Menu

"Waar het lichaam van droomt"

  • Manon de Lange
  • Leeftijd: 38 jaar
  • Klachten: nek- en schouderklachten
  • Oplossing: Ergosleep P4 lattenbodem 
SLAAP-DNA ® Manon:

“Ik zag er vreselijk tegenop om te gaan slapen”, vertelt Manon de Lange. “Ik kon 's avonds al niet eens comfortabel op de bank liggen. Ontspannen lukte me nauwelijks en slapen was helemaal een drama.” De 38-jarige Manon kampt al jaren met nek- en schouderklachten. Deze beperking schopte haar dagelijkse routine in de war en maakte een goede nachtrust onmogelijk. Mede dankzij een nieuwe slaapsysteem, is Manon sinds kort pijnvrij. Manon: “Nu ga ik naar bed met het idee: lekker, ik ga slapen, in plaats van: oh jee, daar gaan we weer.”

Haar nek- en schouderklachten begonnen toen ze 20 jaar geleden stage liep bij een kledingbedrijf. “Ik kreeg een etalagepop op mijn hoofd die van vijf meter hoog naar beneden donderde. Ik had een flinke hersenschudding en vanaf dat moment veel nek-, schouder- en hoofdpijn.”

Voor de klachten is ze niet naar de dokter geweest. “Ach, je leert er mee leven.” Maar dit jaar kreeg ze ook steken in haar borst. “Je borst is een enge plek om pijn te hebben dus drie maanden geleden heb ik medische hulp ingeroepen. Gelukkig was het niets ernstigs, alleen maar spierpijn veroorzaakt door een verkeerde houding. Ik ben doorverwezen naar een manueel therapeut.”

Bij de manueel therapeut kwam Manon erachter dat haar ruggenwervel scheef staat, waarschijnlijk veroorzaakt door haar ongeluk. “Oefeningen en een nieuwe lattenbodem zouden volgens de manueel therapeut mijn pijn verlichten. Mijn vriend en ik hadden echter nog geen jaar geleden een spiksplinternieuw slaapsysteem bij Morgana gekocht. Ik wilde gewoon niet geloven dat ik alweer een nieuwe lattenbodem nodig had.”

Dus ze begon klein. “Bij mijn hoofdkussen.” Een maand na haar bezoek aan de manueel therapeut stapte ze weer bij Morgana binnen. “De service die ik kreeg, was ongekend. Ik wilde alle testkussens uitproberen en werkelijk niets was het personeel te veel. Ze waren geduldig en begripvol en ik mocht steeds terugkomen voor een ander testkussen.”

Gekke gewaarwording
Tijdens een van haar bezoeken vertelde Manon dat ze nog geen nacht goed had geslapen op haar nieuwe Morgana-bed. Manon: "Daar schrok de verkoper van. Hij wilde mijn 'Slaap-DNA' meten op de testbank van Ergosleep. Wat een gekke gewaarwording! De verkoper voerde wat gegevens in in een computer en terwijl ik lag, bewogen de latten onder me op en neer zodat de lattenbodem de vorm van mijn slaaphouding aannam. Zo kwam ik met mijn zere schouder in een 'kuil' te liggen waardoor het drukpunt weg was.”

Er ging een wereld voor haar open. "Je kunt in een slaapzaak op tien verschillende bedden gaan liggen en denken: dat ligt lekker. Maar je weet pas echt wat lekker liggen is op het moment dat je op de testbank van Ergosleep hebt gelegen. In een paar seconden besef je ineens hoe belangrijk het is om je lichaam ’s nachts de juiste ondersteuning te geven."

Als kers op de taart, wilde Morgana haar lattenbodem van bijna een jaar oud terugnemen. "Ik mocht het terugbrengen en kreeg daarvoor forse korting op een nieuwe Ergosleep P4 lattenbodem. In combinatie met de M6000 matras en het hoofdkussen Earl slaap ik nu eindelijk perfect."

Even wennen
Perfect slapen ging niet gelijk. Manon: “De eerste nachten heb ik nog beroerd geslapen. Ik moest blijkbaar even wennen, maar nu heb ik 98% minder pijn. Mijn nek zal een zwakke plek blijven want ik werk ongeveer 24 uur per week in een lingeriespeciaalzaak. Ik moet veel staan en boven mijn hoofd lingerie van de rekken pakken. Maar het is niet meer zo dat ik de hele dag door pijn heb. Nu kan ik tenminste 's avonds achter mijn laptop zitten zonder dat ik gek word van de pijn. En ook 's ochtends voel ik me nu fit.”

Dat een slaapsysteem zoveel effect kon hebben, had ze niet verwacht. “Ik heb zelf als verkoopster in een beddenzaak gestaan, dus ik wist dat ik me goed moest oriënteren en dat het niet gemakkelijk zou zijn om een passend product te vinden. Ik had geen fiducie in goedkope zaken. Van horen zeggen wist mijn vriend dat Morgana een goede slaapspecialist was. ‘En eenmaal binnen zag het er inderdaad veelbelovend uit. Vakkundig personeel en niets dan kwaliteitsproducten.  Wij waren om, maar op de testbank van Ergosleep begreep ik pas waar het lichaam van droomt.’ 

In haar slaapkamer zijn nu alleen producten van Morgana te vinden. "Ik ga nergens anders meer naar toe. Het personeel, dat mij inmiddels kent, is vriendelijk en deskundig. Bovendien word ik nergens anders zo goed behandeld. Ik deel mijn goede ervaring graag met bekenden. Morgana heb ik aanbevolen bij een collega die een nekhernia heeft gehad. Ik geloof echt dat ze baat kan hebben met een bezoek aan Morgana. Ik zou ook niets aan Morgana veranderen; ze moeten vooral zo doorgaan."

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

  • Ontdek het in 8 minuten 
  • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
  • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
  • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
  • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest