Menu

Hoe kies ik een elektrisch verstelbare boxspring?

 • Geplaatst op: 12-10-2023
 • |
 • Deel dit bericht:

Een goede nachtrust vormt de basis van ons welzijn en onze energie. Als je op zoek bent naar de ultieme slaapervaring, die zowel luxueus als comfortabel is, overweeg dan een elektrisch verstelbare boxspring. Door je in staat te stellen de perfecte lighouding te vinden, biedt dit geavanceerde bedsysteem je de ultieme ontspanning. Bij Morgana vind je een uitgebreid assortiment elektrisch verstelbare boxsprings die voldoen aan de hoogste standaarden van zowel kwaliteit als design. In deze blog zetten we de verschillende stappen om de perfecte elektrisch verstelbare boxspring te kiezen op een rij, zodat je kunt genieten van een weldadige en ontspannen slaap.

Stappenplan elektrisch verstelbare boxspring kiezen

Stap 1: Begrijp je persoonlijke slaapbehoeften

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een elektrisch verstelbare boxspring, is het van groot belang om je eigen slaapbehoeften te begrijpen. Denk goed na over wat je verlangt van je slaapervaring en waarom je een elektrisch verstelbare boxspring zou willen kopen:

 • Heb je last van rugklachten?
 • Heb je spijsverteringsproblemen waardoor je iets rechter moet liggen?
 • Heb je een slechte bloedcirculatie waardoor je benen iets hoger moeten liggen?
 • Wil je comfortabel kunnen lezen of tv kijken in bed?
 • Ben je vaak ziek en verblijf je veel tijd in bed waardoor je afwisselend liggend en rechtop wil zitten ?
 • Of heb je gewoon behoefte aan een verstelbare lighouding om je slaapcomfort te optimaliseren? 

Door je behoeften te identificeren, kun je gerichter zoeken naar een boxspring die perfect aansluit op jouw wensen. Tegelijkertijd kun je bepalen of je daadwerkelijk een elektrisch verstelbare boxspring nodig hebt.

Stap 2: Verstelopties

Elektrische verstelbare boxspringers zijn er in allerlei soorten. Een belangrijk aspect om over na te denken als je een elektrische verstelbare boxspring gaat kopen, is de manier waarop deze versteld kan worden. Er zijn boxsprings met hoofdverstelling, maar ook boxsprings met voet-, knie- en lendenverstelling.

Morgana biedt een breed scala aan elektrisch verstelbare boxsprings met verschillende verstelopties, van 1 tot wel 4 motoren. Boxsprings met hoofd- en voetverstelling zijn het voordeligst en ook wel het meest populair. De performantere elektrische boxsprings van Ergosleep® zijn voorzien van 4 onafhankelijk van elkaar werkende motoren en bieden niet alleen een hoofd- en voetverstelling maar ook een knie- en lendenverstelling. Al deze opties stellen je in staat om je houding volledig aan te passen aan je persoonlijke behoeften.

Stap 3: Functionaliteit en bediening

Een elektrisch verstelbare boxspring moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook gemakkelijk te gebruiken zijn.

De bediening van de verstelbare functies van de elektrische boxsprings bij Morgana gebeurt via een intuïtieve en gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Een duidelijke handleiding voor de afstandsbediening wordt met de boxspring meegeleverd. Omdat Morgana bekend staat om zijn hoogwaardige producten, kun je erop rekenen dat de verstelbewegingen soepel en stil verlopen, zodat je kunt genieten van een verstoringvrije nachtrust.

Stap 4: Kwaliteit en duurzaamheid

De aankoop van een elektrisch verstelbare boxspring betekent een aanzienlijke investering in je slaapcomfort en -kwaliteit. Het juiste evenwicht tussen jouw behoeften enerzijds en de duurzaamheid en kwaliteit anderzijds.

Het spreekt voor zich dat je nieuwe aankoop zo lang mogelijk meegaat. Gelukkig vind je bij Morgana enkel hoogwaardige en stevige materialen. Aarzel niet om de gebruikte materialen, van het frame tot de matrassen en de bekleding, met een kritische blik te bekijken voordat je je keuze maakt. Duurzaam hout en hoogwaardige stoffen zijn indicatoren van een boxspring die langdurig comfort en tevredenheid zal bieden. En mocht je toch nog twijfelen, aarzel niet om de klantenervaringen te lezen van zij die jou voorgingen in de aankoop van een elektrisch verstelbare boxspring.

elektrisch verstelbare boxspringelektrisch verstelbare boxspring

Stap 5: Compatibele matrassen

Een elektrisch verstelbare boxspring komt het best tot zijn recht in combinatie met een hoogwaardige matras dat naadloos aansluit op het verstelbare systeem. Niet alle matrassen zijn geschikt voor elektrisch verstelbare boxsprings. Kies daarom een matras dat voldoende flexibel is, zodat het kan meebuigen volgens de verschillende knikken van je verstelbare boxspring. 

Bij Morgana vind je een scala aan matrassen die verschillende slaapvoorkeuren en -behoeften invullen. Kies een matras dat het juiste ondersteuningsniveau biedt voor je lichaam en slaapstijl. Zorg er bovendien voor dat de matrassen compatibel zijn met de verstelbare functies van de boxspring.

Stap 6: Esthetiek

Naast comfort en functionaliteit is het esthetische aspect van een boxspring ook belangrijk. De boxspring is namelijk een van de grootste objecten in jouw slaapkamer en daarmee erg bepalend voor de sfeer.

Morgana begrijpt als geen ander dat jouw slaapkamer een persoonlijke toevluchtsoord is. Daarom bieden we een zeer uitgebreid gamma aan stoffen, kleuren en ontwerpen, zodat je ongetwijfeld een elektrisch verstelbare boxspring zult vinden die naadloos aansluit bij je persoonlijke stijl en de sfeer van je slaapkamer.

Stap 7: Bezoek een fysieke winkel voor deskundig advies en een slaaptest

Of een boxspring voor jou geschikt is, dien je in de praktijk te ervaren. Test het bed daarom ook echt zelf in een fysieke winkel. Laat je door een deskundige adviseren om te bepalen welke slaapoplossing voor jou het meest geschikt is.

Morgana heeft een uitgebreid netwerk van winkels waar je terecht kunt voor persoonlijk advies van slaapexperts. Bezoek een winkel bij jou in de buurt en probeer verschillende modellen uit om te ontdekken welk bed het beste bij jou past. Onze slaapexperts helpen je niet alleen het verschil te ontdekken tussen een elektrisch verstelbare lattenbodem en een elektrisch verstelbare boxspring, ze laten je ook het verschil ervaren tussen een vlakke boxspring, een handmatig verstelbare boxspring en een elektrische boxspring. Vervolgens helpen ze je de nuances tussen de verschillende boxsprings te begrijpen en doen ze heel wat aanbevelingen op basis van je slaapbehoeften.

Stap 8: Ontdek gratis jouw persoonlijk Slaap-DNA®

Tijdens je bezoek aan een Morgana-winkel in je buurt word je uitgenodigd voor een gratis slaaptest. In een computergestuurd testbed wordt aan de hand van verschillende factoren je persoonlijk slaapprofiel of Slaap-DNA® berekend. Dit profiel stelt onze slaapadviseurs in staat om je uitgebreid te adviseren: 

 • Is een elektrisch verstelbare boxspring lonend voor jou?
 • Over welk budget beschik je en is dit haalbaar voor een degelijke elektrische boxspring zoals een ergonomische boxsprings van Ergosleep®?
 • Welke verstellingen heb jij nodig? Met 1, 2 of 4 motoren?
 • Welk soort matras past het beste bij jouw morfologie?

Een elektrisch verstelbare boxspring kopen bij Morgana?

Bij Morgana gaat het niet alleen om het kiezen van een boxspring, maar om het creëren van een gepersonaliseerde slaapervaring die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Door je slaapbehoeften te identificeren, de elektrische verstelopties te ontdekken, aandacht te besteden aan functionaliteit, te kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit, de compatibiliteit van matrassen te controleren, aandacht te besteden aan design en deskundig advies in te winnen bij Morgana's slaapexperts, kun je vol vertrouwen de perfecte elektrisch verstelbare boxspring kiezen. Morgana belooft niet alleen comfort, maar een holistische slaapoplossing die jouw nachtrust transformeert in een luxueuze en rustgevende ervaring.

We nodigen je graag uit voor een gratis slaaptest in een Morgana-winkel bij jou in de buurt. Ontdek welke elektrische boxspring bij jou en je budget past en stel zelf je bed samen. Al onze boxsprings worden bij jou thuis geleverd en gemonteerd.