Menu

Meer informatie over dekbedden!

  • Geplaatst op: 4-8-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Je eigen vullingen…

De vulling van een dekbed bepaalt de isolatie en ventilatie. Zo is het mogelijk dat je partner prima slaapt onder jullie dekbed, maar jij het nog koud hebt. Omdat een (donzen) dekbed uit verschillende vlakken bestaat, kunnen we alleen jouw kant bijvullen en die van je partner laten zoals het is! Sterker nog: dit kan zelfs bij afzonderlijke delen van het dekbed. Zo kunnen we bijvoorbeeld het voeteneinde warmer maken en de rest intact laten. Op lange termijn ben je vaak goedkoper uit met ‘bijvullen’, omdat je geen nieuw dekbed hoeft aan te schaffen! Vraag in de winkel naar meer informatie.

Warm in elk seizoen

Wist je dat onze dekbedden in 4 warmteklassen te verdelen zijn?
Warmteklasse 1: extra warm winterdekbed
Warmteklasse 2: normaal winterdekbed
Warmteklasse 3: voorjaar-/herfstdekbed
Warmteklasse 4: zomerdekbed

Vrijwel al onze dekbedden zijn in zogeheten ‘4 seizoenen editie’ te verkrijgen. Zo kun je warmteklasse 3 en warmteklasse 4 op elkaar gebruiken voor de koude winter!

Wat zit er in je dekbed?

Synthetische vulling is wasbaar. Neem je een 7D holle vezel dan ventileert het dekbed optimaal, maar bij mindere kwaliteit zal dit vermogen afnemen.

Natuurlijke vulling bestaat uit Texelse wol of kameelhaar. Dit materiaal neemt veel vocht op. Daarnaast is kameelhaar gewend aan een woestijnklimaat met hele hoge én hele lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat je het ‘s nachts nooit te warm of te koud hebt!

Donzen vulling is licht en luchtig. De
kwaliteit wordt bepaald door het percentage dons ten opzichte van het percentage veertjes, het type dons en de grootte van de vlok. Dit is niet zichtbaar aan de
buitenkant, maar de verschillen leggen we je graag uit in de winkel.