Menu

"We wilden nog één keer alles nieuw" - Arga en Gerard Spierenburg

 • Arga Spierenburg
 • Leeftijd: 64 jaar
 • Klachten: geen
 • Oplossing: BS4, electrisch verstelbaar en deelbaar
SLAAP-DNA ® Arga:
 • Gerard Spierenburg
 • Leeftijd: 69 jaar
 • Klachten: geen
 • Slaapsysteem: BS4, electrisch verstelbaar en deelbaar
SLAAP-DNA ® Gerard:

Gerard (69) en Arga (64) Spierenburg, kochten bijna alles nieuw voor hun nieuwe huis, zo ook het bed.

Waarom waren jullie op zoek naar een nieuw bed?
Gerard: “We hadden een nieuw huis gekocht en dan ga je natuurlijk het interieur ook vernieuwen. We hadden een heel slaapkamermeublement. De kast hebben we hergebruikt, maar het bed, de ombouw, die viel uit elkaar. We hadden hem met hoekjes vastgemaakt. Arga: De ombouw hadden we al sinds ons trouwen, maar we hadden wel telkens nieuwe matrassen gekocht. “We hadden ook elektrische lattenbodems van de groothandel en daar hadden we ook heel lang mee gedaan. Zuinig hè?” De matrassen hebben we nu als logeerbed, want die waren eigenlijk nog goed.

'We wilden nu graag een boxspring’

We wilden nu graag een boxspring en gewoon nog één keer alles nieuw, waarschijnlijk voor ons de laatste keer, gezien onze leeftijd. Misschien nog eens een keer een nieuw matras, maar niet meer alles erop en eraan.

Hoe zijn jullie bij Morgana terecht gekomen?
We waren bij meubelboulevard Leiderdorp gaan kijken voor een nieuwe bank en toen liepen we bij Morgana langs. We gingen naar binnen en vonden alles wat we zagen wel heel erg leuk en ook de manier waarop we aangesproken werden. “Die mensen waren zo vriendelijk, het klikte gewoon.” We hadden helemaal niet een plan in ons hoofd: ‘Daar gaan we ons bed kopen’, maar alles beviel zo goed, dat we dat toch gelijk hebben gedaan. "Het gesprek was heel ongedwongen, heel gezellig, er werd niets opgedrongen.” En het lag heerlijk!

Hoe hebben jullie de slaaptest ervaren?
"Fantastisch, ik viel bijna in slaap." Ik voelde echt meer steun in mijn rug toen het bed zich instelde én het werkt ook echt! “Ja, in het oude bed had ik nog af en toe last van je rug of een stijve nek. Dat heb ik nu niet meer.” Ja, waar die ondersteuning zijn moet, daar zit hij ook echt.

“Toen we op het testbed lagen, zag ik in de informatievideo een mooi plaatje. Dus ik zei: ‘Ik wil eigenlijk dat plaatje nog eens zien, want dan weet ik de kleur van dat bed’. Dus toen lagen we samen, Ronald en ik, op dat bed in de slaaptestcocon: twee keer hebben we dat hele filmpje bekeken. Ik dacht, hij zal wel genoeg van ons krijgen op een gegeven ogenblik, maar nam gewoon overal de tijd voor. Dat vond ik wel mooi. En allemaal hoor, het was heel gezellig. Niets was hun te veel.” Ja, ze waren hartstikke aardig.

"En het advies was ook echt goed! We moesten op het bed gaan liggen om te kijken of het goed lag en toen vertelde Ronald ons waar we op moesten letten. En hij zei: ’Je hoeft je nooit zorgen te maken, want je kunt altijd op ons terugvallen.’ Dat vind ik fantastisch, meestal is het over en uit als je de deur uit bent." Ja en het klopt: Toen  het bed was gebracht en er iets bleek te mankeren aan een afstandsbediening, is dat soepel en keurig opgelost.

Arga en Gerard Spierenburg bij hun eigen bed, lachend.

'Op een bed moet je niet bezuinigen, dat moet je gewoon goed doen!’

Wat voor bed is het geworden?
“Een elektrisch verstelbare boxspring.” Ik wilde altijd al graag een boxspring, maar we hadden vrienden die ons aan het twijfelen brachten. Ze zeiden: 'Een boxspring moet je nooit doen, want zo’n matras gaat altijd uitzakken. Je moet iets met een ombouw hebben.' Maar Ronald zei: ‘De matrassen van Morgana zijn zo goed, dat gebeurd niet [ze hebben extra versteviging aan de randen]’. En tot op heden hebben we daar inderdaad geen last van. Ooit vast wel, maar dan ben je misschien al aan een nieuwe matras toe.

"We hebben alles geprobeerd: met en zonder topper, verschillende matrassen en hoog/laag bedden. We hebben zelfs ook nog een lattenbodem geprobeerd, maar we vonden een boxspring toch veel lekkerder liggen. Om de prijs wat te drukken overwogen we even om het niet elektrisch te doen." Je hebt tegenwoordig van die driehoekige kussens, die je achter je rug kunt zetten, dan kun je ook gewoon tv kijken in bed. Maar toen we het uitprobeerden zei jij: ‘Ik vind het toch wel lekkerder als het gewoon omhoog kan. En als je ziek wordt of wat gaat mankeren lig je met zo’n kussen ook niet comfortabel, dan is het fijner als je op een knopje kunt drukken. Dus laten we het toch doen, we doen het maar één keer!’ Dus toen hebben we toch elektrisch gedaan.

Het is best een hoop geld, maar Gerard zei: ‘Op een bed moet je niet bezuinigen, dat moet je gewoon goed doen, want dat heb je iedere dag nodig en dan moet je niet denken van: daar doen we met wat minder mee!’ In je bed lig je iedere dag, dan moet je wel goed liggen toch? Ik wilde ook het liefst een bed met wielen, zodat je er makkelijk onder kunt stofzuigen. Nu doe ik dat nog niet, lig ik er nog onder, want ik laat het altijd gewoon tegen elkaar staan, maar het kan dus wel. Het leek me ook makkelijk met opmaken en alles, maar tot op heden klim ik er toch op. Uiteindelijk hebben we er zelfs nog een voetenbank bij uitgezocht. Zo kunnen we het uiteinde van het dekbed wegstoppen en het is een mooie plek om de kussens en extra dekens op te bergen.

"Gelukkig was de prijsopbouw heel helder en was het duidelijk wat iedere keuze zou gaan kosten. En we vinden het bed prachtig, het is helemaal naar onze zin."

Wat is jullie het meest bijgebleven?
We kijken er met plezier op terug. Je gaat iets kopen in een winkel, maar dit was gewoon echt leuk, hoe het allemaal gegaan is en als we er nog eens kwam en alles eromheen. Het was een leuke manier van kopen. "Het zijn gewoon prettige mensen, dat vonden wij tenminste."

 

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

 • Ontdek het in 8 minuten 
 • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
 • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
 • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
 • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest