Menu

Is jouw bedbodem nog goed?

  • Geplaatst op: 12-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

De kwaliteit van nachtrust is afhankelijk van vier factoren; de mate van ondersteuning die je bodem biedt, het comfort dat je ervaart van je matras of topper en een hoofdkussen. Deze drie factoren zorgen er samen voor dat jouw ruggenwervel in een neutrale stand terecht komt, waardoor je lichaam optimaal kan ontspannen en daardoor dus ook maximaal kan herstellen. Als vierde factor zorgt een goed dekbed ervoor dat je lichaamstemperatuur op de juiste manier gereguleerd wordt.

De bedbodem is dus de basis maar ook een enorm belangrijk gedeelte van je bed om in een goede lichaamshouding te kunnen slapen. Mocht je dus niet helemaal lekker meer liggen of slapen, focus je dan niet meteen en alleen op het matras. Kijk ook naar alle factoren die van invloed zijn op je nachtrust en bekijk welke onderdelen misschien aan vervanging toe zijn. In deze blog gaan we kijken hoe je zelf de bedbodem kan controleren!

De allerbelangrijkste vragen om te beoordelen of je bed nog goed is, zijn: slaap je lekker? Heb je ergens last van als je wakker wordt? En word je uitgerust wakker? Als dit allemaal positief beantwoord wordt ben je eigenlijk al op de goede weg! Wil je zeker weten of je bedbodem ook daadwerkelijk bijdraagt aan deze goede nachtrust? Dan hebben wij een aantal punten genoteerd waar je op kunt letten.

Boxspring

Is jouw boxspring onderstel nog in goede conditie? Bekijk onderstaande checklist.

☾ Is de boxspringbodem ouder dan 15 jaar?
☾ Zakt de boxspringbodem door als je op de rand zit?
☾ Buikt de boxspring uit aan de zijkant als je gaat liggen?
☾ Is de veerkracht van de pocketmatras niet meer optimaal?
☾ Werken de motoren van de elektrische bodem niet meer goed?

Lattenbodem

Is jouw lattenbodem aan vervanging toe? Bekijk onderstaande checklist.

☾ Zitten de lattendragers los?
☾ Staan de buiglatten niet meer bol?
☾ Is de lattenbodem ouder dan 15 jaar?
☾ Vertonen de lattendragers scheuren?
☾ Zit er geen flexibiliteit meer in de lattendragers?
☾ Werken de motoren van de elektrische bodem niet naar behoren?

  • Contact
  • Chek-up 
  • Gerust slapen

Mochten er twee of meer punten niet meer goed zijn, dan is de bodem aan vervanging toe. Twijfel je? Probeer dan onze gratis check up service. Wij komen bij jou langs om te controleren of jouw bed je nog een goede en gezonde nachtrust biedt. Alle vier de factoren van je bed worden gecontroleerd en we geven je een advies. Neem gerust contact op met een van onze winkels!

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier