Menu

Topper T8300 - Vita-Talalay

De T8300 kenmerkt zich door zijn soepelheid en veerkrachtigheid. Deze topper is 8 centimeter hoog en heeft een kern van Vita-Talalay Latex. De T8300 biedt... Lees meer
Samenstellen
 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Catalogus
 • SLAAP-DNA®

De T8300 kenmerkt zich door zijn soepelheid en veerkrachtigheid. Deze topper is 8 centimeter hoog en heeft een kern van Vita-Talalay Latex. De T8300 biedt een soepel ligcomfort en is goed in staat om de ondersteuning van de bodem en de matras door te geven. Ook zorgt het uitstekende ventilerende vermogen van deze topper voor een aangenaam slaapklimaat. De T8300 heeft een luxe Tencel tijk met zilvergaren. Deze tijk is bacterie, schimmel en huisstofmijt werend.


Kern: Vita-Talalay Latex


De T8300 heeft een kern van Vita-Talalay latex. Vita-Talalay latex heeft een zeer open en gelijkmatige celstructuur, waardoor vocht en warmte gemakkelijk kan worden afgevoerd. Het uitstekende ventilerende vermogen zorgt voor een aangenaam slaapklimaat, waarbij bovendien de opbouw van bacteriën, schimmels en huisstofmijten wordt beperkt. De soepelheid van het Vita-Talalay latex zorgt voor hoog comfort, een goede drukverdeling en een goede doorgave van de ondersteuning vanuit de bodem en het matras.

Wist je dat in het Talalay productieproces het latex eerst wordt bevroren en vervolgens wordt verhit? Zo ontstaat een latex met een zeer open en gelijkmatige celstructuur.


Matrashoes: luxe Tencel tijk


De luxe Tencel tijk om deze topper is afritsbaar en wasbaar.

Tencel (Lyocell) wordt gemaakt uit houtpulp, is 100% biologisch afbreekbaar en heeft een milieuvriendelijk productieproces. Tencel is veel beter in staat om vocht af te voeren dan katoen. Het sneldrogende effect zorgt voor een aangenaam droog slaapvlak. Het voorkomt ook de opbouw van bacteriën en schimmels, waardoor de tijk lang fris blijft en nare geurtjes worden voorkomen. Daarnaast krijgt huisstofmijt geen kans.

Silverfresh is een zilvergaren verwerkt in de tijk. Zilver is een 100% natuurlijk materiaal met een anti-bacteriële en anti-schimmel werking. Daarnaast reduceert het zilver de statische lading, waardoor de topper niet statisch aanvoelt.

Het Climafill doorstikmateriaal vormt een isolatielaag in de tijk, wat bijdraagt aan een aangenaam slaapklimaat. Daarnaast is het is zacht en veerkrachtig en zorgt daarmee voor extra volume en comfort.


Keuzeopties: maatvoering en split


Deze topper is verkrijgbaar in alle eenpersoons en tweepersoons maatvoeringen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een topper voorzien van een split. Dit is uitermate geschikt voor tweepersoonsbedden met elektrisch verstelbaarheid. Door de inkeping (split) tussen de twee lighelften kunnen beide hoofdeinden onafhankelijk van elkaar bewegen, zonder dat je de naad in het midden voelt.


Onderhoud en levensduur


Een kwalitatief goede topper gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. We adviseren het gebruik van een molton om je topper te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Verschoon je bed regelmatig (wekelijks) en keer de topper iedere maand. Zo kun je zo lang mogelijk optimaal genieten van je topper.

De tijk van deze topper is afritsbaar en wasbaar op 60 °C. Wij adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, maar het kan eventueel ook thuis. Controleer dan wel of jouw wasmachine hier groot en krachtig genoeg voor is. Houd er rekening mee dat de tijk niet in de droger kan, dus voldoende tijd nodig heeft om te drogen over een droogrek.  


Voordelen topper


Ligcomfort: een topper voegt extra comfort toe. Je ligt warmer en zachter op een topper en door de gelijkmatigere drukverdeling voel je minder druk op de uitstekende gedeeltes van je lichaam, zoals de schouder en de heup.

Opmaken: een topper is lichter en flexibeler dan een gewone matras, wat het opmaken van het bed eenvoudiger maakt. Voor de topper zijn passende moltons en hoeslakens beschikbaar.

Geen naad in het midden: met een tweepersoonstopper bedek je de hinderlijke naad tussen twee eenpersoonsmatrassen. Met een splittopper kunnen twee elektrisch verstelbare hoofdeinden apart van elkaar bewegen door de split, maar vormt de rest van de topper nog steeds een geheel.

Bescherming matras: de topper ligt bovenop je matras en beschermd daardoor je matras tegen transpiratievocht en vuil, waarmee het de levensduur van je matras verlengd.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor krijg je een hogere instap, wat het in en uit bed stappen kan vergemakkelijken. Daarnaast zorgt de extra hoogte voor een luxe uitstraling.


Nadelen topper


Ligcomfort: Een topper compenseert niet voor een bodem of matras die niet (meer) voldoende ondersteuning biedt. Het toevoegen van een topper verhoogd wel het comfort, maar een topper biedt nauwelijks ondersteuning. Bij een bedbodem en matras die wel goede ondersteuning bieden, kan een te stugge topper deze ondersteuning zelfs in de weg staan. Daarnaast ligt een topper warmer, doordat je er meer in wegzakt dan in de matras. Wanneer je het snel warm hebt in bed, kun je dan ook beter geen topper nemen. Wil je toch graag een topper, kies dan voor eentje die zeer goed ventileert, bijvoorbeeld de C750 met een kern van Talalay latex.

Opmaken: voor het opmaken van een topper heb je passend bedtextiel nodig, let daarbij op de juiste hoekhoogte en de aan- of afwezigheid van een split. Wanneer je ook je matras wilt opmaken, kun je ervoor kiezen deze samen met de topper te voorzien van één molton en één hoeslaken. Dit vergt wel extra inspanning en vraagt om bedtextiel met een extra hoge hoekhoogte.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor kan je bed ook te hoog voor je worden. Hier kun je bij de aanschaf van een nieuw bed rekening mee houden door bijvoorbeeld kortere poten te kiezen.


Welke topper past bij jou?


Dat is afhankelijk van het gewenste comfort en slaapklimaat, een passende investering en eventuele allergieën. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kom naar de winkel voor persoonlijk advies en om het comfort van de verschillende toppers te ervaren.

 • Algemeen

  • Type Topper T8300 - Vita-Talalay
  • Merk Morgana
  • Artikelnummer B00014857
 • Kenmerken

  • Tijk afritsbaar Ja
  • Categorie Topper en splittopper
  • Maatvoering Solo / duo
  • Antibacterieel Ja
  • Anti allergisch Ja
 • Afmeting

  • Lengte (cm) 190, 200, 210 of 220
  • Breedte (cm) 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 of 200
  • Hoogte (cm) 8
 • Materiaal

  • Kern Vita-Talalay
  • Tijk Luxe tencel tijk
 • Service

  • Onderhoud Elke maand keren en een molton gebruiken
  • Wasvoorschrift Tijk wasbaar, advies professioneel laten reinigen / stomen
  • Garantie 5 jaar garantie. Het eerste jaar 100%, hierna een deel van de aankoopsom.

76 pagina’s aan inspiratie

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

 • Ontdek het in 8 minuten 
 • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
 • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
 • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
 • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest