Menu

Wat is het verschil tussen een boxspring en lattenbodem?

 • Geplaatst op: 3-3-2020
 • |
 • Deel dit bericht:

Je komt terug van vakantie en hebt op een heerlijk bed geslapen, dan denk je, dat bed moet ik ook hebben! De meeste hotels hebben boxspring bedden, dus de meeste mensen zijn op zoek naar een boxspring. Boxspring is eigenlijk bijna de nieuwe benaming voor bed geworden, want bijna iedereen zoekt tegenwoordig een boxspring! Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? En is een boxspring dan ook echt beter dan een lattenbodem? Laten we beide bedbodems eens bekijken om te kijken of dat ook echt zo is. 

 

Wat is een boxspring eigenlijk?

Hoog tijd om wat misverstanden de wereld uit te helpen. Een boxspring is namelijk helemaal geen bed, maar een bedbodem. Strikt genomen, is een boxspring een houten doos op poten. In de box zitten metalen veren. De bodem van een boxspring is standaard gestoffeerd, waardoor die meteen een luxueuze uitstraling aan je slaapkamer geeft. Om je bed compleet te maken heb je nog een matras en eventueel topper nodig. We adviseren altijd een pocketvering matras op een boxspring bodem te leggen. Een mee gestoffeerd hoofd- en/of voetenbord maken je boxspringbed compleet.

 

 • Original
 • Ottowa
 • Hampton

Voordelen van een boxspring

Boxspringbedden liggen over het algemeen erg comfortabel. Dit hangt wel af van de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden in de bodem en natuurlijk of het juiste matras is gekozen voor jouw lichaamsprofiel. Ben je van plan om een nieuwe boxspring te kopen? Dit zijn enkele voordelen:

- Een boxspring heeft een luxueuze uitstraling: je kan de boxen laten bekleden met textiel of leder. In de kleur en stijl die jij wil en met pootjes naar keuze. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos.

- Een boxspring is meestal standaard iets hoger dan een gewoon bed, wat het in- en uitstappen makkelijker maakt.

- Hoewel bovenop de boxspring nog jouw eigen matras komt, zorgt de verenstructuur in de bedbodem voor een uitstekende ventilatie.

- Een boxspring is hygiënisch in je slaapkamer. Doordat dit type bedbodem volledig gesloten is, hoef je het nooit aan de binnenzijde te reinigen.

Wat is een lattenbodem eigenlijk?

Een lattenbodem bestaat uit een bedkader met daarin de latten. Om een bed compleet te maken is een matras en eventueel voor de look and feel een ledikant nodig.

 • Original
 • Ottowa
 • Hampton

Voordelen van een lattenbodem

Lattenbodems liggen over het algemeen erg comfortabel. Dit hangt wel af van de kwaliteit van de lattenbodem en zeker ook het schuimmatras op de lattenbodem. Lattenbodems kunnen gemaakt worden met verschillende materialen en technieken. Een kwalitatieve lattenbodem is qua slaapcomfort nauwelijks te vergelijken met een goedkoop exemplaar. Het is daarom ook belangrijk om je goed te laten adviseren.

- Een bed met lattenbodem is doorgaans goedkoper dan een boxspring

- Een ledikant kan in je slaapkamer vaak afgestemd worden op je kast en nachtkastjes.

- Aangezien een matras op een lattenbodem nooit gestoffeerd is, ventileerd dit beter. 

- Je kan de latten makkelijk uit het bedkader halen om eens grondig te stofzuigen.

Is er een verschil in slaapcomfort? 

Door de grote populariteit van de boxspring zou je bijna gaan denken dat deze bedbodem beter is dan een lattenbodem. Maar is dat ook zo? Nee, het is een fabeltje dat een boxspring per definitie beter is dan een lattenbodem of omgekeerd. Hoewel de bodem van een boxspring uit veren bestaat in plaats van flexibele latten, bieden beide type bedbodems een gelijkwaardig ligcomfort en lichaamsondersteuning. Is er dan helemaal geen verschil? Toch wel, zij het puur visueel. De bodem van een boxspring is standaard gestoffeerd, waardoor die meteen een luxueuze uitstraling aan je slaapkamer geeft. Plaats je lattenbodem in een gestoffeerd bedkader en je bekomt een gelijkaardig effect.

Ledikant met de look and feel van een boxspring

Want zeg eens eerlijk, zie jij verschil tussen deze modellen? Kijk voor meer inspiratie voor ledikant of boxsprings op onze producten pagina's.
 
 • Original
 • Ottowa
 • Hampton

Klik hier voor onze catalogus, waar meer informatie te vinden is over al onze producten of kom langs in één van onze winkels!

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier