Menu

Wanneer je goed en gezond slaapt, is de kans kleiner dat je last krijgt van fysieke klachten. Tijdens je slaap maken je hersenen somatropine aan. Dit is een groeihormoon die ervoor zorgt dat weefsels en cellen herstellen. Dit bevordert gezonde botten, spiervorming en een goede balans tussen vet en spieren.


Wat doet een tekort aan slaap?

Een tekort aan slaap kan invloed hebben op de glucosehuishouding. Glucose hebben we nodig om dagelijks te kunnen functioneren. Glucose wordt vanuit suikers vrijgemaakt. Wanneer deze bron van energie verstoord wordt door een slechte nachtrust kan dit invloed hebben op onze gezondheid. Zo kan een slaaptekort op lange termijn zorgen voor overgewicht of diabetes. Ook de kans op fysieke klachten als hoofdpijn wordt vergroot door slecht te slapen.

Het juiste matras voor jouw lichaam

Het kan zijn dat je vaak last hebt van een pijnlijke nek, schouders of rug. Deze lichamelijke klachten betekenen niet per se dat je lijdt aan slaaptekort. Het kan zijn dat je op een matras ligt die niet bij jouw lichaam past.

Belangrijk wanneer je op een goed matras ligt, is dat er zo min mogelijk druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Daarbij moeten de nek- en rugwervels in één rechte lijn liggen. Alleen op deze manier kan het lichaam echt ontspannen. Dit lukt niet wanneer je te ver wegzakt in een matras of juist op een te hard matras slaapt.

Ieder lichaam is anders en er is dan ook geen enkel matras geschikt voor ieder lichaam. Om erachter te komen welk matras volledig aansluit bij jouw lichaam doe je de Slaaptest bij Morgana. Tijdens deze objectieve test vormt het bed zich in 8 minuten volledig naar jouw lichaam en brengt alle drukpunten in kaart. Het resultaat: een matras waar jij de komende 10 jaar goed en gezond op slaapt!

Versterkt het geheugen

Morgana.nl

Wanneer je slaapt, is het brein actief bezig om de gebeurtenissen van de voorgaande dag te verwerken. Dit gebeurt in de diepe slaap. Omdat de hersenen alle gebeurtenissen verwerkt, kunnen ze deze gebeurtenissen op dat moment ook goed opslaan in het geheugen.

Ontwikkeling van je brein

Morgana.nl

Goed en gezond slapen draagt bij aan de ontwikkeling van het brein, of te wel gezonde hersenen. Dit komt omdat er tijdens je slaap allerlei processen plaatsvinden in het brein. De ontwikkeling van het brein vindt vooral plaats in de kinderjaren.

Schoonmaak van je lichaam

Morgana.nl

Een vrij technisch verhaal, maar zeker niet onbelangrijk. Tijdens het slapen ruimt jouw brein afvalstoffen op en kan het lichaam ervoor zorgen dat de nodige chemische reacties in cellen plaatsvinden.

Herstelt het lichaam

Morgana.nl

In de meest ideale situatie beweeg je overdag voldoende en eet je gezond. Dit zijn twee van de belangrijkste factoren van een gezond leven. Maar daarbij hoort ook het hebben van een goede nachtrust.