Menu

5 niveaus van persoonlijke ondersteuning

 

1

Lichaamsprofiel doorvertaald in een gezoneerde bedbodem.

2

Lichaamsprofiel doorvertaald in een gezoneerde bedbodem. Met soepele schouderzone.

3

Gemiddeld SLAAP-DNA® doorvertaald over de gehele bedbodem in 3 hoogtes (niet instelbaar).

4

Jouw SLAAP-DNA® doorvertaald over de gehele bedbodem in 3 hoogtes (instelbaar).

5

Jouw SLAAP-DNA® doorvertaald over de gehele bedbodem in 4 hoogtes (instelbaar).

Elke ochtend fit en vitaal uit bed stappen en vol energie een nieuwe dag beginnen. Dat klinkt geweldig! Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Eén op de vijf Nederlanders heeft problemen met slapen. Zelfs als je voldoende uren per nacht slaapt, kan het zijn dat je niet uitgerust wakker wordt.


Een veel voorkomende reden voor het niet uitgerust wakker worden, is het liggen in de verkeerde slaaphouding. De slaaphoudingen die het meest gezond zijn, zijn de rug- en zijligging. Bij de correcte zijligging, ligt je schouder recht onder je lichaam met je armen gebogen voor je en je knieën licht opgetrokken. Een gezonde slaaphouding betekent dat jouw rug- en nekwervels in een rechte lijn liggen en daardoor optimaal kunnen ontspannen en herstellen.

 

De juiste slaaphouding realiseren wij door de juiste ondersteuning uit de bedbodem te halen. De bedbodem geeft namelijk via het matras de ondersteuning door aan je lichaam. Het matras zorgt met name voor comfort. Je kunt, zonder de juiste bedbodem, niet de meest gezonde slaaphouding realiseren. Ieder lichaam is anders en heeft ook een andere mate van ondersteuning nodig. Bij Morgana werken wij met 5 niveaus van ondersteuning. Hoe hoger het niveau, hoe persoonlijker de ondersteuning. Oftewel, hoe beter de ondersteuning vanuit de bedbodem aansluit op jouw lichaamsprofiel.

ondersteuningniveau-desktop

ondersteuningniveau-mobile

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de verschillende ondersteuningsniveaus. Wil je het nog een keer rustig nalezen? Bekijk dan onderstaande infographics.

  • Video
  • Infographic

In onderstaande video legt onze slaapadviseur je uit welke ondersteuningsniveaus we in ons assortiment hebben en wat de verschillen zijn tussen de niveaus.

5 niveaus van ondersteuning

  • Goed en gezond slapen start bij de juiste ondersteuning 
  • 70% van de ondersteuning komt vanuit de bedbodem
  • Benieuwd welke ondersteuning jouw lichaam nodig heeft?
  • Ervaar de slaaptest in onze winkel
Lees meer over de slaaptest

Met onderstaande infographics leggen we je uit welke ondersteuningsniveaus we in ons assortiment hebben en wat de verschillen zijn tussen de niveaus. Klik op de afbeelding om de PDF te openen.

Ondersteuningsniveaus lattenbodem

Lattenbodems

Ondersteuningsniveaus boxspringbodem

Boxpsprings

Maar welke mate van ondersteuning heeft jouw lichaam nodig? In slechts 8 minuten kunnen wij, met behulp van onze slaaptest in de winkel, bepalen welk ondersteuningsniveau aansluit op jouw lichaam en wensen. 

Lees meer over de slaaptest