Menu

4 slaaptips om beter te slapen naast je partner!

  • Geplaatst op: 3-10-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Heb jij ook zoveel moeite met slapen als er iemand naast je ligt? Bezorgt je partner je slapeloze nachten? Snurken, slaapapneu en praten in de slaap zijn veelvoorkomende oorzaken waardoor koppels liever in aparte bedden of slaapkamers slapen. Maar er zijn vaak ook nog andere redenen waardoor jouw partner je nachtrust kan verstoren en daar hebben wij 4 tips voor je uitgewerkt.

Met deze slaaptips komen jullie makkelijker in slaap, slapen jullie beter door en kunnen jullie vol energie de dag starten. 

Slaaptip 1. Kies elk jullie eigen matras

Past een zacht matras beter bij jou en bij je partner toch een steviger exemplaar? Gun elkaar een zalige nachtrust en kies elk voor een aparte matras met een aparte hardheid die voldoet aan jullie wensen. Of je beter een stevige of een zachte matras kiest, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je doorgaans een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder is. Wil je precies weten welke hardheid bij jou past? Doe dan de gratis slaaptest in een van onze winkels. 

Slaaptip 2. Werk de scheiding weg tussen de matrassen

Dat je ieder je eigen matras hebt betekent niet dat je persé in een scheiding hebt in je matras. Er zijn verschillende oplossingen die ervoor zorgen dat er geen gleuf meer zit in je matras!

Één matras

De eerste en makkelijkste oplossing is één matras aanschaffen maar dan met twee verschillende kernen. De perfecte oplossing om het gevoel te hebben op een matras te liggen, maar wel allebei je eigen hardheid kan hebben! 

Duo-rits
Ook kun je kiezen voor de optie van een duo-rits. Beide éénpersoons matrassen zijn dan voorzien van een rits. Om de gleuf weg te werken rits je beide helfde aan elkaar.

Topper
Daarnaast kun je ook kiezen om op het matras een topper te plaatsen. Een tweepersoons variant kan de ideale oplossing zijn om geen gleuf meer te hebebn tussen je twee éénpersoons matrassen.  

Pont d’amour
Een pont d’amour – ook wel matraswig genoemd - is een stuk schuim in de vorm van een T. Het past perfect in de gleuf tussen aparte matrassen.

  • Een matras Je t’aime oplossing: bedbodem met 1 matras met 2 matraskernen
  • KoppelritsBedbodem met 2 verschillende matrassen met Duo-rits
  • WigPont d’amour oplossing: bedbodem met 2 verschillen matrassen met matraswig
  • TopperBedbodem met 2 matrassen en een tweepersoonstopper

 

Slaaptip 3. Kies elk jullie eigen dekbed

Heb jij het vaak koud en je partner juist warm 's nachts? Voorkom slaapproblemen en kies gerust elk apart je favoriete dekbed, met elk de gewenste vulling en geliefde warmteklasse. Mis je het gevoel van een tweepersoonsdekbed? Dan is er ook de mogelijkheid om verschillende warmteklasses in verschillende zones van je bed te hanteren! En kies natuurlijk ook voor een dekbed die groot genoeg is! 

Slaaptip 4. Ga voor het zachtste dekbedovertrek

Net zoals de aanraking van je partner onweerstaanbaar is, is het gevoel van zacht bedtextiel onmisbaar voor je nachtrust. In de zomer kies je best voor koelere overtrekken zoals katoen-satijn. In de winter ga je beter voor beddengoed dat je lichaamswarmte vasthoudt, zoals flanel. Blijf je het ondanks alles koud hebben?

Wil je meer informatie kun je altijd langs komen in één van onze winkels! Benieuwd naar jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest en ontdek welk bed bij jou past, onze slaapadviseurs begeleiden je graag naar de best persoonlijke slaapoplossing! Plan hier je slaaptest.