Menu

Wanneer gebruik je een topper en wat zijn de voordelen?

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een topmatras of topper is nét dat beetje extra comfort op je bed. Het heeft voordelen, maar past niet bij elk matras. Wij adviseren toppers voornamelijk in combinatie met pocketveermatrassen, oftewel op boxsprings. De gemiddelde levensduur van een topper is 5 tot 7 jaar.

Voordelen van een topper?

  • Extra comfort: een topper zorgt voor extra comfort en verlaagt de druk bij je heupen en schouders.
  • Levensduur en hygiëne: door een topper te gebruiken verleng je de levensduur van het onderliggende matras. Deze slijt namelijk minder hard. Nog een voordeel is dat je niet rechtstreeks transpireert op het matras. Het matras blijft dus ook schoner. De tijk van een topper is makkelijker af te ritsen dan de tijk van je matras, waardoor je deze gemakkelijk en regelmatig kunt wassen.
  • Geen naad tussen de matrassen: bij een persoonlijke slaapoplossing is de kans groot dat jij en je partner allebei een ander type matras nodig hebben. Je kunt dan kiezen voor ‘één groot matras met 2 verschillende kernen of je kiest voor twee losse matrassen. In het geval van twee losse matrassen, zorgt een topper ervoor dat de naad tussen de twee matrassen minder voelbaar is.
  • Snel en eenvoudig opmaken: met één grote of twee losse matrassen kan het bed verschonen een flinke inspanning zijn. Met een topper gaat dat een stuk eenvoudiger, deze is namelijk veel lichter en handzamer en je hoeft minder voorover te bukken.

 

 

Wat moet je nog meer weten?

Na verloop van tijd is het normaal dat je topper op bepaalde plekken je lichaamsafdruk vertoont. Dit betekent dat de topper zich heeft aangepast aan jouw lichaamsprofiel, dat is een vorm van positieve kuilvorming (we noemen dit ook wel nestvorming of ligvorming).

Vertoont je matras kuilvorming, probeer dit dan niet op te verhelpen door er een topper over heen te leggen. Dat zal namelijk weinig verschil maken. Vertoont je matras kuilvorming, dan is het verstandig om een nieuw matras aan te schaffen.

 

 

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Ieder lichaamsprofiel is anders, net als je SLAAP-DNA®. Er is dan ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Als je bedenkt dat je gemiddeld 1/3 van je leven in bed ligt (gemiddeld 260.000 uur), dan is het van belang dat je een bed uitkiest dat bij jou past. Een goede nachtrust heeft grote invloed op je kwaliteit van leven, laat je dus goed informeren.

De slaaptest

Wil jij ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou kan betekenen, doe dan onze 8 minuten durende slaaptest. Aan de hand van het advies van de slaaptest, begeleiden onze slaapadviseurs je naar de best persoonlijke slaapoplossing.

Maak hier eenvoudig een afspraak bij jouw Morgana winkel.