Menu

Wanneer gebruik je een topper en wat zijn de voordelen?

  • Geplaatst op: 20-3-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Een topper of topmatras leg je bovenop je matras en geeft je net een beetje extra comfort. Wij adviseren een topper voornamelijk in combinatie met pocketveermatrassen, oftewel boxpsrings. Bij het aanschaffen van een topper is het belangrijk om te kijken naar het comfort, het materiaal, de ventilatie en de verwachte levensduur. De gemiddelde levensduur van een topper is zo'n 5 tot 7 jaar. In dit blog nemen we je mee in alle voordelen die een topper jou kan bieden. 

Voordelen van een topper?

Extra comfort
Een topper versterkt de eigenschappen van jouw matras. Zo zorgt een topper bijvoorbeeld voor extra comfort en verlaagt de druk bij je heupen en schouders.

Levensduur en hygiëne
Door een topper te gebruiken verleng je de levensduur van het onderliggende matras. Deze slijt namelijk minder hard. Nog een voordeel is dat je niet rechtstreeks transpireert op het matras. Het matras blijft dus ook schoner. De tijk van een topper is makkelijker af te ritsen dan de tijk van je matras, waardoor je deze gemakkelijk en regelmatig kunt wassen.

Geen naad tussen de matrassen
Bij een persoonlijke slaapoplossing is de kans groot dat jij en je partner allebei een ander type matras nodig hebben. Je kunt dan kiezen voor ‘één groot matras met 2 verschillende kernen of je kiest voor twee losse matrassen. In het geval van twee losse matrassen, zorgt een topper ervoor dat de naad tussen de twee matrassen minder voelbaar is.

Snel en eenvoudig opmaken
Met één grote of twee losse matrassen kan het bed verschonen een flinke inspanning zijn. Met een topper gaat dat een stuk eenvoudiger, deze is namelijk veel lichter en handzamer en je hoeft minder voorover te bukken.


Wat moet je nog meer weten?

Na verloop van tijd is het normaal dat je topper op bepaalde plekken je lichaamsafdruk vertoont. Dit betekent dat de topper zich heeft aangepast aan jouw lichaamsprofiel, dat is een vorm van positieve kuilvorming. We noemen dit ook wel nestvorming of ligvorming.

Vertoont je matras kuilvorming, probeer dit dan niet op te verhelpen door er een topper over heen te leggen. Dat zal namelijk weinig verschil maken. Wanneer het matras kuilvorming vertoont, betekent dit dat jouw matras aan vervanging toe is. Lees hier meer over kuilvorming en nestvorming.

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Wij zijn er van overtuigd dat een topper zal bijdragen aan jouw nachtrust, maar vergeet niet dat een goed bed minstens zo belangrijk is voor een goede nachtrust. Als jouw bed niet past bij jouw lichaamsprofiel dan rust je 's nachts niet optimaal uit.

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken