Menu

Langer genieten van jouw matras?

  • Geplaatst op: 3-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Je hebt pas een investering gedaan in een goed matrast en hebt zorgvuldig een mooi matras uitgezocht die bij je past. Maar hoe zorg je er nou voor dat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten? Kortom hoe onderhoud je je matras zodat het ten goede komt van de levensduur? Er zijn voor het onderhoud eigenlijk drie belangrijke elementen: Ventileren, beschermen en draaien.

Ventileren

Elke nacht transpireer je, waardoor je matrassen, moltons, hoeslakens, kussen en dekbed altijd een beetje vochtig wordt. Daarnaast wordt het lekker warm in je bed. Deze warmte en vocht zorgen voor een aangename kweekbodem voor bacteriën. Dit is onoverkomelijk, maar daarom wel belangrijk dat je matras overdag goed kan luchten. Het beste is om direct na het opstaan je dekbed helemaal open te vouwen. Eventueel even je raam open voor extra frissenlucht en in de avond kun je weer in een goed geventileerd bed duiken.

Beschermen

Om zo lang mogelijk optimaal van je matras te genieten is het beschermen ervan erg belangrijk! Wanneer je slaapt, absorbeert een matrasbeschermer transpiratie en beschermt je matras. Maak dus gebruik van moltons én hoeslakens en was deze producten vervolgens ook regelmatig. Leg tussen het matras en de bodem een ventilerend matrasdek om slijtage van het matras te voorkomen.

Draaien

Draai het matras eens per 3 maanden om. Niet alleen de slaapoppervlakken moeten gewisseld worden, maar ook het hoofd- en voeteneind. Dit betekent zowel horizontaal als verticaal draaien. Op deze manier belast je niet iedere nacht dezelfde plekken van je matras, maar verdeel je de druk. Onthoud wel dat je eerst moet checken of jouw matras gedraaid kan worden, dit is namelijk niet bij alle matrassen mogelijk.

Tip: Gebruik elk seizoen één zijde van het matras. Dit is een mooie herinnering om je matras te draaien.

En ook al heb je een goed matras gekocht en heb je je matras goed onderhouden, is het toch verstandig deze 1x per 10 jaar te vervangen! Ben je inmiddels toe aan een nieuw matras? Of wil je graag meer informatie over het onderhoude van je matras? Bezoek dan een van onze winkels.

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier