Menu

Slapen met rugpijn

  • Geplaatst op: 8-8-2019
  • |
  • Deel dit bericht:

Heb je pijn in je rug bij het opstaan in de ochtend? 80% van de Nederlanders hebben last van rugpijn. Sommige mensen hebben hier maar eenmalig last van en bij anderen komt dit regelmatig terug. Meestal is er geen directe aanwijzing waar de rugpijn vandaan komt, maar in bijna alle gevallen gaat deze vanzelf over en is er geen blijvende schade. Het zijn dan vaak spieren die uit balans zijn. Wanneer de pijn echter lang aanhoudt of geregeld terugkomt spreken we over een chronische rugpijn.

Lage rugpijn, ofwel pijn in de lumbale delen van de rug, is een verzamelnaam voor pijn als kou op de rug, spit, spierverrekking, artrose, hernia en ischias. Bij lang zitten, staan, maar ook bewegen kan dit gedeelte van je lichaam flink pijn doen. Het is mogelijk dat je rugpijn wordt verergerd door een bed dat niet bij je past, waardoor je rug belast wordt en niet kan ontspannen.Bij lage rugpijn is het belangrijk dat je voldoende beweegt, gezond eet maar ook goed slapen is van groot belang. Goed slapen en uitrusten bereik je niet alleen door l├ínger te slapen, maar ook door gezonder te slapen om fit en uitgerust wakker te worden. Maar hoe doe je dat?

Bij Morgana meten wij via de slaaptest, een uniek meetsysteem, binnen 8 minuten jouw persoonlijke lichaamsprofiel. Jouw drukpunten worden in kaart gebracht en aan de hand van de resultaten kunnen we samen met jou je best persoonlijke slaapoplossing samenstellen. Deze slaapoplossing is volledig passend bij de ondersteuning die je nodig hebt, de comfortwensen die je hebt en het beschikbare budget dat je zou willen investeren in 10 jaar goed & gezond slapen. Zo kan je lichaam in de juiste houding optimaal ontspannen en kan je rugpijn verminderen.

Ook benieuwd hoe je beter kunt slapen? En of dit jouw pijn helpt te verminderen? Boek dan nu de slaaptest en ervaar het zelf!