Menu

Wat is een goede instaphoogte van een bed?

  • Geplaatst op: 12-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Iedereen heeft een uniek slaapprofiel én dat uit zich niet alleen in de combinatie van een gepersonaliseerde bedbodem en matras. Ook de instaphoogte is een belangrijke eigenschap van een bed.

De instaphoogte of lighoogte wordt bepaald door de hoogte van de bedbodem, de matras en de poten. De afstand van de grond tot de bovenkant van de matras is idealiter 45 tot 60 centimeter, maar dit varieert en hangt af van jouw lengte.

Hoe bepaal je de juiste instaphoogte?

Ga op de bedrand zitten. Staan je voeten plat op de grond en vormen je onder –en bovenbenen een rechte hoek van 90°? Dan zit je goed. De juiste hoogte belast je knieën en rug minder bij het in- en uitstappen.

Voordelen van een aangepaste instaphoogte?

Een aangepaste instaphoogte maakt jouw leven veel comfortabeler! Het vergemakkelijkt ook het dagelijks opmaken van jouw bed. Want met een bed op aangepaste hoogte vermijd je een overbelasting van je rugspieren en extra druk op de tussenwervelschijven. Wanneer je hier rekening mee houdt bij de keuze van de bedpoten, maakt het ook het opmaken een stuk gemakkelijker. Ben je nu tot de conclusie gekomen dat jouw bed te laag is? Geen probleem! Een van onze Morgana winkels helpen je graag de geschikte hogere poten te vinden.

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier