Menu

"Dat iemand zich zo om mijn nachtrust bekommert vind ik uniek"

 • Rob van Sprang
 • Leeftijd: 45 jaar
 • Klachten: onrustig slapen
 • Oplossing: Pocket 550 Alpura matras en Earl hoofdkussen 
SLAAP-DNA ® Rob:
 • Margot Volman
 • Leeftijd: 42 jaar
 • Klachten: geen
 • Slaapsysteem: Pocket 550 Alpura matras, Earl hoofdkussen en Sleepmate 
SLAAP-DNA ® Margot:

"Mijn vrouw Margot en ik hadden net een verbouwing achter de rug. Het budget voor extra dingen was gewoon op. Toch was ik nieuwsgierig toen Margôt met een verhaal kwam over slaap-DNA. We konden het gratis laten meten bij Morgana. Ik was aanvankelijke sceptisch, maar bij de eerste bewegingen van het testbed tijdens de meting was ik verkocht.""

"Op het testbed voelde ik het matras en de lattenbodem zich voegen naar mijn rug, benen en nek. Ik werd overvallen door een gevoel van troost. Het is geen grapje, ik werd er emotioneel van. Er zijn mensen op deze aarde die onderzoeken hoe ik optimaal kan slapen. Dat is toch mooi? Dat iemand zich zo om mijn nachtrust bekommert vind ik uniek."

(Geen) buikliggers
"Plotsklaps besefte ik dat Margôt gelijk had: onze matrassen waren niet goed. Ze riep het al jaren. Net als zij sliep ik onrustig en als ik wakker werd lag alles inderdaad in de knoop. Maar onze matrassen waren pas 7 jaar oud. Daar kon het niet aan liggen. Jaren geleden zijn mijn kniebanden gescheurd, ik vermoedde dat mijn slechte nachtrust daarmee samenhing. Ook dacht ik dat mijn pijnklachten reumatisch van aard waren. Maar nee hoor, het bleek toch echt aan de matrassen te liggen in combinatie met een verkeerde slaaphouding; de buikligging. Dat werd duidelijk tijdens de meting, maar ook in de proefperiode van 90 dagen."

"Margôt en ik zijn eigenlijk geen buikliggers, maar op de oude matrassen werden we dat wel. We kregen zoveel last van onze rug en schouders dat we steeds op ons buik draaiden, op zoek naar een comfortabele slaaphouding. Nu weet ik dat een buikligging ongunstig is en dat veel van mijn pijnklachten daar vandaan kwamen. De wervelkolom wordt zwaar belast als gevolg van de sterke draaiing van het hoofd. Op mijn nieuwe matras, in combinatie met het juiste kussen en een sleepmate, lig ik zonder pijn op mijn zij of op mijn rug."

"Een sleepmate is een aanvoelend langwerpig kussen dat zowel tussen de knieën en onderbenen wordt geplaatst als tussen de armen. Je houdt het kussen als het ware tegen je aan. Zo wordt je gestimuleerd om een gezonde slaaphouding, dus niet de buikligging, aan te nemen en het biedt steun op de juist plekken."

"Je hoeft dus niet alles in een keer aan te schaffen."


"Zoals ik al eerder zei, een heel nieuw slaapsysteem paste niet in ons budget. Daarom hebben we alleen nieuwe matrassen en kussens gekocht. We hebben gekozen voor matrassen die op ons huidige bed passen en in de toekomst op een instelbare boxspring kunnen. Want mijn vrouw wil graag over een of twee jaar ook de bodems van Ergosleep kopen."

"Natuurlijk wil ik ook die fijne instelbare bodems, maar ik ben eerlijk gezegd al heel blij met de oplossing die we nu gekocht hebben. Ik slaap rustiger, sta fitter op en heb niet meer dat gevoel dat alles slaapt. Ook ben ik enthousiast over de gastvrijheid en service in de winkel. De levertijd was 6 weken, maar we kregen alles binnen een maand. Margôt mocht na een paar dagen haar kussen omruilen. Het kussen dat uit de meting kwam, vond ze te hard. Ze heeft het geruild voor een zacht donskussen. Ik heb een review geplaatst op de website; ik geef Morgana een 9,2."

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

 • Ontdek het in 8 minuten 
 • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
 • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
 • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
 • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest