Menu

De juiste ondersteuning vanuit een bedbodem

  • Geplaatst op: 20-7-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Van alle meubels in je woning is je bed één van de belangrijkste, zeker als je bedenkt dat je gemiddeld 1/3 van je leven in bed ligt. Dit staat gelijk aan zo'n 260.000 uur. Slaap je een nacht niet goed, dan merk je dat de volgende dag direct. Een goede en gezonde nachtrust is dan ook zeer belangrijk voor de kwaliteit van leven. Wat maakt een goed bed nou tot een goed bed? We laten het je weten in dit blog. 

Begin bij de bedbodem

Bij het samenstellen van een bed gaat er vaak veel aandacht naar het uiterlijk. Begrijpelijk, want de styling van je bed moet passen bij die van de slaapkamer. Het oog wil immers ook wat.

Maar om tot de beste persoonlijke slaapoplossing te komen, is het belangrijk om te beginnen met het belangrijkste onderdeel van je bed. Dit is de bedbodem. De juiste ondersteuning, die je in staat stelt goed en gezond te kunnen slapen, wordt namelijk vanuit de bedbodem gerealiseerd.

De bedbodem geeft via het matras de juiste ondersteuning door aan je lichaam. Het matras zorgt met name voor het comfort en kan, zonder de juiste bedbodem, niet een goede en gezonde slaaphouding realiseren.

Geprofileerd slapen

Tijdens de slaap oefenen verschillende lichaamszones druk uit op je matras. Daar waar je lichaam het breedste (schouders) en het zwaarste (heupen) is, moet je lichaam voldoende ruimte krijgen om een gezonde slaaphouding te realiseren. Dat doe je door ruimte te maken in de bedbodem, zodat het matras voldoende kan doorzakken en zich kan aanpassen aan jouw lichaamsprofiel. Dit noemen we geprofileerd slapen.

Morgana slaapoplossing

Slijtvastheid bij ondersteuning uit het matras

Het is ook goed om te beseffen dat de slijtvastheid en levensduur van de bedbodem ervoor zorgt dat deze oplossing veel langer en consistenter de ondersteuning blijft doorgeven aan jouw lichaam. Er zijn veel slaapsystemen op de markt die zowel de ondersteuning als het comfort uit de matras halen.

Een matras heeft echter een levensduur van gemiddeld 10 jaar. Terwijl een kwalitatieve bedbodem bij goed gebruik gemiddeld 20 jaar mee gaat. De ondersteuning blijft dan ook 20 jaar intact. Met andere woorden: de kwaliteit van slapen neemt tijdens de levensduur van de bodem nauwelijks af. Je zult alleen het matras op den duur moeten vervangen om het comfort op het gewenste niveau te houden.

Een goede slaapoplossing

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Slaaptest Morgana

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken