Menu

4 slaaptips om beter te slapen naast je partner!

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Het kan voorkomen dat je niet lekker slaapt wanneer jouw partner naast je ligt. Snurken, slaapapneu en praten in de slaap zijn veelvoorkomende oorzaken waardoor koppels liever in aparte bedden of slaapkamers slapen. Ook kan het zijn dat jullie, door verschillende lichaamsprofielen, andere voorkeuren hebben van bijvoorbeeld een matras. Deze vier tips helpen jullie om allebei te genieten van een fijne nachtrust! 

1. Kies elk jullie eigen matras

Past een zacht matras beter bij jou en bij je partner toch een steviger exemplaar? Gun elkaar een fijne nachtrust en kies elk voor een aparte matras met een aparte hardheid die voldoet aan jullie wensen. Of je lekkerder ligt op een stevig of zacht matras, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je bijvoorbeeld tenger, dan heb je doorgaans een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder gebouwd is.  

2. Werk de scheiding weg tussen de matrassen

Het kan zijn dat je liever niet voor twee verschillende matrassen gaat vanwege de scheiding die je in het bed creëert. Ook hier zijn gelukkig oplossingen voor!  

Één matras
De eerste en makkelijkste oplossing is om één matras met twee verschillende kernen aan te schaffen. Dit is de perfecte oplossing om het gevoel te hebben om op één matras te liggen, terwijl jullie genieten van je eigen gekozen hardheid!

Duo-rits
Je kunt ook kiezen voor de optie van een duo-rits. Beide éénpersoons matrassen zijn dan voorzien van een rits. De scheiding werk je weg door de rits van beide matrassen aan elkaar te koppelen. 

Topper
Daarnaast kun je kiezen om op het matras een topper te plaatsen. Een tweepersoons variant kan de ideale oplossing zijn om geen gleuf meer te hebben tussen je twee éénpersoons matrassen.  

Pont d’amour
Een pont d’amour – ook wel matraswig genoemd - is een stuk schuim in de vorm van een T. Het past perfect in de gleuf tussen aparte matrassen.

  • Een matras Je t’aime oplossing: bedbodem met 1 matras met 2 matraskernen
  • KoppelritsBedbodem met 2 verschillende matrassen met Duo-rits
  • WigPont d’amour oplossing: bedbodem met 2 verschillen matrassen met matraswig
  • TopperBedbodem met 2 matrassen en een tweepersoonstopper

3. Kies elk jullie eigen dekbed

Heb jij het vaak koud en je partner juist warm 's nachts? Voorkom slaapproblemen en kies gerust elk apart je favoriete dekbed, met elk de gewenste vulling en warmteklasse. Mis je het gevoel van een tweepersoonsdekbed? Dan is er ook de mogelijkheid om verschillende warmteklassen in verschillende zones van je bed te hanteren! Kies dan ook voor een dekbed die groot genoeg is! 

4. Ga voor het zachtste dekbedovertrek

Niets is fijner dan 's avonds in een bed te stappen met zacht bedtextiel. Ook dit draagt bij aan jouw nachtrust! In de zomer kun je het beste kiezen voor koelere overtrekken zoals katoen-satijn. In de winter kan je beter gaan voor beddengoed dat je lichaamswarmte vasthoudt, zoals flanel. Blijf je het ondanks alles koud hebben?

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken