Menu

Zo haal je het optimale uit jouw slaapkamer

  • Geplaatst op: 13-1-2021
  • |
  • Deel dit bericht:

Wist je dat een gemiddeld persoon één derde van zijn of haar leven in bed doorbrengt? Omdat je hier veel tijd besteedt, is een fijne slaapkamer essentieel. Een goed bed dat perfect aansluit bij jouw lichaam is natuurlijk stap 1. Naast comfort, wat je uit je matras en bedbodem haalt, zijn er meerdere dingen die bij kunnen dragen aan een goede en gezonde nachtrust. We laten je graag zien hoe je het maximale uit jouw slaapkamer haalt. Lees mee!

Een zitkussen voor de juiste ondersteuning

Zitsupport kussen Morgana

Nog even een boek lezen voordat je gaat slapen of op een zondagochtend genieten van een ontbijtje op bed. Dan is het natuurlijk fijn als je rechtop kan zitten. Vaak stapelen we kussens op elkaar, maar echt comfortabel wordt het niet. Ook mis je daarbij de juiste ondersteuning in de rug.

Een handige oplossing is het Zitsupport kussen. Dit kussen zorgt, met haar driehoekige vorm, voor een comfortabele leeshouding. Je plaatst het zitkussen gemakkelijk tegen de muur of het hoofdbord van het bed. Je hebt gelijk de juiste houding te pakken én krijgt geen lamme armen meer van het omhoog houden van het boek.

Het Zitsupport kussen is een goed alternatief voor als je geen elektrisch verstelbaar bed hebt of wilt.

Elektrische verstelbaarheid

Wil je toch een stapje verder? Kies dan voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Dit geeft jouw slaapkamer niet alleen luxe, maar draagt ook bij aan jouw slaapcomfort. We zetten enkele voordelen voor je op een rijtje:

  • Je kunt het voeteneinde wat verhogen waardoor de spanning in de onderrug vermindert
  • Je kunt vochtophopingen tegen gaan door je benen iets omhoog te leggen
  • Lift het gehele bed omhoog om gemakkelijk in en uit te stappen
  • Wissel gemakkelijk af tussen rechtop zitten en plat liggen door middel van een afstandsbediening
  • Je kunt het hoofdeinde wat verhogen om snurken tegen te gaan
  • Een elektrisch verstelbaar bed verbetert de bloedsomloop


Je kunt zowel bij een boxspring als bij een lattenbodem kiezen voor elektrische verstelbaarheid. We laten je graag alle mogelijkheden zien in één van onze winkels.

Zacht bedtextiel - plaids - Morgana

Extra opbergruimte in een voetenbank

Een opgeruimde slaapkamer betekent vaak rust in het hoofd. Dit helpt je om makkelijker en sneller in slaap te vallen. Extra opbergruimte kan handig zijn om bijvoorbeeld beddengoed, plaids of boeken in te bewaren. Een voetenbank is dan de oplossing! Naast het feit dat je meer opbergruimte creëert, is een voetenbank mooi voor het oog én handig wanneer je je schoenen aantrekt in de slaapkamer.

Hoe je in 5 stappen een opgeruimde slaapkamer hebt én behoudt, vertellen we je in deze blog!

Zacht bedtextiel

Als het gaat om het optimaal gebruik maken van de slaapkamer is zacht bedtextiel ook zeker een must have! Denk aan materialen als flanel, satijn of jersey die zacht zijn en soepel vallen. Stoffen die je huid doen irriteren, kun je uiteraard beter vermijden. Bij Morgana vind je niet alleen een ruime collectie aan dekbedovertrekken, maar ook plaids om jouw comfortabele slaapkamer helemaal af te maken.

Wat is jouw SLAAP-DNA®? Doe de gratis slaaptest!

Een goede nachtrust is per persoon verschillend, net als je SLAAP-DNA®. Met een acht minuten durende slaaptest kun je ervaren wat 10 jaar goed en gezond slapen voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de slaaptest past het bed zich aan op jouw lichaam en brengt het patroon van jouw drukpunten in kaart, dit is jou SLAAP-DNA®. Met deze informatie kun je samen met de adviseur het bed samenstellen waarmee jij je dag optimaal kan beginnen.

Slaaptest boeken