Menu

Wat is een goede instaphoogte van een bed?

  • Geplaatst op: 20-3-2012
  • |
  • Deel dit bericht:

Iedereen heeft een uniek slaapprofiel. Daar hoort een gepersonaliseerde bedbodem en matras bij, maar daarmee is het nog niet klaar. Ook de instaphoogte is een belangrijke eigenschap van een bed. De ideale instaphoogte kan per persoon verschillen. Lees hier meer over in deze blog!

De instaphoogte of lighoogte is afhankelijk van de hoogte van de bedbodem, het matras en de poten. De afstand van de grond tot de bovenkant van het matras is meestal 45 tot 60 centimeter, maar dit varieert en hangt af van jouw lengte.

De juiste instaphoogte

Er is een manier om zelf na te gaan wat de ideale instaphoogte voor jou is. Ga daarvoor op de bedrand zitten. Staan je voeten plat op de grond en vormen je onder- en bovenbenen een rechte hoek van 90°? Dan zit je goed. Op deze manier belast je jouw knieën en rug minder bij het in- en uitstappen.

Voordelen van een aangepaste instaphoogte

Een instaphoogte die aangepast is naar jouw lengte heeft verschillende voordelen:

  • Je stapt gemakkelijker je bed in en uit.
  • Je vermijdt overbelasting van je rugspieren en knieën.
  • Je maakt gemakkelijker je bed op.

In één van onze Morgana winkels helpen we je graag om een bed te vinden met de ideale instaphoogte!

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier 

Slaaptest boeken