Menu

Welk dekbed past bij mij?

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een goed dekbed is een belangrijke factor om goed en gezond te kunnen slapen. Natuurlijk moet jouw ideale dekbed voldoen aan jouw persoonlijke comforteisen. Bij Morgana zijn er heel veel mogelijkheden wat betreft dekbedden aanpassen aan persoonlijke wensen. In deze blog vertellen we je hier meer over!

Verschillende warmteklassen

Laten we allereerst beginnen met de verschillende warmteklassen:

Warmteklasse 1: extra warm winterdekbed
Warmteklasse 2: normaal winterdekbed
Warmteklasse 3: voorjaar-/herfstdekbed
Warmteklasse 4: zomerdekbed

Vrijwel al onze dekbedden zijn in zogeheten '4 seizoenen editie' te verkrijgen. Zo kun je warmteklasse 3 en warmteklasse 4 op elkaar gebruiken voor de koude winter!

Wat zit er in je dekbed?

Je kunt bij de aanschaf van een dekbed kiezen uit verschillende vullingen:

  • Een synthetische vulling. Neem je een 7D holle vezel dan ventileert het dekbed optimaal. Bij mindere kwaliteit zal dit vermogen uiteraard afnemen.
  • Een natuurlijke vulling. Deze vulling bestaat uit Texelse wol of kameelhaar. Dit materiaal neemt veel vocht op. Kameelhaar is gewend aan een woestijnklimaat met hele hoge én hele lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat je het 's nachts niet te warm of te koud hebt!
  • Een donzen vulling. Deze vulling is licht en luchtig. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage dons ten opzichte van het percentage veertjes, het type dons en de grootte van de vlok. 


Een vulling op maat

De vulling van een dekbed bepaalt de isolatie en ventilatie. Zo is het mogelijk dat je partner prima slaapt onder jullie dekbed, maar jij het nog koud hebt. Omdat een (donzen) dekbed uit verschillende vlakken bestaat, zouden we alleen jouw kant kunnen bijvullen en die van je partner laten zoals het is. Zo slapen jullie allebei goed onder hetzelfde dekbed!

We kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en afzonderlijke delen van het dekbed aanpassen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het voeteneinde warmer maken en de rest intact laten. Op lange termijn ben je vaak goedkoper uit met het 'bijvullen' van het dekbed en hoef je geen nieuw dekbed aan te schaffen. 

We adviseren je graag in één van onze Morgana winkels over het dekbed wat het beste bij jouw wensen past. 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken