Menu

De voordelen van een topper!

  • Geplaatst op: 12-9-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Een topmatras, comforter of ook wel topper genoemd, is een dunne matras die je bovenop je gewone matras legt. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de functie van een topper of comforter is én of dit werkelijk aan een beter slaapcomfort bijdraagt. De dunne matras die als bovenliggende matras functioneert heeft wel degelijk verschillende voordelen. We sommen ze graag voor je op!

Langere levensduur matras: Het gebruik van een comforter verlengt de levensduur van je matras. De comforter vormt een beschermende laag waardoor de onderliggende matras ontlast wordt en minder intensief gebruikt wordt.

Betere ondersteuning: Sommige comforters kunnen niet enkel het comfort verbeteren, maar zorgen ook voor een betere gewichts- en drukverdeling.

Hygiëne: Door minder intensief gebruik van de onderliggende matras blijft deze ook langer proper. De kleinere tijk van de comforter is ook makkelijker afneembaar voor de machinewas.

Praktisch: Als laatste zijn er nog een aantal praktische redenen om een topper aan te schaffen. Als jij en je partner op twee aparte matrassen slapen kan een topper handig zijn om de scheiding tussen de twee onderliggende individuele matrassen weg te werken. Daarnaast is een topper makkelijker op te maken en om te draaien dan een matras, omdat deze lichter is! 

Een topper gaat ongeveer 5 - 7 jaar mee. Alle zouten en mineralen worden opgevangen in de topper en niet in je matras, waardoor je bij het vervangen van je topper opnieuw het gevoel krijgt van een nieuw bed! Na verloop van tijd is het heel normaal dat je topper op bepaalde plekken je lichaamsafdruk vertoont. Dit betekent dat de topper zich goed aangepast heeft aan je lichaamsvorm. Het regelmatig opschudden van je topper kan de levensduur verlengen.

Vaak hebben mensen die een topper aanschaffen hoge verwachtingen van het resultaat. Maar de zojuist benoemde voordelen van toppers gelden alleen als deze op een goede basis liggen. Dit betekent dat de bodem en de matras nog de goede ondersteuning bieden, het is dus zeker geen wondermiddel om bijvoorbeeld kuilvorming of slechte ondersteuning te laten verdwijnen.