Menu

Matrassen

Een goed matras ligt niet alleen lekker, maar geeft jou ook de juiste ondersteuning. Daarom moet hij niet alleen voldoen aan jouw comfortwensen, maar ook passen bij jouw lichaam en je bedbodem. Welk matras past bij jou? Ontdek het met de slaaptest in de winkel. Vervolgens begeleidt onze slaapadviseur je bij het maken van de voor jou beste keuze. Daarna kun je een aantal matrassen uitproberen om te ervaren welke je het prettigst vindt.

Filteren

Op zoek naar een nieuw matras?

Is jouw matras aan vervanging toe en ben je de zoektocht gestart naar een nieuw matras? Het is belangrijk om een matras te kiezen dat perfect aansluit bij jouw lichaam en comfortwensen. Er is dan ook geen enkel matras dat geschikt is voor ieder persoon. Welke ondersteuning je nodig hebt vanuit een matras hangt af van jouw lichaamsprofiel. Heb je een te hard matras? Dan wordt je doorbloeding afgekneld en krijgt je huid onvoldoende zuurstof. Dit resulteert erin dat je lichaam steeds wilt draaien waardoor je onrustig slaapt.

Een te zacht matras is ook zeker niet goed voor een gezonde nachtrust. Zo krijg je namelijk niet voldoende ondersteuning. Het is dus belangrijk dat jouw nieuwe matras perfect aansluit op jouw lichaam. Bij Morgana helpen we je graag om deze match te vinden!

Verschillende soorten matrassen

Bij Morgana hebben we een ruime collectie aan matrassen in elke bedenkbare maat. We hebben 2-persoons matrassen van bijvoorbeeld 180 x 200 cm of 1-persoons matrassen van 90 x 200 cm. Daartussen zitten vele andere maten. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een twijfelaar matras van 140 x 200 cm.

We maken onderscheid in supportmatrassen en souplessematrassen. Het supportmatras is geschikt voor op een boxspring. Deze matrassen, ook wel pocketveer matrassen genoemd, bevatten veren die steeds meer ondersteuning bieden naarmate je ze indrukt. Het souplessematras is geschikt voor op een lattenbodem. Dit zijn vaak koudschuim matrassen of latex matrassen die de druk geleidelijk verdelen.

Hoe onderhoud je een matras?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw nieuwe matras genieten. Daarbij zijn drie dingen belangrijk. Het matras beschermen, ventileren en draaien. Maak altijd gebruik van moltons en hoeslakens om het matras te beschermen. Daarnaast moet je het matras goed ventileren. Dit kun je doen door elke ochtend het dekbed helemaal open te slaan en het raam even open te zetten. Tot slot raden we aan het matras eens in de drie maanden om te keren. Zo verdeel je de druk op het matras. Wanneer je een matras goed onderhoud gaat deze zo’n 10 jaar mee. Daarna is een matras echt wel aan vervanging toe.

Een nieuw matras kopen bij Morgana

Wil je een nieuw matras kopen, maar weet je niet precies welk matras het beste bij jou past? Bij Morgana vinden we jouw slaapoplossing aan de hand van jouw SLAAP-DNA®. Nadat je de slaaptest van 8 minuten hebt gedaan, weten we precies welk matras geschikt is voor jouw lichaam. Ieder mens is anders en heeft ook zo een eigen voorkeur. Als blijkt dat jouw ideale matras afwijkt van die van je partner, dan hebben we verschillende oplossingen om ze perfect op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast kunnen we ook gestoffeerde matrassen leveren, geheel in stijl met jouw bodem.

Bekijk de collectie online of kom langs in één van onze winkels. Onze slaapadviseurs adviseren je graag zodat jij de komende 10 tot 15 jaar goed en gezond slaapt.