Menu

Slapen met de Sleepmate

  • Geplaatst op: 26-11-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Slaaphouding sleepmate

Tijdens het slapen is de houding waarin je ligt heel belangrijk. Het is de bedoeling dat de nek en rug zo min mogelijk belast worden. Dit kan best moeilijk zijn want als je slaapt, ga je vaak terug naar de houding die voor jou het meest comfortabel is, maar misschien niet het meest gezond. De oplossing hiervoor is de Sleepmate. Maar hoe werkt deze eigenlijk?

De beste slaaphouding

Al eerder hebben we een blog gewijd over de beste slaaphouding. Dit is namelijk de zijligging. Hierbij liggen de nek en rug ontspannen en in een rechte lijn.

Wanneer je niet gewend bent aan deze houding is het lastig om deze aan te leren. Elke avond begin je met goede moed op je zij. Maar naar mate je langer in bed ligt, draai je toch weer langzaam op je buik. Laat de buikligging nou net de meest ongezonde slaaphouding zijn!

Doorrollen in je slaap

Wanneer je op de zij ligt, ontstaan er na enige tijd drukpunten en irritatie rond de knieën. De reactie daarop is dat je onbewust je bovenste been wat naar voren schuift. Hierdoor ontstaat er draaiing en spanning in de onderrug. Vervolgens draai je ook het bovenste gedeelte van je rug naar voren terwijl het hoofd tegen wordt gehouden door het kussen.

Voor je het weet, lig je half op je buik. Er ontstaat draaiing in de nek waardoor je in de ochtend wakker kan worden met nekklachten.

Voorkom doorrollen met de Sleepmate

Je zou zeggen dat het doorrollen in de slaap onmogelijk is om te voorkomen. Je weet natuurlijk niet wat je doet in je slaap. Maar er is wel degelijk een oplossing! De Sleepmate is een rolkussen die je helpt om niet door te rollen tijdens het slapen. Slapen op je zij met een Sleepmate zorgt ervoor dat de nek en rug zich de hele nacht goed kunnen ontspannen. Ideaal als je last hebt van bekkeninstabiliteit of vaak wakker wordt met nekklachten of hoofdpijn.

Sleepmate in Indonesië

Het gebruik van een Sleepmate

Je hebt besloten een betere nachtrust te hebben door middel van de Sleepmate, geweldig! Maar hoe ga je er nou mee om? Het is de bedoeling dat je het kussen tussen je knieën klemt en je bovenste arm laat rusten op het kussen.

Je zult merken dat je het kussen niet de hele nacht bij je houdt. We adviseren je om het slapen met de Sleepmate in ieder geval 21 dagen vol te houden. Het is een kwestie van tijd voordat je het rolkussen meeneemt als je op je andere zij draait. Even wennen dus, maar zeker de moeite waard omdat je investeert in een betere slaaphouding! 

De complete slaapoplossing

Je weet nu dat de Sleepmate jou zou kunnen helpen om een gezonde slaaphouding aan te nemen. Met de juiste slaaphouding kom je al een heel eind. Maar om écht goed en gezond te kunnen slapen moet de basis ook goed zijn: het bed. Wat is jouw SLAAP-DNA®?

Maak een afspraak in de winkel en doe de gratis slaaptest. De ervaren slaapadviseur neemt je dan mee in alle mogelijkheden die het best bij jou passen. Zo zorgen we ervoor dat jij de komende 10 tot 15 jaar goed en gezond slaapt!

Slaaptest boeken