Menu

Wat zegt jouw slaaphouding over jouw persoonlijkheid?

  • Geplaatst op: 17-5-2021
  • |
  • Deel dit bericht:

Je lichaamshouding spreekt boekdelen over wie jij bent als persoon. Sommige mensen staan altijd kaarsrecht en stevig in hun schoenen terwijl anderen nerveus van links naar rechts wiegen. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je slaaphouding ook een boel over jouw persoonlijkheid verraadt? Vandaag laten we sterrenbeelden even achterwegen en gaan we het hebben over hoe jij ’s nachts ligt onder de echte sterrenhemel!

Het Houtblok

Ben jij een houtblok? Houtblokken liggen loodrecht in bed, maar wel hun zij met de armen langs het lichaam. Deze slaaphouding bewijst dat schijn bedriegt: houtblokken liggen er stijfjes bij in bed, maar zijn ontzettend gemoedelijke personen in hun sociale leven. Houtblokken hebben niet al te vaak fysieke klachten in de ochtend, omdat hun nek en rug ’s nachts recht liggen. Je zult ze daarom vaak herkennen als vriendelijke en vrolijke mensen. Houtblokken zijn echter wel gevoelig voor veranderingen. Door hun stugge slaaphouding kiezen ze er liever voor om een consistent en voorspelbaar leven te lijden. Dit maakt ze betrouwbaar, maar soms lastig in de omgang.

Ons advies voor een houtblok: je leven gaat zijn gangetje en dat is natuurlijk fijn. Drastische veranderingen zijn niet nodig, maar je mag je heus wel eens omdraaien om de andere kant van zaken te zien. Houtblokken met een lamme arm zouden er goed aan doen om ’s nachts een kussen of knuffel te omarmen.

De Zeester

Rustend op de rug met uitgestrekte benen en hun handen boven of achter hun hoofd. Zeesterren komen niet vaak voor en zijn meestal onconventionele types. Ze vallen in slaap alsof ze urenlang gestaard hebben naar de oneindige sterrenhemel, op zoek naar avontuur en nieuwe ontmoetingen. Zeesterren zijn vaak sociale vlinders die veel waarde hechten aan hun vrienden, familie en relaties. Een zeester ligt altijd klaar voor een knuffel en om steun te bieden aan een ander. Deze steun krijgen ze gelukkig zelf ook, omdat de zeester een hele gezonde houding is die ondersteuning biedt aan het hele lichaam.

Ons advies voor een zeester: je kijkt altijd zo graag naar de wereld om je heen dat je soms vergeet om aandacht aan jezelf te schenken. Neem soms een momentje voor jezelf en ga na of je gelukkig bent met waar je staat en slaapt. Als je toch extra ondersteuning zoekt kun je misschien een deken of kussen onder je benen schuiven voor betere doorbloeding in je benen. Wanneer je geprofileerd slaapt zou dit echter geen enkel probleem moeten zijn.

De Hunkerende Dromer

De hunkerende dromer ligt op zijn zij met uitgestrekte armen, altijd verlangend naar dat wat hij nog niet heeft. Hunkerende dromers hebben hun armen altijd wagenwijd open om nieuwe ontmoetingen en kansen met beide armen te ontvangen. Ze weten niet altijd wat het is waar ze naar verlangen en staan bekend als afwachtende twijfelaars. Wanneer ze een knoop weten door te hakken zijn ze comfortabel en tevreden met hun besluit en wijken ze er nooit meer vanaf. Deze slapers zijn daarom vrienden voor het leven waar iedere andere slaper zijn armen ook wagenwijd open voor kan doen. Hun vastberadenheid is duidelijk te zien aan hoe comfortabel zij vaak slapen: ze hebben de houding gevonden waarin hun lichaam goed ondersteund wordt en worden positief en tevreden wakker. Mogelijk hebben ze wel last van doorgedraaide heupen. Gelukkig zijn er hier wel oplossingen voor. Een sleepmate zou de hunkerende dromer kunnen helpen om de heupen recht te houden.

Ons advies voor een hunkerende dromer: we hebben allemaal wel eens het gevoel dat het gras groener is aan de overkant, maar ga af op je gevoel. Jouw onderbuikgevoel heeft je nooit in de steek gelaten!

De Skydiver

Ook wel bekend als de vrije val. De skydiver ligt in bed alsof hij door de wolken van dromenland in bed is gevallen. Deze sympathieke slapers liggen op hun buik met hun hoofd naar de zijkant en hun armen om het hoofdkussen. Ze zijn echter niet zo extreem als de naam suggereert: ze houden er niet van om in het diepe te springen en hebben juist graag volle controle over de situatie. Bij deze slaaphouding haal je meer aanwijzingen uit de lichaamstaal dan uit de naam. Ze schermen zichzelf graag af en houden zich vast aan een stabiele ondergrond.

Ons advies voor skydivers: Open up! Je kunt vaak niet tegen kritiek, maar wanneer je jezelf helemaal afschermt voor de buitenwereld groei je ook niet. En kritiek voor skydivers hebben we dan ook zeker: het is één van de meest ongezonde slaaphoudingenomdat je nek en rug niet recht kunnen liggen. Skydivers kunnen het beste een kwartslag draaien en op hun zij liggen, bijvoorbeeld met behulp van een sleepmate.

De Slaperige Soldaat

Slapers die op hun rug liggen met hun armen langs het lichaam noemen we slaperige soldaten. Hun persoonlijkheid is een directe reflectie van de kaarsrechte slaaphouding: slaperige soldaten staan stevig in hun schoenen en kijken altijd recht vooruit. Ze hebben de volledige aandacht voor de taken die voorhanden zijn en nemen hun verantwoordelijkheden altijd serieus. Deze ijverige soldaten hebben lichamelijk ook vaak weinig te klagenomdat hun slaaphouding de juiste ondersteuning geeft aan hun rug en nek. Wel staan ze bekend als de luidste snurkers.

Ons advies voor een slaperige soldaat: Je houdt van structuur en verwacht daarom veel van jezelf en anderen. Laat de spanning eens los en houdt dat wat dierbaar voor jou is vast. Letterlijk en figuurlijk. Een kussen, een knuffel, een dierbare…

De Foetus

De foetus, ook wel de baby, is de meest populaire slaaphouding. Slapers in deze houding liggen op hun zij met de knieën opgetrokken naar zich toe. Foetus-slapers krullen zichzelf op: een harde buitenkant om de zachte binnenkant te beschermen. Dat is een perfecte reflectie van hun persoonlijkheid. Het zijn vaak terughoudende en verlegen slaapkoppen die je niet snel in het midden van de kamer zult vinden. De bescherming die deze houding biedt is ook zeker effectief, omdat je ruggengraat zo overal even hoog ligt. Het is mogelijk om wat nekpijn te ervaren als een foetus-slaper, maar met een hoofdkussen met de juiste ondersteuning is dit gemakkelijk te verhelpen. Voor een foetus is het belangrijk om te slapen zonder de spieren aan te spannen om stijfheid en kortademigheid te voorkomen.

Ons advies voor een foetus: Je bent constant bezig met jezelf te behoeden en beschermen, en je bent er enorm goed in geworden. Maar durf ook eens uit je schulp te kruipen en laat een ander voor je zorgen. Je verdient alles wat de dag te bieden heeft!

Hoe gezond slaap jij?

En, heb je nog iets nieuws geleerd over jouw slaaphouding? Elke houding komt met zijn unieke voor- en nadelen. Is die van jou niet aan bod gekomen in deze blog? Of wil je liever persoonlijk advies over hoe jij beter kunt slapen? Bij Morgana helpen we je om een slaapoplossing te vinden waarin jij elke ochtend fit en vitaal wakker kunt worden. Doe nu de slaaptest en kom erachter wat 10 jaar lang goed en gezond slapen voor jou kan betekenen!

Slaaptest Morgana