Menu

De voordelen van een topper!

  • Geplaatst op: 12-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een topmatras, comforter of ook wel topper genoemd, is een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de functie van een topper of comforter is én of dit werkelijk aan een beter slaapcomfort bijdraagt. Het dunne matras dat als bovenliggende matras functioneert heeft wel degelijk verschillende voordelen. Wij sommen ze graag voor je op!

Langere levensduur matras: Het gebruik van een topper verlengt de levensduur van je matras. Zo vormt een topper een beschermende laag, wat ervoor zorgt dat het onderliggende matras ontlast wordt. 

Betere ondersteuning: Enkele toppers zorgen ervoor dat het comfort wordt verbeterd en er een betere gewichts- en drukverdeling is. Zo wordt de druk bij de heupen en schouders verlaagd. 

Hygiëne: Door minder intensief gebruik van het onderliggende matras blijft deze ook langer proper. De kleine omvang van de topper zorgt ervoor dat je makkelijker de topper kan wassen. 

Praktisch: Als laatste, zijn er nog een aantal praktische redenen om een topper aan te schaffen. Als jij en je partner op twee aparte matrassen slapen kan een topper handig zijn om de scheiding tussen de twee onderliggende individuele matrassen weg te werken. Daarnaast is een topper makkelijker op te maken en om te draaien dan een matras, omdat deze lichter is! 

Na verloop van tijd is het heel normaal dat je topper op bepaalde plekken je lichaamsafdruk vertoont. Dit betekent dat de topper zich goed aangepast heeft aan je lichaamsvorm. Het regelmatig opschudden van je topper kan de levensduur verlengen. Zo gaat een topper ongeveer 5 - 7 jaar mee. Alle zouten en mineralen worden opgevangen in de topper en niet in je matras, waardoor je bij het vervangen van je topper opnieuw het gevoel krijgt van een nieuw bed! 

De zojuist genoemde voordelen van toppers gelden alleen als deze op een goede basis liggen. Dit betekent dat de bodem en het matras nog de goede ondersteuning bieden. Met andere woorden zijn de bodem en het matras niet meer goed, is een topper zeker geen wondermiddel om bijvoorbeeld kuilvorming of slechte ondersteuning te laten verdwijnen. 

Maak een afspraak voor een gratis slaaptest

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Boek jouw slaaptest: Klik hier