Menu

Wat is de meest gezonde slaaphouding?

  • Geplaatst op: 30-9-2020
  • |
  • Deel dit bericht:

Jouw slaaphouding kan heel veel effect hebben op jouw nachtrust. We kunnen drie type houdingen onderscheiden: de buikslaper, de rugslaper en de zijslaper. De juiste slaaphouding is erg belangrijk om goed en gezond te kunnen slapen. In deze blog lees je welke houding het beste is voor jouw lichaam en waarom.

Rug-, zij- of buikslaper?

De buikslaper

Laten we maar meteen met de meest ongezonde slaaphouding beginnen: de buikslaper. Buikslapen zorgt er namelijk voor dat de holling in je onderrug groter wordt en je nekwervels voortdurend onder spanning staan omdat je nek gedraaid ligt. Niet fijn als je bedenkt dat je gemiddeld 6 tot 8 uur per nacht in die slaaphouding ligt.

Het is juist de bedoeling dat je rug- en nekwervels tijdens je slaap ontspannen van alle activiteiten van de dag. Bij buikslapen ontstaat er op korte termijn voornamelijk pijn aan je nek en rug. Op lange termijn kan dit zelfs vergaande gevolgen hebben, zoals het krijgen van een hernia. Voldoende reden dus om buikslapen af te leren!

De Morgana Sleepmate voor buikslapers

Slaap jij vaak op je buik? dan kan ons Morgana Sleepmate kussen jou helpen om gezonder te slapen. De Sleepmate voorkomt dat je op je buik rolt en geeft je het comfort en de ondersteuning die je nodig hebt om op je zij te liggen. Daarbij voelt de vulling van kapok lekker warm aan in de winter, maar ook heerlijk fris in de zomer! Bij Morgana kun je ook terecht voor een speciale sloop voor de Sleepmate. Deze kun je gemakkelijk wassen waardoor het kussen fris en schoon blijft.

Sleepmate voor buikslapers

De rug- en zijligging

De slaaphoudingen die het meest gezond zijn, zijn de rug- en zijligging. Waar je voor kiest hangt af van jouw eigen voorkeur. Wanneer je op je rug ligt, is de kans groter dat je gaat snurken. Wanneer je op je zij ligt, kan het zijn dat je toch half op je buik gaat liggen. Dit leidt weer tot spanning op de tussenwervelschijven en zodoende tot boven- en onderrugklachten. Ook hiervoor is de Morgana Sleepmate een goed idee!

Bij de correcte zijligging, ligt je schouder recht onder je lichaam met je armen gebogen voor je en je knieën ligt opgetrokken.

De juiste ondersteuning

Zowel de rug- als de zijligging is dus goed. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt en ervoor zorgt dat je rug- en nekwervels in een neutrale stand komen te staan.

Met de juiste slaaphouding kom je al een heel eind. Maar goede ondersteuning vanuit je bedbodem is daarbij ook erg belangrijk. De bedbodem geeft namelijk via het matras de ondersteuning door aan je lichaam. Het matras zorgt met name voor comfort. Je kunt, zonder de juiste bedbodem, niet de meest gezonde slaaphouding realiseren.

Geprofileerd slapen banner

Geprofileerd slapen

Met ons geprofileerde slaapsysteem kun je de bedbodem zo instellen dat deze zich aanpast aan jouw lichaamsprofiel. wij noemen dat jouw SLAAP-DNA®. Door ruimte te maken in de bedbodem bij de schouder en heupen en juist ondersteuning te bieden bij de lende, zorgen we ervoor dat het matras voldoende kan wegzakken en nemen we actief de druk weg. Hierdoor komt je wervelkolom in de gewenste neutrale positie te staan, kan je lichaam optimaal ontspannen en geniet je van een goede en gezonde nachtrust! Kortom de beste persoonlijke slaapoplossing. Benieuwd naar jouw SLAAP-DNA®? Kom naar de winkel en doe de gratis slaaptest.

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Uitgerust en met nieuwe energie stap je uit bed. De frisse lucht in, de zon op je gezicht. Je hebt er zin in vandaag! Als je jouw lichaam de ontspanning geeft die het nodig heeft, dan ervaar je dit elke dag.

Wat is jouw SlaapDNA? Test het nu

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken