Menu

Waarom een hotelbed zo lekker ligt

  • Geplaatst op: 17-6-2021
  • |
  • Deel dit bericht:

De helft van de pret van een luxe vakantie is het hotel waar je in verblijft. Wat is er nou heerlijker dan wakker worden in een reusachtig bed met fluffy kussens en een knisperend laken? En hoe lekker is het om na een lange dag vol activiteiten in je hoge, opgemaakte bed te springen? Eigenlijk zou je die luxe thuis ook wel willen, of niet? En dat verdien je ook! In deze blog leggen we je graag uit hoe jij ook thuis een fantastische en extravagante slaapervaring kunt creëren.

Hotelbed

De perfecte inrichting

Hotelkamers zijn de perfecte inspiratie voor een ideale slaapkamer. Ze zijn namelijk ingericht met één doel: het bieden van een perfecte nachtrust, zodat je bij kunt komen van een lange dag en het meeste kunt halen uit de volgende. Voordat je aan een nieuw bed begint, is het dus slim om de slaapkamer zelf onder de loep te nemen. Is jouw slaapkamer wel écht ingericht om te slapen? Bedenk je of het meubilair wat in jouw slaapkamer staat, wel echt in de slaapkamer thuishoort. Zo is een grote stoel om je kleding overheen te hangen is wel handig, maar wel brengt dit onrust in de slaapkamer. De mentaliteit is hier key: zorg ervoor dat je hoofd je bed en slaapkamer associeert met slapen, net zoals je dat doet met een hotelkamer. Een minimalistische slaapkamer maakt het ook makkelijker om hem smaakvol aan te kleden met al jouw favoriete stoffen en kleuren.

Het lekkerste beddengoed

Goed beddengoed is het halve werk! Een hotelbed heeft dan ook niet voor niks heerlijk zachte, luchtige en donzige kussens en dekens. Vaak bieden hotels ook nog eens een heel assortiment aan kussens, zodat je er één kan kiezen die bij jou past. Voor een hotelgevoel in jouw eigen slaapkamer heb je natuurlijk geen stapel aan kussens nodig, maar slechts één goed kussen. Welk kussen het beste is, verschilt per persoon. Als je benieuwd bent welke hardheid en welke vulling bij jou past, ben je altijd welkom om onze slaapadviseurs om advies te vragen.

Kies beddengoed wat lekker groot valt op je bed. Zo krijg je écht het gevoel dat je tussen donzen wolken slaapt. Was daarnaast je beddengoed regelmatig en schud je kussens en deken uit na het slapen gaan. Vouw als laatste het hoekje om en je roomservice ritueel is voltooid!

Het ideale bed

Hotelbedden zijn vaak niet per se betere bedden. De ervaring van een hotelkamer en het frisse, zachte beddengoed speelt vaak een hele grote rol. Wel hebben hotelbedden vaak een aantal kenmerken die ze dat heerlijke, luxe gevoel geven. Zo hebben hotelbedden vaak een hoge instap, wat voor veel mensen prettig is. Luxe hotelbedden zijn vaak boxsprings die vaak hoger zijn dan een standaard ledikant. Maar ook met een ledikant kan je de boxspring look en feel creëren met het juiste model en matras. Om het hotelgevoel helemaal na te bootsen kun je het beste kiezen voor een groot king size bed. Alleen al de luxe en comfortabele uitstraling geeft zin om snel in bed te duiken en heerlijk weg te dromen.

Jouw eigen hotelbed

Ben je toe aan een nieuw bed en wil je persoonlijk advies om jouw eigen hotelervaring te creëren in de slaapkamer? Onze slaapadviseurs staan altijd klaar om jouw ideale slaapkamer in te richten. Boek nu onze slaaptest en vind het bed waar jij elke ochtend heerlijk uitgerust in wakker kunt worden. Samen vinden we de slaapoplossing die jouw beste hotelbed ervaring overtreft!

Slaaptest Morgana

Slaaptest boeken