Menu

Hoe ga je goed voorbereid voor een bed winkelen?

  • Geplaatst op: 1-10-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een nieuw bed kopen doe je niet zomaar even. De keuzemogelijkheden zijn oneindig, dus het kan handig zijn om vooraf jezelf te oriënteren. Weet jij wat je moet vragen als je een nieuw bed wilt kopen? Wees goed voorbereid voordat je de winkel instapt. In deze blog geven we je vijf punten waarover je na kunt denken voordat je een nieuw bed gaat aanschaffen. 

1. Hoe slaap je nu?

Voelt je matras te hard of juist te zacht? Heb je het vaak warm? Ligt je bed nog lekker of heb je klachten? Dit is nuttige informatie die onze specialisten mee kunnen nemen in jouw persoonlijke advies.

2. Meten is weten

Hoe lang ben je? Hoe lang en breed is je huidige bed? Hoe bevalt dat? Past er eventueel een groter bed in je slaapkamer? Gaat je voorkeur uit naar een bed met hoofdbord, past deze dan in zijn geheel door het trapgat? Wat voor soort bodem heb je? En vind je deze bodem prettig of niet? Bij de aanschaf van een nieuw bed weet je dan precies wat je wel of juist niet wilt.

3. Wat is aan vervanging toe?

Het is niet altijd nodig om je complete bed te vervangen, daarom raden wij je aan om gratis gebruik te maken van onze check-up service. Met deze service komt een slaapspecialist jouw bed controleren bij jou thuis. Zo kan hij een goed advies geven of je bed wel, deels of niet aan vervanging toe is.

4. Neem de tijd of maak van tevoren een afspraak

Haastige spoed is bij het kopen van een bed al helemaal niet goed. Goed en gezond slapen kan grote invloed hebben op je kwaliteit van leven. Daarom is de aankoop van jouw bed een belangrijke investering. 

5. Weet wat je wilt vragen voor het beste advies

Onze slaapspecialisten worden goed getraind op productkennis en in begeleidend adviseren. Ze vertellen je dan ook graag wat alle mogelijkheden zijn, wat het verschil is tussen een boxspring en een ledikant en wat uiteindelijk het beste bij jou past.

 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken