast bij de keuze voor de vier componenten. En voor alle duidelijkheid: jouw voorkeuren hoeven zeker niet de meest kostbare opties te betekenen. Integendeel. Wil jij ook wat jouw SLAAP-DNA® is? Boek dan hier de gratis slaaptest!