Menu

"Een goede nachtrust helpt bij scoliose"

  • Mieke Rooijmans 
  • Leeftijd: 46 jaar
  • Klachten: dochter heeft scoliose
  • Oplossing: Ergosleep P4 lattenbodem

"Zeker een half jaar was mijn oudste dochter zichzelf niet. Ze was net achttien geworden, aan het studeren en met rijles begonnen. Het zou een leuke tijd moeten zijn, maar Mandy was niet gelukkig. Haar drukke leven en de pijn van haar scoliose hielden haar ’s nachts uit haar slaap. Zo kreeg ze gedurende een lange periode geen kans zichzelf op te laden. Mandy raakte zo uitgeput, dat ze op een middag in slaap viel op een bed in de showroom toen mijn man en ik in gesprek waren met een slaapspecialist van Morgana. Nu slaapt ze op een Ergosleep-systeem en wij hebben de oude Mandy terug."

"Ik had al snel door dat het niet goed ging met Mandy; ze was vermoeid en prikkelbaar. 's Ochtends moest ze eerst op gang komen. Aanvankelijk dacht ik dat ze het te druk had, dat haar opleiding en stage in de zorg te veel voor haar waren. Ze klaagde steeds vaker over pijn in haar rug. Elke ochtend zat ze een half uur rechtop op de bank of stond ze een half uur voordat ze een beetje kon bewegen. Na medisch onderzoek kwamen we erachter dat ze een scoliose heeft, een verkromming van de wervelkolom. Het gaat om een s-vormige scoliose van 40 graden in haar onderrug. Waarschijnlijk heeft ze het al vanaf haar geboorte. Ze was altijd een buikslaper, maar we hebben haar aandoening nooit opgemerkt. Waarschijnlijk heeft de extra drukte op school de pijnklachten getriggerd. Ook bij onze jongste dochter is inmiddels scoliose geconstateerd, maar in veel mildere vorm."

Een bed thuis testen
"Mandy ging naar fysiotherapie om haar lichaamshouding te verbeteren en de pijn te verlichten. Maar de slapeloze nachten hakten erin. Ze kon gewoon niet lang liggen, dan kreeg ze te veel pijn en was ze gedwongen vroeg op te staan. In juni gingen we naar Morgana in Asten voor advies over een kussen. Vijftien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met Morgana toen mijn man en ik daar ons bed kochten. De service is er nog even goed en ze hebben een uitgebreide keuze uit producten. Die hoge standaard geeft ons het gevoel dat we daar altijd terechtkunnen voor betrouwbaar advies."

"Tijdens het gesprek kwam de aandoening van onze dochters ter sprake. De slaapspecialist stelde voor om het 'Slaap-DNA' van Mandy te meten. Na de meting is ze gaan testliggen en daar kwam de combinatie P4 met een latex 500 matras uit als beste ondersteuning voor haar lichaam. Van de specialist mochten we die combinatie thuis neerzetten om twee weken uitgebreid te testen. Het bed van Mandy werd ingesteld op een zijligging, de meest gezonde slaaphouding. Daardoor komt de wervelkolom in zijn natuurlijke houding te liggen. Vanwege de instelling kon Mandy niet meer op haar buik liggen. Daar kon ze gelukkig snel aan wennen. Binnen een aantal dagen merkten we dat ze meer energie had en dat ze ’s morgens veel fitter uit bed kwam."

Fysiotherapeut ook enthousiast
"En daar bleef het niet bij. Zelfs de fysiotherapeut van Mandy zag na een maand duidelijk fysieke verbetering. Hij hoeft nu niet langer haar rug te kraken, alleen maar haar spieren los te masseren. Hij is het ermee eens dat een gezonde slaaphouding en een goede nachtrust wonderen verrichten voor Mandy. 

Haar nieuwe slaapsysteem zal haar aandoening niet kunnen genezen, maar doordat ze beter slaapt lijkt het alsof haar lichaam meer kan hebben. Toen we zagen wat een groot verschil goed slapen maakte in het leven van Mandy, kochten we ook een slaapsysteem van Ergosleep voor onze jongste dochter Kim (16)."

"Ik zie mijn dochters helemaal opbloeien. Ze zijn weer vrolijk, uitgerust en kunnen alles weer aan. Mandy kan nu zelfs uitslapen in het weekend, soms tot wel elf uur. Ik ben Morgana hier heel dankbaar voor. Van communicatie tot montage; alles werd van begin tot eind soepel afgehandeld. Ze kwamen een aantal keer langs om de bodems in te stellen totdat de meiden optimaal lagen. Ze dachten aan alles; ze gaven zelfs tips over slapen op luchtmatrassen in de vakantie. En niet alleen de service was geweldig, maar het slaapsysteem werkt. Ons gezin is weer wat zorgelozer geworden. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait."

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

  • Ontdek het in 8 minuten 
  • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
  • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
  • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
  • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest