Menu

Jersey hoeslakens

Mooie jersey hoeslakens kopen, dat doe je eenvoudig online bij Morgana. Hier vind je een uitgebreid aanbod kwaliteitsvolle dubbel gebreide Interlock jersey hoeslakens met eigenschappen om u tegen te zeggen: lekker zacht, warm, aangenaam om op te liggen, ademend, vochtabsorberend, nog iets? Jawel, extra dik, duurzaam en antipilling. Onze jersey hoeslakens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, wasbaar op 60°, kleurvast en van strijkvrije topkwaliteit.

Filteren

Wat voor stof is jersey eigenlijk?

In tegenstelling tot de andere hoeslakens in het Morgana-assortiment zijn jersey hoeslakens niet geweven maar machinaal gebreid met een garen van 95% katoen en 5% lycra. De Engelse term jersey refereert dus niet naar het materiaal, maar naar de breitechniek die is ontstaan vond op het eiland Jersey. In het Nederlands gebruikt men voor jersey ook wel eens het Franse woord tricot. Wie wel eens een trui breit herkent er wellicht het breipatroon in van 1 lijn rechts en 1 lijn averechts. Jersey heeft net zoals een trui een duidelijke voorkant en achterkant omdat het breiwerk als het ware enkel is. De correcte naam hiervoor is eigenlijk single jersey. Deze stof is meestal erg fijn van structuur en rekbaar in zowel de lengte als de breedte. Daardoor wordt single jersey veel gebruikt voor kledij zoals T-shirts, ondergoed en hoeslakens.

Duurzame dubbelzijdige jersey hoeslakens

Bij Morgana vind je echter geen single jersey hoeslakens. Al onze hoeslakens zijn dubbel gebreid volgens de interlock-techniek. Interlock is een breitechniek waarmee de garens tot een scheur- en vormvaste structuur gebreid worden. Daarbij worden twee lagen samen gebreid, zodat de voorkant en de achterkant identiek zijn. Zonder bedrukking heb je dus geen goede en verkeerde kant aan dit soort breiwerk. Vanwege zijn robuustheid wordt interlock jersey vooral gebruikt voor de productie van beddengoed. Deze dubbele jersey is immers veel dikker, warmer, zachter en slijtvaster dan single jersey.

Waarom kiezen voor jersey hoeslakens?

  • Jersey is omvangrijker dan een geweven stof, ondanks dezelfde garendikte. Door de breitechniek ontstaan er als het ware ‘luchtzakjes’, waardoor het geheel luchtdoorlatend en volumineus is. Dit maakt dat jersey hoeslakens tegelijk ademend en lekker warm zijn.
  • Omdat de jersey hoeslakens in het Morgana aanbod voor 95% uit 100% katoen vervaardigd zijn, hebben ze een sterk absorptievermogen. Aangezien we gemiddeld zo’n halve liter vocht per nacht uitzweten, zal je wel begrijpen waarom een jersey hoeslaken in dat opzicht een goede keuze is.
  • Jersey is misschien wel rekbaar, maar daarom niet meteen elastisch. Daarom wordt bij de productie van onze jersey hoeslakens 5% elastische lycra toegevoegd aan de katoenen basisvezel. Zo ontstaat er een jerseystructuur die net voldoende stretcht om als hoeslakens rondom matrassen te kunnen passen zonder opstaande hoeken te trekken.
  • Jersey voelt lekker zacht. Ook gaat onze jersey-kwaliteit na een tijdje niet pillen, waardoor ze voor een jarenlang heerlijk slaapcomfort zorgen.
  • Door zijn dubbele breistructuur zijn de jersey hoeslakens van het Morgana-assortiment sterk en duurzaam. Je mag ze wekelijks wassen aan 60° en toch gaan ze jarenlang mee.
  • Mooi meegenomen aan een gebreide stof is dat die kreukloos is, wat betekent dat je jersey hoeslakens niet hoeft te strijken. Als dat geen voordeel is!

Verschillende soorten jersey hoeslakens

Bij Morgana vind je 1-persoons en 2-persoons jersey hoeslakens voor verschillende soorten matrassen: reguliere matrassen, topdekmatrassen en splittoppers voor onze elektrisch verstelbare lattenbodems of boxsprings. Het verschil tussen deze soorten hoeslakens zit hem in de dikte van je matras. Een regulier matras is doorgaans zo’n 20 tot 25 cm hoog. Maar een matras van een boxspring of een waterbed kan gemakkelijk hoger zijn. Bij Morgana vind je jersey hoeslakens voor matrassen tot 40 cm hoog. Jersey hoeslakens die passen op matrassen met een grotere hoekhoogte hebben het voordeel dat de hoeken van het matras niet naar boven trekken door de spanning van de stof.

Kies de juiste afmetingen voor je jersey hoeslakens

Aarzel niet om bij het doorlopen van het Morgana-aanbod van jersey hoeslakens ook de andere zoekfilters te gebruiken. Dit vergemakkelijkt je keuze. Vink meteen de maat van je matras aan, zodat je weet welke jersey hoeslakens verkrijgbaar zijn in de maat die je zoekt. Van jersey hoeslakens zul je merken dat ze op matrassen van verschillende groottes passen. Dat komt natuurlijk omdat ze zo elastisch zijn dat ze 10 tot 20 cm in de breedte en/of in de lengte kunnen meegeven.

Hoeslakens in allerlei kleuren

Weinig merken bieden een dergelijk kleurenaanbod. Al onze jersey hoeslakens zijn effen van kleur, niet alleen wit of naturelkleuren, maar ook pastelkleuren en diepe fellere kleuren. Geen goedkope kleuren, maar bijvoorbeeld diepgrijze of petroleum blauwe hoeslakens, naast lichtroze ook oud roze hoeslakens, en wat had je gedacht van een taupe, lederbruin, okergeel, diep rood, antraciet, dennengroen of zwart hoeslaken.

Welke kleur je ook in je gedachte hebt, je vindt het zo goed als zeker in het Morgana-assortiment. En als kers op de taart: al onze jersey hoeslakens zijn netjes verpakt in een stoffen zak van dezelfde stof en het zelfde kleur als het hoeslaken dat erin zit.

Vergeet zeker ook je matrasbeschermer niet

Een jersey hoeslaken is wellicht een goede keuze om over je matras te leggen. Maar onder je hoeslaken eerst nog een molton leggen biedt nog meer bescherming voor je matras of topper. Een molton vangt immers niet alleen het overtollige zweet op, het biedt ook bescherming tegen gele vlekken door urineverlies. Een prettig idee wanneer je zowel de levensduur van je matras als van je jersey hoeslakens kunt verlengen.

Zo verzorg je je interlock jersey hoeslakens

  • Wassen: we adviseren je om de jersey hoeslakens die je koopt bij Morgana een eerste keer te wassen in de wasmachine aan een temperatuur van 60°. Hoewel onze hoeslakens bestand zijn om aan 60° gewassen te worden, raden we je aan om ze na die eerste keer aan 40° te wassen. Het wassen aan een lagere temperatuur voorkomt niet alleen onnodige slijtage, het is ook beter voor het milieu.

  • Drogen: onze jersey hoeslakens kunnen gedroogd worden in de droogtrommel. Gebruik hiervoor een kort programma aan de laagste temperatuur. Als je de mogelijkheid hebt om je hoeslakens hangend te drogen, aarzel dan niet om dit te doen. Ook hiermee verminder je onnodige slijtage en verklein je je ecologische voetafdruk. De droogtrommel is immers een grote energievreter.

  • Strijken: goed nieuws, want interlock jersey hoeslakens hoef je niet te strijken. Zodra ze droog zijn, hoef je ze enkel nog te plooien en in de kast op te bergen of weer op je bed te leggen.

Online jersey hoeslakens kopen

Je hebt je keuze gemaakt en wenst een of meerdere jersey hoeslakens te kopen bij Morgana? Dat kan heel eenvoudig: kies het type hoeslaken en de kleur uit en vink de juiste maat aan. Leg je jersey hoeslakens één voor één in je winkelmandje en bestel meteen, zodat je pakje binnenkort voor je deur staat.

Mocht je toch nog even twijfelen aan de maat, of mocht je de stof nog even willen voelen of de kleuren in het echt willen zien, weet dat je altijd welkom bent in een van onze Morgana-winkels in je buurt. Onze slaapadviseurs staan altijd klaar om je verder te helpen.