Menu

We hebben allebei veel meer energie als we 's morgens opstaan. - Simon van der Welle

We hebben allebei veel meer energie als we 's morgens opstaan. - Simon van der Welle

Naam: Simon van der Welle
Leeftijd: 39 jaar
Klachten: Rugklachten
Service: 10

“Geen rugklachten meer en veel energieker bij het opstaan.”

“Mijn vriendin Diana en ik sliepen op een slecht, vrij goedkoop bed met een kuil in het midden.

Het was eigenlijk meer alsof je in een hangmat lag. Ik ben rugpatiënt, dus daar had ik echt last van. We slapen inmiddels een aantal maanden op ons nieuwe bed van Morgana en het verschil is enorm. Ik heb geen klachten meer als ik uit bed kom en we hebben allebei veel meer energie wanneer we ’s morgens opstaan.”

Simon heeft vanaf zijn zestiende al last van zijn rug. “Vroeger vooral door mijn werk als schilder en nu krijg ik rugklachten van stress. Slaap is dan zó belangrijk. We hebben bij Morgana nieuwe matrassen gekocht, lattenbodems, een ledikant, kussens en een vierseizoenen dekbed. We hadden het jaren eerder moeten doen. Mijn vriendin heeft geen klachten, maar ook zij merkt dat ze ’s morgens veel meer uitgerust is. Zelf kan ik voor mijn gevoel nu met twee uur slaap minder toe: het voelt elke ochtend net alsof ik twee uur langer heb geslapen.”

Simon had eigenlijk geen zin om op pad te gaan met als doel een nieuw bed kopen. “We wilden al twee jaar een nieuw bed, maar ik maakte er steeds geen tijd voor. Ik zag er tegenop om een nieuw bed te gaan kopen. Allemaal verschillende bedden moeten uitproberen, daar had ik weinig zin in. Maar bij Morgana hebben we onze keuze kunnen maken aan de hand van de slaaptest. Dat is echt goud. Die test duurt 8 minuten en dan weet je precies wat je nodig hebt. Daarna is het alleen nog een kwestie van uitkiezen wat je mooi vindt. Je hoeft niet oeverloos uit te proberen.”

Op maat gemaakt
“Bij de slaaptest laten ze je op je rug en op je zij liggen en de computer past dan de lattenbodem precies op jouw lichaam aan. Je voelt het gebeuren. Het bed ligt daardoor als gegoten: elke lat kan in een andere stand, het is dus allemaal op maat gemaakt. En de lattenbodem is het belangrijkste.

Daarna heeft de adviseur ons er op een prettig manier doorheen geloodst. Alles was heel duidelijk. Bij het uitkiezen van de matras en kussens gaf hij steeds drie keuzes. Dat is te overzien. Er was natuurlijk nog meer mogelijk, maar hij voelde wel aan dat ik iemand ben die een beetje snel keuzes wil maken.”

Goede referentie
Hoe Simon en Diana bij Morgana terecht zijn gekomen? “Mijn ouders hebben een bed bij Morgana gekocht en zeiden: ‘Hebben jullie een nieuw bed nodig? Dan moeten jullie daar ook naar toe gaan, want dat zijn heel fijne mensen’. We zijn dus eigenlijk doorverwezen door mijn ouders. Een goede referentie, want zij zijn echt heel erg kritisch. We zijn zeker wel meer dan twee uur binnen geweest en mijn ouders hadden helemaal gelijk. Naast de slaaptest willen ze van alles van je weten. Ze vragen of je rugproblemen of andere klachten hebt, of je het ’s nachts eerder warm of koud hebt, of je op je rug of buik slaapt en wie aan welke kant ligt. Dat laatste is ook belangrijk voor de levering van het bed. De jongens die het komen plaatsen moeten dat natuurlijk wel weten, want Diana heeft een heel ander matras dan ik. Ze komen het bed heel netjes compleet voor je installeren. Je ziet bij het leveren al direct dat het mooie, stevige kwaliteitsproducten zijn.”

De service is perfect
De adviseur raadde Simon een hard, koud matras aan en Diana een zacht en warm matras. “Ik heb het ’s nachts veel sneller warm dan Diana en een koud matras warmt minder snel op. Je hebt bij kussens ook harde, zachte, koude en warme varianten. Het kussen dat ik had gekocht, beviel uiteindelijk toch niet, maar het fijne van Morgana is dat je het dan gewoon terug kunt brengen en het kunt omruilen voor een ander. Hun service is erg goed. Ze bellen als het bed is geleverd en ze nemen na een paar maanden ook weer contact op, om te vragen of je lekker slaapt en of je nog iets wil ruilen. Die nazorg is perfect.”

Meteen verkocht
“Alles bij elkaar hebben we meer uitgegeven dan we van plan waren, maar het is het absoluut waard. Als je er eenmaal op hebt gelegen, ben je meteen verkocht. Ik mis m’n eigen bed echt als ik ergens anders slaap.”

 

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

  • Ontdek het in 8 minuten 
  • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
  • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
  • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
  • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest