Menu

Het belang van goed bedtextiel

  • Geplaatst op: 20-7-2015
  • |
  • Deel dit bericht:

Een slaapkamer is niet af zonder het perfecte dekbedovertrek en bijbehorende kussensloop. Dat is niet alleen omdat het er mooi uit ziet, maar ook omdat het een grote bijdrage heeft aan jouw nachtrust. Het is erg belangrijk om een materiaal te kiezen waar je zowel lekker op ligt als waar je geen slechte reacties op hebt. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van nieuw bed textiel? Deze blog vertelt je alles wat je moet weten!

Hotelbed

Allergische reacties

Misschien zelfsprekend, maar kijk bij het aanschaffen van nieuw bed textiel uit voor stoffen waar je allergisch voor bent. Check altijd de labels om er zeker van te zijn dat er geen materialen in verwerkt zitten waar je slechte reacties op hebt. Als je allergisch bent voor huisstofmijt is textiel gemaakt van synthetisch materiaal aan te raden. Synthetische stoffen als polyester en microvezel zijn dichtgewoven waardoor huisstofmijt niet kan binnendringen.

Vochtopname en warmte

Je zult je verbazen hoeveel vocht je verliest ’s nachts door transpiratie! Door gewoon adem te halen en door het zweten in bed verlies je soms wel 1 tot 2 liter per nacht. Het is daarom van belang dat je bed textiel kiest met een hoge vochtopname. Wanneer je dekbed goed ademt en het vocht wat je verliest goed geabsorbeerd wordt, zul je merken dat je een beter slaapklimaat in bed hebt. Zo voelt het zelfs in de warmste maanden veel aangenamer onder de dekens.

De juiste stof voor elk seizoen

Het is geen gek idee om bed textiel aan te schaffen voor de verschillende seizoenen. Materialen zoals microvezel, linnen of katoen zijn heerlijk luchtig en zacht. Zo zijn ze perfect voor de warmere seizoenen. Flanel en flanel-katoen zijn goede keuzes voor de koudere maanden omdat ze snel warm worden en lekker warm blijven. Een voorbeeld van goed ademend en absorberend materiaal wat het hele jaar door een goede keuze is, is katoen-satijn. Ook tencel voelt heerlijk aan het hele jaar door. Tencel wordt ook nog eens enorm duurzaam geproduceerd, wat het een goede en duurzame investering maakt!

Instopstrook

Die lange extra lap stof die uitsteekt bij je dekbedovertrek noemen we de instopstrook. Deze is ervoor bedoelt om je dekbed onder je matras te stoppen. Enkele en dubbele instopstroken zijn de meest voorkomende stroken. Ze zijn handig als je graag wilt voorkomen dat je voeten onderuit je dekbed kunnen steken. Een andere instopstrook die je geregeld tegen zult komen is de flessenhals. Bij de flessenhals lopen de zijkanten aan het uiteinde naar binnen, waardoor je dekbed minder snel uit het dekbedovertrek zal glijden. De punt van de flessenhals kun je ook nog onder je matras instoppen zodat het dekbed goed vast zit. Let goed op bij het kopen van een dekbedovertrek welke maat je dekbed is, want niet elk dekbed is geschikt voor elk type instopstrook. Het zou natuurlijk zonde zijn als je nieuwe bedtextiel niet past!

Toe aan nieuw textiel?

Bij Morgana hebben we een breed aanbod aan bedtextiel van Kayori wat je in onze winkels kunt komen bewonderen. Ook staan onze slaapadviseurs altijd klaar om persoonlijk advies te bieden. Ook kun je in al onze winkels een gratis slaaptest doen. In onze slaaptest meten we precies wat jouw lichaam nodig heeft om elke nacht goed en gezond te slapen. Zo kunnen we je een slaapopolossing aanbieden die perfect aansluit op jouw slaapprofiel. Maak nu een afspraak en ervaar meteen wat 10 jaar lang goed en gezond slapen voor jou kan betekenen!

Slaaptest Morgana

Slaaptest boeken