Menu

"Hij heeft mij laten zien dat goede service nog bestaat"

  • Bob van den Heuvel
  • Leeftijd: 42 jaar
  • Klachten: pijn- en rugklachten na 2 hernia's
  • Oplossing: Pocket 750 matras Reviva soft op bestaande boxspring 

"Na drie mislukte operaties heb ik geleerd om geen verwachtingen meer te hebben. Toch hoopte ik dat mijn nieuwe bed mijn slaapproblemen grotendeels zou oplossen. Dat is helaas niet het geval gebleken. Maar een verbetering is het zeker."

Ik blesseerde mijn rug tijdens een ongeluk toen ik 17 was en sindsdien heb ik er altijd last van gehad. Toen ik op 27-jarige leeftijd plotseling ook last kreeg van m’n rechterhand hebben artsen na enkele verkeerde diagnoses, twee hernia's op verschillende niveaus en een lichte nekhernia vastgesteld. Drie keer ben ik geopereerd, drie keer is de operatie mislukt. Nu heb ik ontzettend veel pijn en door zenuwbeschadiging heb ik geen gevoel meer in mijn voeten.

De laatste operatie was in 2010. De laatste tijd gaat het geleidelijk beter. Ik ga minder vaak door mijn rug door de natuurlijke vergroeiing van de getroffen wervels, maar ik blijf mijn beperkingen houden. Ik kan bijvoorbeeld niet meer werken. Lang zitten, staan of liggen gaat ook niet. Ik heb geleerd hoe ik met de pijn moet omgaan zonder medicatie, want van de geijkte zware pijnstillers krijg ik last van nare bijwerkingen. Om alles vol te kunnen houden, is ontspanning essentieel. Daarom luister ik graag naar muziek en wandel ik veel. Daarbij hoort ook een goede nachtrust.

Daarom kochten mijn vrouw en ik in 2007 een bed van een bekende Zweedse fabrikant (Hästens). Daarop heb ik helaas nooit echt een nacht goed geslapen. Steevast moest ik er rond 3 uur ’s nachts weer uit omdat ik zo veel pijn had. Zulke korte nachten, dat houdt geen mens vol. En overdag viel ik vaak op mijn stoel in slaap. Toen ik vorig jaar op vakantie was, sliep ik zelfs beter in het bed van het vakantiepark dan in mijn eigen bed thuis. Toen zag ik wel in dat het bed een miskoop was geweest. Toevallig lag er een folder van Morgana bij de post toen we thuiskwamen. Eerlijk gezegd vond ik hun kreet "8 minuten testen is 10 jaar goed slapen" onzin. Maar Morgana Eindhoven is hier maar vijf minuten vandaan, dus ik besloot toch eens te gaan kijken. 

Tot mijn verbazing was ik erg onder de indruk van de slaap-DNA-test van Morgana. Op het testbed voelde ik me heel goed ondersteund. Het lag heerlijk. Ook de service was geweldig. De slaapspecialist was oprecht geïnteresseerd in mij en mijn situatie. Hij gaf een zorgzame indruk en ik had echt het gevoel dat hij hart had voor zijn klanten. Ook in de weken na de levering was de service die hij gaf optimaal, ondanks dat er een aantal dingen was, dat niet helemaal goed ging. De slaapspecialist loste de problemen snel en persoonlijk op.


De montage van het bed verliep bijvoorbeeld niet goed. Ik had de indruk dat de monteurs weinig ervaring hadden. Om te beginnen hadden ze mijn bed verkeerd in elkaar gezet waardoor ik de eerste nacht verschrikkelijk sliep. Ik lag op een heling en dat veroorzaakte veel pijn. Ook hadden de monteurs een kapotte glasplaat van een hocker geleverd. De slaapspecialist in Eindhoven heeft meteen een nieuwe glasplaat uit de winkel gebracht. Ook heeft hij zelf het bed goed in elkaar gezet. Om mij te compenseren voor het ongemak, kreeg ik onze sierkussens, een molton en een dekbedovertrek gratis. Hij heeft mij laten zien dat goede service nog bestaat. 

Toen alles eindelijk goed stond, moesten mijn spieren nog wel wennen aan de speciaal voor mij ingestelde bodem. Om mijn lichaam genoeg tijd te geven moesten de instellingen geleidelijk aangepast worden. Het heeft uiteindelijk 8 weken geduurd voordat ik op de originele stand van de computermeting kon liggen. Ik vind het flexibele systeem om de lattenbodem zelf aan te kunnen passen daarom een groot pluspunt.

Veel verschil
Ik hoopte dat mijn bed van Ergosleep zou resulteren in een normale nachtrust van 8 uur. Ik weet nu dat dat waarschijnlijk nooit meer gaat gebeuren. Mijn klachten zijn daarvoor gewoon te ernstig. Op mijn vorig bed werd ik gillend gek van de pijn. Ik kon maximaal 5 uur liggen en als ik opstond had ik zeker een uur nodig voordat ik rechtop kon staan. Nog steeds kan ik maximaal 5,5 uur achter elkaar liggen. Het besef dat ik waarschijnlijk nooit meer lekker lang kan blijven liggen, valt me behoorlijk zwaar. 

Maar helemaal een mislukte missie is het absoluut niet. In de 5,5 uur dat ik op Ergosleep lig, slaap ik goed. Ik sta meer uitgerust op en ik houd alles overdag langer vol. Ook kan ik meteen opstaan zonder dat mijn spieren eerst warm moeten worden. Het komt zelfs voor dat ik terug naar bed ga. Feit blijft wel dat ik ontspannen naar bed moet gaan, anders lukt het me niet om in slapen te komen, hoe goed mijn bed ook is. Ik kom nooit meer helemaal van mijn klachten af, maar ik merk dat het nieuwe bed me goed doet. Het is zo ontzettend belangrijk dat het lichaam goed ondersteund wordt. Ik raad dan ook iedereen aan zeker eens de slaaptest te doen en het verschil met hun eigen bed te ervaren. Het kan echt een wereld van verschil uitmaken.

Gratis slaaptest: Welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

  • Ontdek het in 8 minuten 
  • Doe de gratis slaaptest in de winkel
  • Vind de juiste ondersteuning voor je lichaam 
  • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
  • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw gratis slaaptest