Menu

Hoe geniet je zo lang mogelijk van jouw matras?

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een matras waar jij goed op ligt, is een belangrijke investering. Na deze investering wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw matras. Hoe onderhoud je je matras zodat het ten goede komt van de levensduur? Er zijn voor het onderhoud eigenlijk drie belangrijke elementen: beschermen, ventileren en draaien. In deze blog vertellen we je meer over deze drie elementen.

Het matras beschermen

Om zo lang mogelijk optimaal van je matras te genieten is het beschermen ervan erg belangrijk! Wanneer je slaapt, absorbeert een matrasbeschermer transpiratie en beschermt je matras. Maak dus gebruik van moltons én hoeslakens en was deze producten vervolgens ook regelmatig. Leg tussen het matras en de bodem een ventilerend matrasdek om slijtage van het matras te voorkomen.

Het matras ventileren

Elke nacht transpireer je, waardoor je matrassen, moltons, hoeslakens, kussen en dekbed altijd een beetje vochtig wordt. Daarnaast wordt het lekker warm in je bed. Deze warmte en vocht zorgen voor een aangename kweekbodem voor bacteriën. Dit is onoverkomelijk, maar daarom wel belangrijk dat je matras overdag goed kan luchten.

Het beste is om direct na het opstaan je dekbed helemaal open te vouwen. Voor wat extra frissenlucht is het handig om ook het raam even open te zetten. Zo stap je 's avonds weer in een fris bed!

Het matras draaien

Draai het matras eens per drie maanden om. Dit kan horizontaal en/of verticaal draaien betekenen. Check eerst welke kanten jouw matras opgedraaid kan worden, want dit is bij ieder matras verschillend. Wanneer je een matras draait, belast je niet langdurig dezelfde plekken van je matras, maar verdeel je de druk. 

Tip: Gebruik elk seizoen één zijde van het matras. Dit is een mooie herinnering om je matras te draaien.

Hoelang gaat mijn matras mee?

Bovenstaande tips helpen je om zo lang mogelijk te profiteren van jouw matras. Ookal houd je je goed aan deze tips, een matras gaat helaas niet een leven lang mee. Het is verstandig om deze één keer per tien jaar te vervangen.

Ben je toe aan een nieuw matras? Loop gerust eens binnen in één van onze winkels of maak een afspraak voor een gratis slaaptest! 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Slaaptest Morgana

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken