Menu

“Op de ergonomische bedbodem van Morgana kan ik eindelijk weer recht liggen.” - Manon Thesing

 • Manon Thesing
 • Leeftijd: 57 jaar
 • Klachten: spierziekte
 • Oplossing: BS4, electrisch verstelbaar, Pocket 750 Alpura matras
SLAAP-DNA ® Manon:
 • André Thesing
 • Leeftijd: 60 jaar
 • Klachten: geen
 • Slaapsysteem: BS4, electrisch verstelbaar, Pocket 750 Alpura matras 
SLAAP-DNA ® André:

 

Manon Thesing (57), bewindvoerder en moeder van vier zonen, heeft een progressieve spierziekte, waardoor bewegen steeds lastiger wordt. Samen met man Anton (60), chemicus, kocht ze en nieuw bed bij Morgana, op advies van de ergotherapeut."

Waarom waren jullie op zoek naar een nieuw bed?
Manon: “Voor mij, omdat ik de spierziekte FSHD heb moesten we echt iets anders, want het bed dat we hadden voldeed niet meer. Ik kreeg te veel pijn in bed. Naast de normale pijn, werd de pijn met slapen veel erger door drukplekken en ik kon niet meer goed recht liggen.” André: Ons vorige bed was ook niet verstelbaar en wij wilden nu wel graag een verstelbaar bed. We wilden zowel het voeteneinde als het hoofdeinde omhoog en omlaag kunnen doen. Manon: “Voor mij is dat een noodzaak bij het uit bed komen, zeker in de toekomst.”

'De ergonomische bedbodem, dat is wat bij mij aansloeg!’

Hoe is de zoektocht naar een nieuw bed verlopen?
Manon: “Je gaat dan een beetje op het internet kijken en kijken wat er te vinden is. Ook hebben we natuurlijk met de ergotherapeut overlegd, wat verstandig was. En zij heeft ons diverse adressen aan de hand gedaan, onder andere Morgana. Ik heb ook bij andere beddenwinkels gekeken, maar het systeem van de ergonomische bedbodems bij Morgana, dat is wat bij mij aansloeg!”

Uiteindelijk zijn jullie dus bij Morgana terecht gekomen. Wat viel het meest op?
“Er waren diverse dingen. Je hoort eerst het verhaal aan en dan denk je: ‘ja oké, het is leuk. Elke beddenwinkel wil verkopen.’ Maar het prettige aan Jelmer was dat hij ons goed ging informeren. En we begonnen ook met de computergestuurde slaaptest. (Die slaaptest geeft advies over de instelling van de bedbodem, de hardheid en zonering van de matras en de hoogte van het hoofdkussen. Zo hoeft de klant alleen maar te kiezen uit de verschillende comfortopties.)

Manon: “En toen zijn we aan de hand van wat de computer aangegeven had, gaan uittesten.” André: We hebben van alles geprobeerd en daar was Jelmer heel geduldig in. Dat was wel heel fijn. Manon:Hij was ook niet pusherig, vertelde wat wel en niet mogelijk was en liet de meeste, of eigenlijk alle, beslissingen bij ons liggen.”

André: Ik denk trouwens dat die slaaptest ook heel goed was, want toen wij daarop lagen en de bodem zo van onderen op en neer ging, toen voelde jij gelijk al verschil. Je had gelijk zoiets van: ‘O, dit is goed!’ Manon: “Ja, ik kon weer recht liggen, dat kon ik al heel lang niet.” André: Die beleving is dan fijn, want als je gewoon op een bed gaat liggen dan voel je dat allemaal niet.

Manon en André zittend op een bankje in eigen tuin, lachend.

'Ik kon weer recht liggen, dat kon ik al heel lang niet!’

Wat maakte uiteindelijk dat je besloot het bed aan te schaffen?
“Dat we er vertrouwen in hadden. Wij kwamen eigenlijk binnen met: ‘Wij willen advies.’ Maar dat maakte Jelmer niet uit. Hij was respectvol en keek constant met ons naar wat mogelijk was. En uiteindelijk hebben we dus gekocht. We zijn wel even een kop koffie gaan drinken om het te overwegen en ook dat was oké.” Het was natuurlijk een hele uitgave en we waren er nu niet op uit om gelijk te kopen. Maar omdat we enthousiast gemaakt waren “en het verschil ook voelden” en toch iets anders moesten, hebben we het gedaan.

De belangrijkste vraag: hoe slaap je nu?
“FSHD brengt slaapproblemen met zich mee, daar kan een bed niets aan veranderen, maar ik slaap nu wel comfortabeler. De drukpijn van het bed is weg. Daarnaast zit er op dit bed een steunpunt in mijn rug, waardoor ik wel recht kan liggen, dat gaat op een ander bed niet.” André: Ik moest in het begin wel een week of drie wennen, maar nu slaap ik er heerlijk in. Lekker warm ook. Ik weet niet of het aan het bed ligt of iets anders, ons dekbed is nog steeds hetzelfde, maar het voelt heel anders aan: comfortabeler en warmer.

Raad je Morgana ook aan bij vrienden en bekenden? En wat vertel je dan?
Ja, zeker! Dan vertel ik dat wij goede ervaringen hebben. Aan de ergotherapeut en aan lotgenoten vertel ik ook wat voor mij de verbetering is. Wat ons ook bevalt is dat de kwaliteit gewoon goed is. Wat jullie verkopen is goed en tot nu toe hebben we ook hele goede service ervaren, dus ja, dat zijn dingen die je noemt als je het erover hebt.

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

 • Ontdek het in 8 minuten 
 • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
 • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
 • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
 • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest